Husk meg
Brukernavn
Passord

Tore P - deilig å være tilbake!

At Tore Pedersen har vært ute med kyssesyken er nok noe de aller fleste her i byen har fått med seg. Torsdag kveld kunne Tor Trondsen røpe en aldri så liten gledesspredende nyhet til oss FFK-supportere; Tore Pedersen skulle trene igjen! Vi har selvfølgelig snakket med ham om hvordan det gikk etter ettermiddagstreningen på fredag.
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 08. June 2003 - 03:30
- Det gikk brukbart. Jeg trente for fullt og kjente meg veldig bra. Legene sa at det bare var å kjøre på, og jeg ville merket det under trening om sykdommen satt i kroppen. Det eneste jeg håper på nå er å slippe tilbakefall. Man vet aldri med kyssesyken; kanskje får jeg tilbakefall i løpet av natten eller kanskje til søndag.

Media rundt om fokuserte svært negativt på at Tore Pedersen hadde fått kyssesyken - ”trolig” var han ute resten av sesongen! Men tørre fakta viser at de færreste blir så hardt rammet at de er syke i månedsvis, og heldigvis er Tore Pedersen en av de som ikke ble hardt rammet. Undertegnede følte det da naturlig å spørre om han hadde brukt en eller annen form for mirakelkur.

- Nei, jeg har ikke gjort noe spesielt. Det eneste må være at jeg har prøvd å holde kroppen litt i gang med å spille litt golf og lignende. Hvis dette nå går greit, så betyr det nok at jeg har et brukbart immunforsvar.

Jørgen Pettersen har storspilt i Tore Pedersens fravær, men Pedersens rutine, ro, og direktiver kan være meget avgjørende i tidenes jevneste 1. divisjon. Dette gjør nok at mange lurer på om Pedersen snart er å se på banen igjen. Hvor stor tror hovedpersonen selv at sannsynligheten er for at vi kommer til å se ham på banen mot HamKam førstkommende mandag?

- Den tror jeg ikke er så stor. Jeg håper på en plass på benken, men det er Eggen som bestemmer. Forhåpentligvis går det så bra at jeg ikke trenger å komme inn, men hvis vi leder 1-0, og det gjenstår et par minutter av kampen, kan det jo hende at jeg blir kastet innpå. Dere har jo sett at det ikke er krise om jeg er ute av laget. Fredrikstad vant 5-0 over Ørn-Horten med meg på banen, og har fortsatt å vinne uten meg på banen. Jørgen (red: Pettersen) har spilt veldig bra og det synes jeg er utrolig morsomt.

De færreste der ute hadde nok ingen anelse om at Tore Pedersen faktisk er en stor medvirkende årsak til at Jørgen Pettersen er omskolert til midtstopper, men Pedersen forteller gjerne om den saken.

- I fjor vinter sa jeg til Jørgen: ”Du er ingen spiss, men en forsvarstype.” Da ble han skikkelig sur, men allikevel sa jeg det til Eggen. Da gikk Eggen selv og sa det til Jørgen, og Jørgen ble enda surere på meg. Nå har Jørgen blitt en spiller for fremtida, og jeg tror ikke han er så sur på meg nå lenger, ler Pedersen.

At Jørgen Pettersen har storspilt i det siste gir Eggen nok et luksusproblem; Hvem skal han velge som midtstoppere? Og hvem tror Tore Pedersen blir stopperparet i FFK fremover?

- Vel, jeg har jo ikke så mange kampene igjen i kroppen – man blir ikke akkurat yngre med åra! Jeg får ta det som det kommer, men jeg regner med å ta en plass på laget igjen - har ikke akkurat blitt stort dårligere over ”nattan”! Jørgen har enda noe å lære, men vi får se. Det er en lang sesong med mange tøffe kamper og garantert mange skader. Denne gangen var jeg ute med sykdom, og det kan skje motsatt vei også, men det er bare moro at Jørgen har spilt bra.

