Husk meg
Brukernavn
Passord

Et intervju med Tor Trondsen

Før kampen i dag intervjuet vi Tor Trondsen, og det var han som informerte oss om forholda på stadion. Tor Trondsen har takket ja til å være fast skribent her hos oss fremover, og vil blant annet skrive om hvilke spillere som er i form, hvordan treningen har gått, osv. Les vårt fyldige intervju med midtstopperen.
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 27. April 2003 - 16:43
Hvilken plass er det realistisk å håpe på for FFK i år? Hva mener du?

Jeg må nesten snakke for laget siden vi har gått ut med en målsetning, og den sier at vi skal klare å havne på øvre halvdel av tabellen – over midten.

Er spillerstallen sterk nok til å hevde seg i år?

Det er en bra spillerstall. Hvis vi er heldige med skader, så kan alt skje.

Hvordan trener FFK kontra RBK?

Treningene er for så vidt ganske like, men i Rosenborg spiller de mye mer i grupper på 3 og 3, som var utrolig kjedelig, og som jeg er utrolig glad for at vi ikke har her. Det var det kjedeligste som fantes. Ellers trener vi likt, men intensiteten er forskjellig. Den er høyere i Rosenborg, men den blir bare bedre og bedre her i Fredrikstad også.

Hvordan er Eggen Jr. i forhold til Eggen Sr - både som trener og person?

Det er utrolig at de er i familien. Jeg har ikke lyst til å si noe mer enn det.

Tidligere har det vært mye krangling og bråk innad i klubben, men etter at Eggen kom, så har det blitt slutt på dette. Hva gjør Eggen som er så spesielt for å skape sitt eget miljø?

Eggen har troen på en ting og går 100 % inn for det, samtidig får han med seg alle sammen på det. Han klarer å skape en optimisme som er helt glimrende, og han er flink til å snakke for seg. Det han har oppnådd til nå viser jo dette selv – Han er den skapte leder.

Hvordan er stemningen innad i troppen?

Den er bra den, vi har det artig, og det er et kjempemiljø.

Drar du tilbake til RBK etter sesongen, eller blir du her i plankebyen?

Jeg har sagt ifra til Eggen at jeg trives utmerket her, men vi vet aldri hva som skjer. Jeg sier jo ganske mye når jeg sier at jeg trives her, men det ikke jeg som bestemmer. Jeg har det helt topp her.

Hvordan er utsikten for en ny og lengre kontrakt med FFK?

Vi må nok sette oss ned etter dette året her, så får vi høre hva de har å si. Jeg spiller jo ikke bare for pengene, men der jeg trives har jeg lyst til å være, og det gjør jeg jo her. Vi har ikke snakket om det innad i klubben enda. De har nevnt det og spurt meg om hva jeg har lyst til. Jeg har sagt at jeg trives bra her, så da dukker det vel opp noe snart, eller når det nærmere seg slutten, men vi vet aldri hva som skjer.

Kommenter spillestilen til FFK.

Det er helt nytt for meg. Jeg har alltid vært på lag hvor vi har spilt 4-3-3, mens her har vi 4-4-2. Det passer laget utrolig bra med tanke på spissene vi har. Jeg er glad for at vi spiller 4-4-2, og det er jo det alle er vant til her utenom meg. Det er jo ikke noe forskjell for meg siden jeg spiller bak, så det er helt greit. Jeg har troen på formasjonen, men det er på grunn av de spillerne vi har.

Din beskrivelse av Fredrikstad som by. Hvordan trives du i byen vår?

Det er helt topp. Jeg har alltid likt meg i Østfold, og jeg drømte jo om at det skulle bli ålreit når jeg kom, men jeg trodde faktisk ikke at jeg skulle trives så godt som jeg gjør - det kan ikke bli bedre.

Ble alt lagt til rette av klubben når du valgte å flytte ned hit? Trives samboeren din?

Ja, alt ble lagt til rette. Jeg gjorde det meste selv, men det jeg spurte om fikk jeg hjelp til. Samboeren min trives meget bra. Hun studerer og jobber, og har det helt topp hun også. Hun har kommet kjempebra inn i miljøet blant damene til de på laget. Der er det så mye fine folk, så vi har et bra miljø der også.

Beskriv en typisk Fredrikstadbeboer - på godt og vondt.

Jeg har et godt forhold til Fredrikstadbeboere, Østfoldingene liker jeg godt, men jeg synes det er artig med dialekten – den er så ekstrem. Jeg har hengt meg opp i denne ”prekær”, den er så morsom, men som sagt, det er et hyggelig folkeslag.

