Husk meg
Brukernavn
Passord

19 Andreas Tegström

Bilde av Andreas Tegström
Posisjon Angrep
Alder 45 år (18.01.1979)
Høyde 186 cm
Vekt 82 kg
Nasjonalitet SE Sverige
Kontrakten utløper 31.12.2010
Sesonger på a-lag 4
Obligatoriske kamper 61 (51 serie, 8 cup, 2 e-cup)
Andre klubber Tenhults IF, Husqvarna FF (-2004) (begge Sverige), Sandefjord Fotball (2005-07). I tiden etter FFK: Hønefoss BK (lån - 2009), Jönköpings Södra IF, Sverige (2011-)

Biografi


"Ärligt talat, har du nånsin hört talas om Andreas Tegström? Tänkte väl de."

Slik startet en artikkel i svenske Expressen 5. mai 2006. Artikkelen fortsatte:

"Men svensken toppar faktiskt skytteligan i norska Tippeligan."

Overskriften på artikkelen var "Hobbyliraren blev målkung". For Andreas Tegström skulle ikke bli fotballproff. Han skulle spille hockey for "Tre Kronor". Fotballen var bare en hobby. Det ble derimot ikke noe av hockeydrømmen. Tegström fikk seg jobb på Intersports lager i Jönköping, så det ble til at han trente litt fotball når det passet seg sånn.

Andreas Tegström var en åpenbaring i sine første sesonger i
Sandefjord, men her ser mest ut som om han lider.

Men så var det altså slik at han befant seg på banen da laget hans, 2. divisjonslaget Husqvarna, skulle ut i opprykkskamper mot Mjällby. På tribunen satt speidere fra Sandefjord som i utgangspunktet skulle titte på Mjällbys Markus Ekenberg. Sandefjords utsendinger ble derimot mer imponert av den tekniske Husqvarna-spissen. Og det var grunn til å bli imponert. I 2004 ble Andreas Tegström kåret til årets spiller i svensk 2. divisjon. Med 22 mål på like mange kamper viste han seg frem som en goalgetter av sjeldent kaliber.

Tegström slo til på tilbudet han fikk fra Adeccoligaklubben, og svensken ble en umiddelbar suksess i hvalfangerbyen. I 1. divisjon i 2005 bidro han sterkt til at Sandefjord rykket opp til Tippeligaen. Også på høyeste nivå imponerte svensken. Mot alle odds overlevde Sandefjord i Tippeligaen, mye takket være ”Tegan” og hans 10 fulltreffere. Sensasjonslaget spilte seg samtidig frem til cupfinalen - der det som kjent ble tap mot FFK.

Med høye forventninger ble dessverre ikke 2007-sesongen en like stor opptur for Andreas Tegström. Det endte med kun ett mål for et Sandefjordlag som aldri klarte å komme opp på 2006-nivå. Tegström var uansett fortsatt et hett navn. Både svenske, norske og nederlandske lag hadde i løpet av sesongen snust på spissen. I august 2007 var det FFK som fikk napp. Overgangssummen skal ha vært på ca. 4 millioner kroner. Sandefjord rykket senere på høsten ned til Adeccoligaen.

Tegström fikk en knallstart for rødtrøyene og scoret i debutkampen mot Stabæk på Nadderud. Tegström, som tidligere på dagen hadde blitt pappa for andre gang, kom inn i 2. omgang og sørget for at FFK vant kampen 2-0 (lagets eneste borteseier i 2007).

Tegström slet imidlertid mye med skader i den første tiden som FFK-spiller, men rakk å få med seg en scoring til for rødbuksene før sesongen var over.

2008-sesongen ble tung for Andreas Tegström. Innledningen ble preget av skader, og med Tarik Elyounoussi og Garðar Jóhannsson i storform, ble det kun sporadiske innhopp for svensken i løpet av vårsesongen. Bedre ble det ikke da Dominic Adiyiah og Éverton Santos da Costa kom inn i løpet av sommeren.

I årets siste bortekamp, mot Molde 26. oktober skulle han få en slags revansje. Med seier ville FFK ta sitt første tippeligasølv noensinne.

FFK startet håpløst i kampen på Aker Stadion. Molde fikk komme i bølge etter bølge, og det var bare rett og rimelig at hjemmelaget kunne gjøre 1-0 bak et sovende FFK-forsvar. Rødbuksene skapte pent lite i løpet av den første timen, men etter 62 minutter kom Andreas Tegström inn. Og i løpet av fem magiske minutter snudde svensken kampen på egenhånd.

Andreas Tegström har avgjort bortekampen mot Molde og
sikret FFK seriesølv. Foto: fredrikstadfk.no

Etter 82 minutter plasserte han ballen kontrollert i mål etter at Éverton hadde headet i stanga. Tre minutter før slutt sendte han Østfold-delegasjonen på tribunen til himmels da han på elegant vis vendte bort to Moldeforsvarere og rullet ballen enkelt under keeper.

Resultatet var kanskje ikke fortjent, men med 2-1 var all tvil feid til side. FFK hadde tatt sølv i serien, en utrolig prestasjon med tanke på at man underveis hadde solgt lagets største stjerne til Nederland, spilt deler av sommeren med Starts reservekeeper i mål, og hatt kapteinen ute med skade i serieinnspurten.

Dagens mann, Andreas Tegström, hadde også grunn til å være fornøyd.

- Det her er stort. Jeg håpet naturligvis å få sjansen og jeg har vel aldri gjort et bedre innhopp. Nei, nå får vi ta en liten øl.

2009-sesongen ble en ny nedtur for den sympatiske svensken. Han kom innpå etter 70 minutter i hjemmekampen mot Strømsgodset i andre serierunde og fastsatte sluttresultatet til 2-0 på overtid, men resten av sesongen måtte han for det meste finne seg i å slite benken og spille for FFKs rekruttlag.

Etter å ha spilt 14 seriekamper for A-laget i løpet av 2009, men kun én i 90 minutter, ble Tegström 13. august 2009 leid ut til den hardtsatsende Adeccoligaklubben Hønefoss BK.

Tegström returnerte til FFK i 2010 før han reiste hjem til Sverige da kontrakten hans gikk ut før 2011-sesongen.

Les mer om Andreas Tegström:
Wikipedia

Oppdatering: 28. september 2011

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340