Husk meg
Brukernavn
Passord

Bjørnar Johannessen

Bilde av Bjørnar Johannessen
Posisjon Midtbane
Alder 46 år (23.09.1977)
Fødested Hvaler
Høyde 176 cm
Vekt 77 kg
Nasjonalitet NO Norge
Sesonger på a-lag 3
Obligatoriske kamper 80 (72 serie, 8 cup)
Andre klubber Vesterøy IL, Lisleby FK, Råde IL (-1999), Eik Tønsberg (2000-01). I tiden etter FFK: FK Sparta Sarpsborg (2005-07), Moss FK (2008-09), Sarpsborg 08 FF (2009), Kråkerøy IL (2010-)

Biografi


Hvalergutten Bjørnar Johannessen kunne se tilbake på to sesonger i Eik Tønsberg da han kom til Knut Torbjørn Eggens FFK før 2002-sesongen.

Midtbanespilleren hadde tidligere prøvd seg i FFK, men ble den gangen ikke funnet god nok. Som førsteårs junior forlot han klubben og prøvde i stedet lykken i Lisleby og Råde før han altså reiste over fjorden. I Eik Tønsberg hadde han gjort sine saker så bra at hardtsatsende FFK nå ønsket å hente ham hjem, og 5. november 2001 ble han klar for Østfolds stolthet.

Bjørnar Johannessen tok umiddelbart kommandoen på FFKs midtbane og spilte 26 av 30 kamper i løpet av sesongen hvor aristokraten tok det endelige farvel med norsk fotballs bakgård.

Stadion 4. mai 2002, FFK - Kongsvinger 4-0. Bjørnar
Johannessen scoret tre av FFKs mål. Her header han inn 2-0.
Foto: Trond Thorvaldsen

Målteft viste han også. Markus Ringberg og Lars Petter Hansen var overlegne med 31 mål hver, men på tredjeplass på toppscorerlisten havnet Johannessen med elleve fulltreffere. Hjemme mot Kongsvinger 4. mai scoret han tre mål da FFK vant 4-0.

- Det er utrolig artig å få være med på noe slikt. Så god angrepsfotball som vi spilte over lang tid, er nesten for godt til å være sant, smilte dagens mann til Fredriksstad Blad etter kampen.

Midtbaneeleganten fortsatte storspillet gjennom hele sesongen, og i seriefinalen mot Kvik/Halden på Stadion 15. september var han nok en gang blant banens giganter. FFK smadret opprykksrivalen 7-1, og var så godt som klare for 1. divisjon. Bjørnar Johannessen sørget for to av målene, og var i storslag etter kampen.

- Dette var den største fotballopplevelsen i hele mitt liv. Jeg har aldri vært med på maken. Og nå bli det fest.
- Er det opprykket som skal feires?
, undret Fredriksstad Blad
- Nei, nå skal vi feire seieren mot Kvik. Men hvis du spør om vi er klare for 1. divisjon nå, så svarer jeg at vi aldri i verden skal rote bort en ledelse på ni poeng. Det skjer ikke.

Det skjedde heller ikke. Med 1-0 over Stabæk 2 i neste hjemmekamp ble opprykket endelig sikret.

Over i 1. divisjon i 2003 hadde lysluggen fortsatt trener Eggens fulle tillit. Da høstsesongen tok til måtte han derimot starte de fleste kampene på benken, men han var likefullt på banen i 29 av 30 seriekamper.

Skyene lå tungt over byen, og regnet høljet ned da 9.000 mennesker presset seg sammen på Stadion 1. november 2003.

Stadion 1. november 2003, FFK - Oslo Øst 4-1. Så glad blir
man når man scorer to mål og sender FFK til Tippeligaen.
Foto: ukjent

Med seier over nedrykksklare Oslo Øst ville Fredrikstad Fotballklubb være klare for eliteserien for første gang på 20 år. Det lå en forknytt spenning i luften blant de søkkvåte tilskuerene. Kanskje smittet stemningen over på spillerne, for Oslo Øst sjokkåpnet med å ta ledelsen etter ett minutt. Kort tid senere lå en ny ball i Fredrikstad-målet, men scoringen ble heldigvis annullert.

