Cupeventyret over

Stabæk - FFK 4-2 (2-1) De rød-hvite starter og avslutter kampen som det klart beste laget på banen, men mot bra lag holder det ikke å spille 40 minutter bra fotball, og dermed ryker vi ut av cupen i 4. runde.
Tekst av Jan-Helge Hansen
Lagt ut: 29. June 2005 - 22:54
Brian West gir FFK ledelsen etter 20 minutters spill, forøvrig en fin prestasjon av amerikaneren, men dessverre er dette og en heading fra Øyvind Hoås hele beholdningen fra Tippeligalaget i første omgang.

Scoringer fra førstedivisjons toppscorer Nannskog og to minutter senere Poljac gjør at Stabæk kan gå til pause med ledelse, fullt fortjent etter at FFK kollapser fullstendig etter utligningen. Forøvrig må Røn erstattes med Wiig rett før pause.

I andre omgang er det ett lag på banen den første snaue halvtimen, Stabæk nærmest kjører over et passivt og duellsvakt Fredrikstadlag som ikke våkner før Christian Petersen kommer inn for Brian West. Innen dette har Eirik Markegård rukket å øke Stabæks ledelse til 3-1.

Petersens innsats fra første duell tenner laget til innsats, og de siste tjue minuttene er det ingen tvil om at FFK er best på banen. Når Øyvind Hoås reduserer til 3-2 med en halvtime igjen å spille får både spillere og publikum trua igjen, men mer uttelling blir det ikke. Man skaper heller ingen flere store sjanser, og istedenfor en utligning kontrer Stabæk og Daniel Nannskog inn den berømte spikeren i kista, og fastsetter sluttresultatet til 4-2.

Poengbørsen utgår, da spillerne må ha spilt over en halvtime fotball for å få poeng. Dommer Roy Helge Olsen får terningkast 1 under tvil.

26/04/2024 21:35 | 06d4061f