FFK gjorde jobben

(Gresvik-FFK 1-3) Det ble en grei gjennomkjøring for FFK i Trondalen. Gresvik viste seg fra en god side, men storfavorittene fra byen måtte likevel ikke anstrenge seg all verden for å sikre avansement. Øyvind Hoås, Bora Zivkovic og Yherland McDonald scoret målene for FFK. Gresvik fikk på sin side et trøstemål på dødball sent i kampen, slik at sluttresultatet ble 3-1.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 11. May 2005 - 20:35
FFK åpnet kampen i 4-5-1 og Pål André Czwartek var nestemann på blokka til Drillo for midtstopperplassen ved siden av Bora Zivkovic. Ellers mønstret FFK et solid lag, men flere av spillerne som har fått svært lite spilletid i Tippeligaen fikk sjansen fra start. Michael Røn, Tero Koskela, Christian Petersen og Hans Erik Ramberg fikk alle muligheten til å vise seg frem fra start på midtbanen.

Men de 1178 fremmøtte i Trondalen fikk ikke se noe fyrverkeri av noen fotballkamp. Gresvik la seg som forventet langt tilbake i begynnelsen og jobbet iherdig på hver ball. 3. divisjonslaget var fullt på høyde med FFK innledningsvis.

Kampens første store sjanse får FFKs Michael Røn etter ca 15 minutter, men på nærmest åpent mål ser det ikke ut som unggutten får stokket beina ordentlig. Like etterpå må han forlate banen med skade. Inn kommer Yherland McDonald.

Etter 20 minutter er det Simen Brenne som får en stor sjanse, men skuddet hans fra omtrent 16 meter går til side for mål. Og like etterpå presenterer publikumsfavoritten Yherland McDonald. Ballen kommer fra høyre mot venstre, og på bakerste stolpe dukker Costa Ricaneren opp, men avslutingen går i nettveggen. FFK nærmer seg en scoring.

Og så kommer den som bestilt. Det har gått omtrent en halvtime når Lars Blixt (nå som høyreback, heldigvis) sender ballen inn i feltet. Gresviks keeper gjør en dårlig avklarering, og Øyvind Hoås er på rett sted til rett tid på returen. Kontrollert plasserer han ballen ned i lengste hjørne, og FFK tar en fortjent ledelse. Helt etter oppskriften.

Like før pause øker Bora Zivkovic til 2-0 og kampen føles definitivt punktert. Jubelen til dansken er også veldig behersket. Scoringen kom for øvrig etter et frispark som ble slått inn i feltet, hvorpå Hoås utnyttet høyden sin og headet ballen ned på sølvfat til Zivkovic som bare kunne pirke den over målstreken.

Det første som skjer etter pausen er at Hoås får gult kort etter å ha brukt albuen litt for aktivt i en duell, men foran målene skjer det til å begynne med lite. McDonald er imidlertid hele tiden et aktivum på venstresiden, men det mangler det lille ekstra. Både McDonald og Petersen har sine forsøk, men avslutningene er rett og slett ikke imponerende.

Men så løsner det. Etter et nydelig angrep, blir Yherland McDonald spilt fri og kommer alene mot keeper. Han gjør ingen feil og setter ballen i mål. 3-0.

Gresvik mister etter dette litt humør og FFK får trille mye ball. Hjemmelaget begynner også å spille litt unødig stygt, men heldigvis så det ut til at FFK slapp unna store skader, selv om flere spillere måtte ned for telling.

Stortalentene Tarik Elyounossi og José Garro fikk også slippe til utover i omgangen, mens Hans Erik Ramberg fikk prøve seg som midtstopper. Det ble med andre ord en del omrokeringer, og FFK avsluttet med et lag som trolig er veldig annerledes fra det som starter mot Vålerenga 16. mai.

Et kvarter før slutt klarer også Gresvik å overliste Sørlie. Etter en corner er Gresviks fyrtårn Jørgen Stenberg best i feltet og header inn et trøstemål for hjemmelaget. Faktisk var blåtrøyene nær scoring like før også, men Ramberg reddet på streken da Sørlie ble brukt som rundingsbøye.

Kampens siste målsjanse får Christian Petersen, men avslutingen virker rett og slett uinspirert. Noe som var ganske betegnende for FFK i dag.

Men vi får ta det positive – kampen ble aldri spennende alá Bøler-kampen i fjor, og FFK gjorde jobben sin: laget er videre i NM. Nå står 2. runde for døren, og det skal bli spennende å se hvilket lag NFF setter opp som motstander. Moss? Sparta? Sarpsborg?

26/04/2024 21:35 | 06d4061f