Husk meg
Brukernavn
Passord

Kvisvik tok seg en tur innom!

Og dermed hadde ikke klubben mer ”spennende nytt” å by på enn en merkverdig presentasjon av sin nye publikumsyndling. Hovedpersonen selv hadde fortsatt fokus i Bergen og Brann, men fra mandag av er det kun Fredrikstad som gjelder. Ikledd FFK-drakt og med nr. 14 på ryggen, entret Raymond Kvisvik stadion i en flunkende ny FFK-bil.
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 01. July 2005 - 00:00
Derimot er det litt synd klubben ikke har tenkt spesielt langt når det gjelder registrering av den nye FFK-bilen. Sarpekjennetegnet ”AD 94” lyste imot pressekorpset, men heldigvis var skiltene rødhvite. Derimot ble Greåkergutten tatt imot med åpne armer:

- Det har alltid vært kniving om hvor Greåker er fra da, om dem er fra Fredrikstad- eller Sarpesida, svarte Kvisvik på spørsmålet om hvor han følte seg hjemme.

- Hvor er du fra da?

- Jeg er fra Greåker, parerte Kvisvik til latter blant det fremmøtte pressekorpset.

Ryktene har florert de siste dagene og fortsatte å florere i løpet av denne dagen. Arve Mokkelbost åpnet showet ved å sende av gårde et spark til pressen og rundet på følgende vis:

- Jeg presiserer at denne pressekonferansen kun skal dreie seg om Kvisvik og overgangen hans til Fredrikstad.

Dermed ble det verken en ny hemmelig spiller eller nyheter om Drillos avgang. I dag stod Greåker-gutten i fokus:

- Jeg har store forventinger til meg selv. Det har jeg hatt i alle år. Det har jeg her også. Det er sikker mange som tenker at ”okey, han skal hjem for å sikre sin siste overgang, komme seg hjem og ta livet med ro. Sole seg. Og kose seg på brygga”, fortalte Kvisvik alvorlig.

- Det er feil. Jeg har helt klart videre målsetninger. Jeg har veldig lyst til å bidra mye her ute og fortsette å utvikle meg. Selv i en alder av 30 år, så mener jeg at jeg kan utvikle meg. Og selvfølgelig har jeg lyst til å være med videre på landslaget og det går jo på prestasjonene mine her i klubben, fortsatte han.

- Jeg har egentlig ikke tatt telefonen i det hele tatt i det siste og det har med respekten for den klubben jeg spiller i per dags dato. Faktisk er den siste kampen min på søndag. Det har vært viktig for meg å ha fokus på den jobben jeg skal gjøre der og samtidig være profesjonell ovenfor dere. Derfor har jeg prioritert meg selv og laget - Brann.

- Jeg stiller veldig høye krav til meg selv. At folk har høye forventinger til meg er utelukkende positivt for da har jeg bitt fra meg tidligere. Det er det samme som å være på en bortebane hvor supporterne buer på deg, det bør du ta som et godt tegn, for da er du en god fotballspiller, fortalte Kvisik før Eggen JR avbrøt ham:

- Man må være glad når det er høye forventinger for da tyder det på at du har gjort et eller annet bra på forhånd. Og det har han, skjøt Eggen inn.

- Det fundamentale har likevel vært at Raymond har villet flytte. Han har ønsket det og har vært tydelig og han har greid, tror jeg, å legge en situasjon slik at han forhåpentligvis blir klappet av Brann stadion i sin siste seriekamp før han offisielt blir FFK-spiller, fortsatte sjefen selv, Arve Mokkelbost.

- Før eller siden ville jeg ha kommet hjem uansett, men det er klart at denne prosessen her har pågått litt og det er mitt eget ønske om å komme hjemover og nærmere våre familier. Det har vært en litt spesiell situasjon med mye reising, og bank i bordet, hell i uhell med å være mye med landslaget, hvor min samboer da har vært veldig mye alene med en guttunge som står i senga kl. fem om morgenen, sa Kvisvik

- Skal jeg være ærlig så har jeg ikke tenkt så mye på Fredrikstad i det siste bortsett fra prosessen som har pågått. Jeg har kun tenkt på meg selv og Brann og føler at jeg har klart å bidra der. Fra og med mandag begynner jeg å tenke på FFK.