Kort om HamKam-kampen, blir det den femte strake uten baklengs?
- Det er stor sjanse for at vi kan vinne faktisk. HamKam har tatt flere poeng på bortebane enn hjemme, men jeg vet ingenting om HamKam. Jeg kjenner han Ståle (red: Solbakken) ganske godt. Han er medlem av forbundet, og har sikkert en spillestil ala landslaget. Akkurat det tror jeg er helt sikkert.

Hvem starter mot HamKam?

- Det vil overraske meg om vi ikke starter med samme lag som sist. Eneste jeg ser på som litt usikkert er hvem Eggen velger av Helland og Watson. Jeg har ikke vært på alle treningene denne uka, så kan egentlig ikke utale meg om dette heller.

Noen siste ord du vil tilføye?

- Det er deilig å være tilbake.



Litt utenom både sykdom og HamKam-kampen

Hvilken spiller er vanskeligst å erstatte hos Fredrikstad?

- Markus (red: Ringberg) er vanskeligst å erstatte. Vi har ingen like spillertyper som ham, men ellers har vi spillere som kan komme inn å gjøre en god jobb på andre deler av banen. Ingen er umulig å erstatte. Vi vant som sagt 5-0 mot Ørn-Horten med meg på banen og Fredrikstad fortsatte seiersrekken uten meg. Erfaringsmessig er det mye vanskeligere å erstatte folk fremover på banen. Selv om Jørgen ikke er helt lik meg i spillestilen, har han gjort en glimrende jobb. Jeg er en mer spillende midtstopper, og liker ikke å ”nikke” fullt så mye som Jørgen.

Hva med en spiller som Roger Risholt?

Risholt er både god og viktig han, men vi har flere spillere som kan komme inn å gjøre en god jobb for ham, blant annet Roger Helland. Helland har tross alt spilt i klubber som Lillestrøm, Brann og Brøndby, og er egentlig best i posisjonen til Risholt.

Hva skjer når overgangsmarkedet åpnes til sommeren?

- Det vet man aldri. Kanskje jeg blir solgt, det er flere klubber på utkikk etter meg, fleiper Pedersen.

- Nei da, jeg er helt sikker på at de følger med litt, men jeg er ikke den rette til å svare på det. Gjør vi det bra fremover - spesielt i den måneden som kommer nå - kommer det kanskje en forsterkning eller to, men som sagt; Jeg er ikke den rette til å svare på det.

Med et Fredrikstadlag som har tatt 12 poeng og har 14-0 i protokollen de siste 4 kampene er det ikke rart at noen kan bli revet med, men Pedersen forsikrer oss om at spillerne i alle fall har beina godt plassert på jorden.

- Vi er ingenting. Det er mange lag som er bedre enn oss i Norge, men med den entusiasmen som er her i byen nå, har det lett for å ta av. Faktisk har vi bare møtt lag som vi strengt tatt skal slå. Det er bare Raufoss som vi i utgangspunktet trodde var et topplag, og HamKam har overrasket litt. Strømsgodset er det laget som har skuffet mest, faktisk hadde jeg Strømsgodset som soleklar opprykksfavoritt før sesongen. Vi har enda til gode å møte topplag som nevnte Strømsgodset, samt Sandefjord og Hønefoss. Vi spillerne tar i alle fall ikke av. Det er enda mange kamper, og som Tor (red: Trondsen) sier: Det vil komme flere Alta-kamper.

Kommentar til Alta-kampen?

- Ja, det er utilgivelig, men slikt skjer. Alle som har spilt fotball vet at noen ganger kommer det kamper hvor ingenting stemmer. Ingen kan påstå at vi ikke prøvde. Frem til 3-1 scoringen spilte vi bra, men etter det spilte vi ikke fotball i det hele tatt. I fjor tapte vi mot juniorlaget til Stabæk, men slo hardt tilbake i neste kamp og vant. Det samme gjorde vi etter Alta-tapet. Jeg har sagt det hele tida: Dårlige lag taper mange kamper, gode lag slår tilbake og hevder seg etter et tap.

Hvem ser du på som det største talentet i FFK?

Jeg ser for meg to egentlig, Michael Røn og Jørgen Pettersen. Begge er spillere for fremtiden.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f