Ringberg sikret avansement

(Groruddalen-FFK 1-5) Et toppet FFK-lag imponerte ikke veldig i cupens 2. runde på Grei kunstgressbane. 2. divisjonslaget Groruddalen ble riktignok beseiret med komfortable 5-1, men ser man litt bak resultatet, så ble ikke dette den forestillingen Drillo helt sikkert ønsket seg. Uansett er det veldig gledelig at Markus Ringberg endelig fant veien til nettmaskene – og det hele tre ganger!
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 19. May 2005 - 22:13
Det var tydelig at Drillo ønsket at førstelagsspillerne skulle få en god, offensiv gjennomkjøring før neste kamp i Tippeligaen. Med toppet mannskap burde Groruddalen være en uproblematisk motstander. Det ble de for så vidt også, men det kunne fort gått annerledes.

Allerede i kampens andre minutt får Brian West det straffesparket han ikke fikk mot Vålerenga. For øvrig helt korrekt idømt etter at en GBK-spiller er i overkant røff i en duell og dunker amerikaneren ned i bakken ved hjelp av albuen. Denne gang hadde Risholt heller ingen "dårlig følelse", og gikk selvsikkert frem og satte ballen i mål. Med en så tidlig scoring, forventet nok de fleste at FFK skulle få det veldig enkelt.

Og det virket også sånn et par minutter. For bare noen minutter senere spiller FFK seg frem til et av kampens vakreste angrep. Brian West spiller en smart pasning til Markus Ringberg, men svensken sin avslutning blir mesterlig reddet til corner av hjemmelagets keeeper. Første indikasjon på at FFK var overlegne i luftrommet fikk vi allerede da, men Simen Brenne sin heading gikk dessverre like over mål. Nok en stor FFK-sjanse.

Men så virker det som om FFK setter på auto-piloten. Forsvaret slurver det til for seg selv og GBK får en dobbelsjanse. Først smeller ballen i treverket, men på returen går den i mål. Målscorer: Jamal El-Mazari.

Resten av 1. omgang kan oppsummeres slik: Brian West spiller fri Markus Ringberg som gir FFK 2-1, deretter blir det 3-1 etter at Petersen styrer inn en heading fra Ringberg (etter en fin corner fra Dagfinn Enerly), og like før pause er Ringberg igjen frempå – og nok en gang er det Enerly som er arkitekten med et så presist innlegg som bare han kan slå – dermed kunne man ta pause med en finfin ledelse på 4-1, og kampen føltes avgjort.

Men det gjenstod én omgang – uten at det er så mye å skrive om den. Tero Koskela kom inn for Brian West og Drillo la om til 4-5-1. Helt sikkert fordi han ønsket mer dominans på midtbanen, for faktisk slet FFK veldig med den lagdelen før pause. Men det fungerte ikke nevneverdig bedre, selv om Koskela for så vidt var et friskt pust og hvert fall viste en bedre innsatsvilje enn de fleste andre rødkledde denne dagen.

Likevel ble det ett mål til – allerede fem minutter inn i omgangen var Ringberg frempå igjen. Og for andre gang i kampen kom et mål etter corner fra Dagfinn Enerly. Foran mål hadde Ringberg ingen konkurranse i luftrommet. Dermed stod det 5-1 til FFK, noe som også ble sluttresultatet.

For 2. omgang var et eneste stort gjesp. Hjemmelaget hadde naturligvis gitt opp, men var likevel småfarlige på kontringer. FFK virket rett og slett uinspirerte, og når to lag aller helst ønsker at kampen skal blåses av – lenge før den faktisk blir blåst av – så blir det kjedelig og dårlig fotball.

5-1 er et sterkt resultat selv om motstanderen til daglig spiller 2. divisjon. Men selv om resultatet var sterkt, var ikke prestasjonene bak resultatet like solid. Hjemmelaget spilte seg frem til urovekkende mange målsjanser. To ganger i 1. omgang smalt bl.a. ballen i treverket bak Steinar Sørlie, og forsvaret hadde overraskende store problemer mot en bevegelig og rask GBK-spiss. Midtbanen klarte heller ikke å ta tak i kampen, det ble store avstander mellom den bakre fireren og midtbanespillerne, noe som hjemmelaget utnyttet til å kjøre raske overganger langs bakken. Men heldigvis imponerte GBK langt i fra like mye bakover på banen. Hadde det ikke vært for at FFKs spillere fikk fri adgang i luftrommet foran mål, så hadde neppe sifrene blitt så store.

Vi gleder oss likevel over avansement og det at Ringberg endelig fikk åpnet kontoen. Etter tre scoringer i en og samme kamp, regner vi med at han har spilt på seg nok selvtillit til at han også scorer en del mål i Tippeligaen fremover.

Blir det hjemmekamp mot Moss i neste runde?

26/04/2024 21:35 | 06d4061f