- Jeg vet jo at Fredrikstad er ute av cupen, men jeg får håpe at Brann vinner cupen, så jeg kan bli Norgesmester igjen. Jeg vet hvor mange poeng klubben har (16) og det er brukbart det, men det blir flere.

- Mange såkalte eksperter har hevdet at Brann har en såkalt spillerstil som passer en kreative, offensiv spiller som deg bedre enn måten FFK har spilt på hittil i år. Hva er din kommentar til det?

- Helt ærlig, så har jeg vel nesten ikke sett en Fredrikstadkamp bortsett fra den jeg spilte selv her og da tenkte jeg mest på Brann. Grunnen til at jeg nesten ikke har sett en kamp er at vi spiller samtidig. Jeg kan ikke uttale meg om verken det ene eller andre når det gjelder spillestil. Jeg vet ikke om vi har spilt mest 4-4-2 eller 4-5-1, men vi har selvsagt spilt mest 4-4-2 i Brann.

- Men jeg kan spille i alle forskjellige spillesystemer…

- Tror jeg da!

Har du tenkt noen spesielle oppgaver for Raymond i forhold til laget, kom det fra en journalist i salen:

- Vi har tenkt til å bruke ham på høyreback da, parerte Drillo, før han fortsatte:

- Venstrekant er nok ikke noe dårlig tips, nei, og som du sikkert har registrert, så er det en posisjon som vi har prøvd ut veldig mange forskjellige spillere og en del vil sikkert si at det er ingen som har vært typiske venstrekanter av alle de vi har prøvd. Nå får vi en spiller som har spilt det veldig mye og som helt oppklart fungerer best på venstresida i den rollen der. 4-4-2 eller 4-5-1 er jeg ikke så opptatt av. Vi har spilt de ca. like mye og jeg er helt sikker på at Raymond vil fungere like godt i 4-5-1 som i 4-4-2.

- Man kan da selvsagt ha lik spillestil selv om man har forskjellig spillesystem, bare så det er sagt også, skjøt Eggen inn.

- Og en kommentar til høyreback, så er jeg sikker på at han hadde klart det også, for han har en mye bedre høyrefot enn de fleste venstrebente spillere. Når han starta i Moss, så spilte han en god del på høyre ving nemlig. Han spilte også tilbaketrukket spiss når vi hadde to knallhurtige folk fremover, men det er selvsagt venstrekantspiller han i utgangspunktet er.

Raymond rolle som klovn ble også kommentert:

- Rent sosiologisk er det interessant. Denne type miljøer trenger den dimensjonen i en gruppe og i alle klubbene jeg har vært i, så har det vært minst en klov. I de klubbene hvor det ikke har vært en typisk klovn, så utvikler det seg en over tid, fordi gruppa trenger det, sa Drillo

- Vi har en som heter Dagfinn Enerly som så langt har fungert som klovn. Jeg bruker selvsagt klovn i positiv betydning. Når får vi to klovner som er bevisste på det begge to. Det vil sikkert fungere veldig bra. Jeg har vært borte i noen veldig få, 2-3 klovner, som ikke vet det selv, men de er sjeldne og er de aller, aller morsomste.

- Det største og klareste eksempelet på det er Simen Agdestein i Lyn. Han var superklovn. Spillerne holdt på å le seg i hjel på trening og under kamper, men Simen skjønte aldri hvorfor vi lo og det gjorde det ekstra morsomt, humrert drillo videre.

- Det er sikkert mange som har hørt den mest klassiske historien om ham. Førstedivisjonskamp på Ullevaal stadion. Spillerne kommer inn i pausa, slitne og svette og detter ned på plassene sine, så sier Simen: - Du Drillo, hvem er de grønne vi spiller mot? De andre spillerne knekker jo sammen i latter. Simen reiser seg og sier: Jammen, er det ikke viktig å vite hvem vi spiller mot da?!

Dermed fikk pressekorpset en avsluttende latter denne gang og alle gikk hver til sitt. Etter å ha signert kontrakten bak lukkede dører og signert en god bråte med autografer, måtte Kvisvik haste av gårde til Bergen igjen.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340