Kanari-fans, LSK og Kippe…

… og dermed var cup-eventyret over for Fredrikstad. Hjemmelaget vartet tidvis opp med god festfotball, men til slutt viste det seg at tippeligalaget Lillestrøm skulle trekke det lengste strået.
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 26. June 2003 - 03:46
Mens Fredrikstad på sin side hadde en heller tynn, urutinert innbytterbenk, satte LSK inn den ene meritterte fotballspilleren etter den andre. Erlandsen traff blink og byttene forandret kampbildet totalt. Hjemmelaget tok først ledelsen og kjempet tappert, men kreftene varte ikke helt til mållinjen.

- Jeg er skuffet over at vi ikke klarer å holde disiplinen, kommenterte en noe amper Knut Torbjørn Eggen rett etter kampslutt.

I et forrykende tempo avikles første del av omgangen i noe som er en jevnspilt kamp, selv om Lillestrøm dominerer. Etter tolv minutter tester Magnus Powell om Steinar Sørlie - som for øvrig stod en meget god kamp - er våken. Powell kommer alene igjennom på høyrekanten, men Sørlie er raskt ute på tærne og redder skuddet med en god beinparade.

- Det er klart at det er morsomt å gjøre fine redninger i en kamp som denne, men det spiller jo ingen rolle når vi ikke går videre i cupen, sa Steinar Sørlie etter kamp.

Lillestrøm fortsetter å dominere og etter 23 minutter må Steinar Sørlie ta frem det ypperste av reflekser. Arild Sundgot smeller til fra 7-8 meter, men Sørlie varter opp med en strålende enarms-redning, men nå begynner også hjemmelaget for alvor å våkne.

Kampens desidert største sjanse kommer etter 35 minutter, og den er det hjemmelaget som får. Lars Petter Hansen er minst 20 meter alene med Per Magne Misund i LSK-buret og forsøker en noe klumsete dribling. Misund venter ut Fredrikstadspissen, som spiller med manglende selvtillit, og Hansen overlater til slutt ansvaret til Olof Watson som fyrer løs. Skuddet blir blokkert, men Watson jobber opp ballen og legger tilbake til Hansen, som bare kan sette ballen i det åpne målet. Dessverre for hjemmelaget setter han den langt over.

- Utnyttelsen av gode posisjoner og formen hos enkeltspillere er avgjørende, og Hansen skal selvsagt avgjøre selv i den situasjonen, kommenterte Eggen etter kamp.

43 minutter har passert og nok en gang er Steinar Sørlie i det umulige hjørnet! Sigurdsson header et innlegg hardt mot mål, men Sørlie får slått ballen i tverrleggeren og ut. Begge lagene ser ut til å være fornøyde med uavgjort til pause.

- Vi vant mange dueller mot et duellsterkt lag og det skal vi ta med oss videre. Jeg likte ”gutsen”, men vi må være mer kyniske. Vi gir bort for mange unødvendige cornere når vi er helt alene og vi mangler den nødvendige rutinen for å vinne i dag, men til og med 5. valget på stopperplassen er jo ute, sa Knut Torbjørn Eggen etter kamp.

Hva Eggen jr. har sagt til ”guttane” i pausen er det ingen som vet, men det skulle i alle fall hjelpe betraktelig. Etter hvilen kommer Fredrikstad på banen og regelrett overkjører Lillestrøm.

Etter 51 minutter er det Håkan Söderstjerna som stjeler ballen fra Gunnar Halle – en mann som nok har spilt bedre kamper enn i dag. Söderstjerna drar seg forbi Sigurdsson og forserer langs kanten før han legger inn til landsmannen Markus Ringberg. Ringberg får stå alene og fyrer av et velplassert skudd som går via stolpen og i mål. 1-0 til hjemmelaget.

Fredrikstads fortsetter storspillet og skaper mange sjanser. 63 minutter viser det fascinerende kampuret på Fredrikstad stadion, og Pål André Czwartek legger inn fra høyrekanten. Markus Ringberg header mot mål, men en heldig LSK-spiller står tilfeldig i veien for en 2-0 ledelse til hjemmelaget.

Tre nye minutter passerer og en av dagens mange omdiskuterte situasjoner oppstår. Markus Ringberg viser at han er sterk i kroppen og blir revet i drakten i et par titalls sekunder. Hjemmepublikumet skriker straffe, men Ringberg får pirket ballen til Söderstjerna som avslutter i nettveggen.

Erlandsen setter momentant inn 4 friske bein (David Vidarsson og Petter Belsvik) og dermed tar Lillestrøm over showet de siste 20 minuttene.

- 2. omgang starter forferdlig. De første 25-30 minuttene gjorde spillerne grenseløst mye feil på midtbanen. Byttene var helt avgjørende og vi fikk innpå bedre duellspillere og folk som er flinke til å posisjonere seg. Dette gjorde at vi kom inn i den stilen vi vil spille, sa Erlandsen etter kamp.

Viseren passerer 75 minutter og Sigurdsson slår et langt innlegg, som klarerers. Fredrikstad-forsvaret sover og maser om offside, men Gunnar Halle header ballen inn i feltet til Frode Kippe. Han demper den på brystet og klinker ballen i mål fra kort hold.

88 minutter nå og kreftene er tydelig slutt hos hjemmelaget. Fredrikstad får klarert, men Roger Risholt orker ikke å løpe de to meterne for å ta ballen. Lillestrøm får lagt ballen inn i feltet, Einarsson header ballen mot Kippe, og ballen klinkes i nettaket på hel volley. En nydelig scoring.

Lillestrøm vinner 2-1 etter en spennende kamp med mye sjanser på Fredrikstad stadion.

- At vi kommer tilbake og avgjør er strålende. Vi vinner uten at vi glinser i dag, avslutter Erlandsen.

Fredrikstad – Lillestrøm 0-0 (1-2)
1-0 Markus Ringberg (51)
1-1 Frode Kippe (74)
1-2 Frode Kippe (89)
Dommer: Tom Henning Øvrebø

Fredrikstad (4-4-2): Steinar Sørlie - Stian Johnsen, Vebjørn Hagen, Roger Helland, Pål André Czwartek (Mikael Røn) - Håkan Söderstjerna, Roger Risholt (Jeton Pestisha), Bjørnar Johannessen, Olof Watson - Lars Petter Hansen (Welton Melo), Markus Ringberg.

Lillestrøm: Per Magne Misund, Frode Kippe, Stian Berget, Gunnar Halle, Indridi Sigurdsson, Kasey Wehrman (Petter Belsvik), Tom Kristoffersen (Gylfi Einarsson), Pål Strand, Espen Søgård, Magnus Powell, Arild Sundgot (David Vidarsson).

Fredrikstads beste: Roger Risholt