Husk meg
Brukernavn
Passord

Christian Gjestvang Petersen

Bilde av Christian Gjestvang Petersen
Posisjon Midtbane
Alder 45 år (25.05.1978)
Fødested Ski
Høyde 186 cm
Vekt 82 kg
Nasjonalitet NO Norge
Sesonger på a-lag 4
Obligatoriske kamper 54 (45 serie, 9 cup)
Andre klubber Ski IL (1997), Moss FK (1998-2001), Oslo Øst (2002-03). I tiden etter FFK: Follo Fotball (lån - 2005-06) (2007-)

Biografi


Christian Gjestvang "Peters" Petersen var en nyttig potet for FFK gjennom flere sesonger.

Petersen gikk gradene i hjembygdas Ski IL, og sommeren 1997 senket han selveste Tottenham på egenhånd i en treningskamp. Året etter takket han ja til et tilbud fra eliteserieklubben Moss FK og flyttet noen mil sørover.

Etter fire år på Melløs fikk den anvendelige spilleren beskjed om at han kunne finne seg en ny klubb om han ønsket det. FFK var lenge inne i bildet, men i februar gikk han i stedet på lån til 1. divisjonsklubben Oslo Øst. Året etter ble overgangen gjort permanent, og 6. juli 2003 var "Peters" med på å tape 2-5 hjemme mot et FFK-lag som hadde begynt å kjenne lukten av Tippeligaen.

- Vi hadde like mange sjanser som dem, men forskjellen var foran begge mål. Vårt forsvar hadde ikke spilt sammen før. Backene har bare erfaring fra 3. divisjon, mens vi møtte en bastant mur hos FFK. Og så har FFK matchvinner i Markus Ringberg. Vi har mistet våre beste, og stiller med det vi har. Likevel mener jeg vi har grunn til å være litt skuffet, sukket Christian Petersen til Fredriksstad Blad etter kampen.

Oslo Øst var på dette tidspunkt en klubb i full oppløsning. På grunn av klubbens økonomiske situasjon hadde de fleste spillerne blitt fristilt fra sine kontrakter, og noen dager etter tapet for FFK ga Christian Petersen beskjed om at han var ferdig med klubben.

Knut Torbjørn Eggen hadde vært "Peters'" trener i Moss, og var svært interessert i å hente gamleeleven tilbake til Østfold. Brann var også ute etter å sikre seg 25-åringen, men 16. juli 2003 signerte han en kontrakt som bandt ham til FFK ut 2004.

Christian Petersen debuterte for FFK i 1-1-kampen borte mot Haugesund 10. august, og spilte de fleste av kampene resten av sesongen, en sesong som ble kronet med opprykk etter 4-1 over gamleklubben Oslo Øst på Stadion 1. november.

Stadion 4. mai 2004. FFK - VIF 2-2. Christian Petersen spiller
sin andre kamp som midtstopper noensinne. Foto: Trond Thorvaldsen

Under høstsesongen i 1. divisjon hadde "Peters" for det meste spilt høyrekant og sentral midtbane, men med Tor Trondsens skade dannet han midtstopperpar med Roger Helland da FFK tok fatt på sin første tippeligasesong noensinne.

- Jeg har spilt angriper i hele karrieren. Det kan jeg dra fordel av som midtstopper i form av spissenes bevegelser og hvordan de tenker. Jeg har lyst å spille fotball, og det fungerte bra mot Vålerenga, så jeg håper jeg kan bidra også fremover, fortalte "Peters" til Fredriksstad Blad etter 2-2-kampen på Stadion 4. mai.

Noen stor suksess ble duoen Petersen/Helland derimot ikke. FFK-forsvaret lakk som en sil og ble ikke tettet før to solide utlendinger ble hentet inn sommeren 2004. Med Raio Piiroja og Bora Živkovic' inntreden begynte FFK endelig å vinne kamper, og dermed var Christian Petersens stopperkarriere over for denne gang.

Men FFKs "potet" hadde mange strenger å spille på, og til tross for den økte konkurransen spilte han de fleste av kampene i den utrolige høstsesongen, enten på midtbanen eller i angrepet.

Etter at plassen i Tippeligaen var sikret fikk "Peters" tilbud om, og signerte, en toårskontrakt med FFK.

En brukket tå ødela deler av oppkjøringen til 2005-sesongen, og selv om trener Egil Olsen beskrev Christian Petersen som den eneste FFK-spilleren som kunne spille overalt på banen "uten å dumme seg ut", fikk han lite tillit i løpet av året. "Peters" var leder for Spillerutvalget, men fikk sommeren 2005 beskjed om at han ikke inngikk i klubbens fremtidsplaner.

Etter bare å ha vært på banen i seks av 17 seriekamper ble "Peters" lånt ut til 1. divisjonsklubben Follo 1. september. Der gjorde han det meget godt og var sterkt delaktig i at Follo leverte en solid høstsesong og reddet plassen i divisjonen.

Til 2006-sesongen var Christian Petersen tilbake i Fredrikstad, men heller ikke denne gang fikk han særlig spilletid. Det ble kun to seriekamper og 85 minutter spilletid, og 27. juni ble han nok en gang lånt ut til Follo som samme år rykket ned til 2. divisjon.

Sesongen ble muligens berget da han 12. november var med og løftet FFKs 11. kongepokal på Ullevaal etter 3-0 over Sandefjord. "Peters" spilte ikke finalen, men spill i 1. runde mot Kvik-Halden og 2. runde mot Sprint/Jeløy gjorde at lysluggen kunne smykke seg med tittelen Norgesmester.

Ved sesongslutt gikk kontrakten med FFK ut, og i januar 2007 signerte Christian Petersen en toårskontrakt med Follo. "Peters" ble etter hvert lagets kaptein, og kontrakten ble senere forlenget.

Christian Petersen har seks kamper for Norges aldersbestemte landslag.

Les mer om Christian Gjestvang Petersen:
NFF
Spillerprofil Follo Fotball

Oppdatert: 22. april 2009

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3