Etter 11 minutter eksploderte Fredrikstad Stadion. Ríkharður Daðason utliknet til 1-1. Deretter fulgte syv magiske minutter. Bjørnar Johannessen gjorde 2-1 etter 14 minutter, før Daðason igjen var på rett sted fire minutter senere. Da Johannessen satte inn sitt andre etter en drøy halvtime, fantes det ikke noe bedre sted på jord enn Fredrikstad Stadion.

For Hvalergutten Bjørnar var opprykket med klubben han hadde spilt for i barneårene ekstra spesielt.

- Dette har vært et superår med både bryllup og opprykk. Ekstra morsomt var det å kunne bidra med to scoringer, jublet han til Fredriksstad Blad etter kampen.
- I pausen satt vi bare å lo. Vi visste vi ikke kunne rote bort dette.

Kort tid etter skrev han under en ny kontrakt som bandt ham til FFK ut 2004.

Johannessen taklet også overgangen til Tippeligaen på en god måte. i 0-0-kampen hjemme mot Viking 27. juni spilte han sitt livs første kamp som venstreback og gjorde sine saker så bra at publikum buet da han ble byttet ut.

Utover i sesongen måtte lysluggen stadig tåle å bli benket til fordel for Roger Risholt og Håkan Söderstjerna. Han spilte riktignok 17 av 26 kamper, og ved sesongslutt fikk han tilbud om å forlenge kontrakten med FFK.

I stedet valgte Bjørnar Johannessen å skrive under en treårskontrakt med FK Sparta Sarpsborg.

- Jeg vil få en mer betydningsfull rolle i FK Sparta Sarpsborg. Jeg ønsker å spille mer førstelagsfotball enn jeg har gjort i år, fortalte Johannessen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Viking Stadion 30. oktober 2004, Viking - FFK 5-2. Bjørnar
Johannessen mottar Plankehaugens hyllest etter å ha spilt sin siste
kamp for FFK. Foto: ukjent

Midtbanekrigeren hadde fått høy stjerne blant FFK-supporterne, og etter årets siste kamp på Viking Stadion ble han hyllet av de mange tusen tilreisende østfoldingene. Lenge etter kampslutt sto den rød/hvite horden igjen og sang for den lokale helten som kastet sin drakt nummer 10 opp til fansen. For hovedpersonen selv var det hele et sterkt øyeblikk.

- Det er naturligvis vemodig å tenke på at jeg har spilt min siste kamp sammen med denne flotte gjengen. Minnene jeg har er mange og gode, fortalte han Fredriksstad Blads utsendte.
- Plankehaugen har bare vært en helt utrolig støtte for oss. Se bare på alle de som har reist så langt for å se en kamp som egentlig er uten betydning.

Etter tre sesonger i Sarpsborg, valgte Bjørnar Johannessen å gå til Moss før 2008-sesongen, men sommeren 2009 vendte han tilbake til Sarpsborg og den nye samarbeidsklubben Sarpsborg 08 FF. I 2010 trappet Johannessen ned og ble spillende trener i Kråkerøy.

Bjørnar Johannessen er troende, og en historie fra tiden på småguttelaget til FFK forteller om lille Bjørnar som satt i garderoben og ba til gud om seier foran en kretsfinale mot Sarpsborg.

Tidligere Plankehaugen-leder Jon Syversen hadde med Bjørnar Johannessen da han satt opp sitt drømme-FFK for Fredriksstad Blad i 2007:

"At en spiller kommer fra Hvaler er oppsiktsvekkende i seg selv. Men også det at han bidro som best på FFKs vei opp av sumpa bør trekkes frem."

Oppdatert: 13. juni 2010

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340