Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Forhåndsrapport: FFK - Brann

En åpen åpningskamp

Martin Andresen (bilde) og Brann er gjester når årets første seriekamp spilles på Fredrikstad Stadion i dag. I fjor gikk Brann seierende ut av tilsvarende duell med 3-2, men over tid er det FFK som har statistikken på sin side. Hvem vinner i morgen? Hvilke spillere plukker Eggen og Mjelde ut? Hvordan blir kampforløpet? Les vår forhåndsrapport...
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 10. April 2006 - 00:18
Tippeligaen, mandag 10. april 2005:

FFK - Brann, Fredrikstad Stadion

Værmelding: Overskyet og 5 °C. Oppholdsvær.
Dommer: Tom Henning Øvrebø
Forventet tilskuerantall: ca. 8500
Odds hos playit.com: H 2.40 - U 3.35 - B 2.75

Brann-trener Mons Ivar Mjelde har fått mye pepper i vinter. Laget har slitt voldsomt i mange treningskamper, men fikk en viktig og etterlengtet seier i generalprøven mot Molde. Samtidig har FFK hatt en nedadgående formkurve og tapte sin generalprøve mot Ham-Kam. Hvem som løper ut på den gjørmete matta på Fredrikstad Stadion mandag kveld med mest selvtillig er derfor høyst usikkert. Det som er sikkert er at FFK har statistikken på sin side og Brann har slitt voldsomt på bortebane.

Men alle vet selvfølgelig at seriestart er noe helt for seg selv. Det er ny sesong med nye muligheter, og i de fleste tilfeller også en god del nye spillere - samt gjengen fra i fjor som forhåpentligvis har utviklet seg i positiv retning siden sist.

Den norske serieåpningen har de siste årene vært preget av lite finspill, men desto mer kriging på dårlige baner, få målsjanser og ditto få scoringer. Årets første serierunde var intet unntak, hele fire av søndagens seks kamper endte med 0-0.

De fleste spår Brann over FFK på årets tabell, men hjemmebanefordelen utligner det forholdet, slik at det egentlig er umulig å hevde at noen er favoritt når lagene løper ut på Fredrikstad Stadion. På eget gress ønsker som regel FFK å gå offensivt til verks, og det er også da laget gjerne presterer på sitt beste. Fjorårets batalje endte for øvrig med seier 3-2 til Brann etter at FFK-forsvaret delte ut helt utrolige gavepekker den første halvtimen. Kvisvik var en av spillerne som tegnet seg på scoringslisten for bergenserne, før Viikmäe og Wiig reduserte etter pause og lagde ny spenning i kampen. Men det holdt altså ikke.



Når det gjelder status for lagene før kampen er det lite nytt å melde. I Brann er Petter Vaagan Moen tilbake i aksjon etter å ha vært tvilsom en stund, mens overraskelsen er at Robbie Winters ser ut til å bli plassert på benken til fordel for Charlie Miller. Sistnevnte startet også fjorårets kamp på Stadion og var da Brann sin beste spiller i sin rolle som tilbetrukken spiss. Den slepne teknikeren og hans gode avslutningsevner og pasningsfot blir helt klart en utfordring, og siden han foretrekkes fremfor en bevegelig og målkåt Robbie Winters, antar vi at Miller er i form. 

På midtbanen er det selvsagt Martin Andresen som styrer Brann-skuta, mens Helge Haugen (som tidligere har prøvespilt for FFK uten å bli tilbudt kontrakt) er løpsmaskinen ved hans side. På kantene stilles det store forventinger til Kvisviks arvtaker - Petter Vaagan Moen - men også Erik Huseklepp som imponerte stort i fjor høst er flyttet over på høyresiden. Hvem husker vel ikke debuten hans for Brann da han allerede i kampens første minutt scoret mot oss i fjorårets pinlige FFK-fadese i Bergen? Det er lov å be til Gud om at han ikke skal få herje på samme måte med vårt forsvar denne gang.

Forsvaret er for øvrig Brann sin akilleshæl. Borte er både Soma og Scharner, tilbake står to islendinger i midtforsvaret. På backene starter trolig Dahl og Hanstveit. Begge skal forhåpentligvis få kjørt seg av et FFK-lag som går ut bredt og offensivt i 4-3-3. Kvisvik mot Dahl. Elyounoussi sannsynligvis mot Hanstveit. Det bør bli interessante dueller!

For FFK er det kun Yherland McDonald og Øyvind Hoås som er tvilsomme. Sistnevnte er i trening, men har vært ute i lang tid og vil kun være disponibel en kort periode mot kampens slutt om nødvendig. Brian West har også fått sparsomt med matchtrening i vinter, men er tilbake og kan være aktuell for en plass fra start. Men antagelig velger Eggen å bruke talentfulle Tarik Elyounoussi som har gjort sakene bra i flere treningskamper.

Vi tror FFK starter med samme mannskap som i den mislykkede generalprøven mot Ham-Kam, men med ett unntak: Mihaly Tóth erstatter trolig Martin Wiig som midtspiss. Den ungarske måltyven fikk av mange betegnelsen flopp etter at han ble hentet i fjor sommer, men nyter nå Eggen sin tillit og har gjort det hele vinteren. På tunge baner i innledningen av sesongen, har Eggen vært klar på at Tóth vil kunne bli en nøkkelspiller med sine muskler og evner inne i boksen. Kanskje kommer scoringen allerede mot Brann?

Mjelde har de fleste av sine antatt beste spillere disponible, men fire mann er satt ut av spill: Cato Guntveit, Maynor Suazo, Migen Memelli og Trond Fredrik Ludvigsen. Laget som ankommer Fredrikstad er likevel sterkt på papiret, og vi må vel innrømme at de presumptivt ser bedre ut enn vårt FFK.

Men kamper avgjøres heldigvis ikke på papiret. Det er på banen poengene deles ut - og i dette tilfellet er det snakk om en lite innbydene bane, hvor innsatsen antagelig blir avgjørende for utfallet. Og det er ingen grunn til at FFK ikke skal være best på akkurat det!

Sannsynlig FFK-lag:
Shaaban - Czwartek, Zivkovic, Piiroja, Bertelsen - Brenne, Ramberg, Bjørkøy - Elyounoussi, Tóth, Kvisvik

Sannsynlig Brann-lag:
Opdal - Dahl, Bjarnason, Sigurdsson, Hanstveit - Huseklepp, Andresen, Haugen, Vaagan Moen - Miller, Sæternes

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340