Klarer du å si noen av de klassiske da? Som ”Lange flate ballær på vingane”.

Trondsen gjør at tappert forsøk, men ender på noe som ”Longe flate bollær på vingane”.

Trygg trafikk har gjort inntrykk på mange, også blant ungdommer og voksne her i byen. Fortell om ditt engasjement i MOT.

Jeg jobbet faktisk 2 år i Trygg Trafikk når jeg var i Moss. De to organisasjonene kan ikke sammenlignes i det hele tatt. Trygg Trafikk oppfordrer folk til å ikke kjøre før du er gammel nok, og ikke drikke og kjøre, mens MOT er mye mer omfattende. Man skal ta vare på hverandre, og ta egne valg – ha mot til å ta egne valg. Man skal ture og stå alene. Det har eksplodert helt i Østfold, så vi håper bare at Ole Haabeth går i seg selv, slik at alle ungdomsskolene i Fredrikstad får MOT.

Kommenter planene for ny stadion?

Blir det et nytt stadion da? Jeg vet ikke helt hva som har skjedd i det siste, men byen trenger det. Jeg har jo ikke akkurat det forholdet som mange andre har. Skal vi bygge et stadion der den gamle ligger nå, så kan det jo hende at vi må spille på en annen bane. I stedet for å spille der den gamle stadion er nå og bygge en annen plass. Jeg vet ikke hva som er best, og det er kanskje dumt av meg å utale meg, men jeg sier imot at den ikke skal være der den er, men så lenge det blir et nytt stadion blir alle fornøyde.

Din beskrivelse av stopperkollega Lahai Fallay - Potensial? Kan han nå langt?

Det er en bra spiller det, men han er uferdig enda. Han er ung, men kvitter han seg med feila, da kan det blir bra. Noen ganger gjør han noen dumme feil, men han er ung og det er en fin fyr, så han kan nå langt han.

Det største talentet i Fredrikstad? (Både blant juniorspillere og seniorspillere) Og hvorfor?

Det er han Michael Røn – helt klart. Han kommer til å komme langt, på grunn av så god han er og holdningen han har. De andre ungguttene kan bare se opp til ham, måten han er på, og ydmykheten. Hvis han får kjeft, så holder han munn og jobber jevn og trutt videre. Han gjør alltid det han skal.

Hvordan er det å spille midtstopper sammen med Tore Pedersen?

Det er en drøm det. Han er rutinert og i hvert fall komplett. Det har fungert bra, og han er en meget god spiller – det er synd at han er så gammel.

Beste medspiller igjennom tidene?

Dagfinn Enerly.

Hvilken spiller har det vært verst å møte?

Jostein Flo – Jeg har hatt utallige fighter med ham.

Hvilken spiller er best på Fredrikstad?

Roger Risholt.

Hva synes du om potensialet til Plankehaugen? Og hvordan har supporterne tatt deg imot?

Supporterne har tatt meg kjempebra imot. Plankehaugen blir bare større og større, og det virker som om det er fornuftige folk som driver klubben. Det hadde vært artig om Plankehaugen hadde blitt med i MOT, men vi får se hva de sier. Potensialet er selvfølgelig stort her i byen.

Hjemmepublikumet forlangte seier i seriepremieren mot Skeid, og det fikk de til slutt. Skeid er et fysisk sterkt lag, og tidligere har FFK slitt mot slike lag - Hvordan takler Fredrikstad slike lag i år?

Vi kan krige vi også. Det er to måter å spille fotball på, som mot skeid måtte vi krige, men ellers er vi flinke til å spille fotball – spille ut lag. Publikum krever jo tre poeng – det gjør de alle plasser hvor man spiller hjemmekamper, men vi må huske at vi er nyopprykket. Jeg har en følelse av at publikum forventer at vi rykker rett opp, til og med media, men jeg skjønner ikke grunnlaget for det. Vi har 6 spillere med 1.divisjonserfaring eller mer, resten har erfaring fra 2.divisjon. Se på skeid for eksempel, samtlige spillere har 1.divisjonserfaring eller Tippeligaerfaring. Jeg har selvfølgelig troen jeg også, alt kan jo skje, men vi må være litt realistiske også.

Før Raufosskampen var det mange som fryktet at Fredrikstad skulle bli utspilt, men Fredrikstad var nesten på høyden på Raufoss, og kunne fort fått med seg poeng. Det ble brukt uttrykk blant supporterne som "Dette er så bittert - det føles som å tape en cupfinale". Hva sitter du igjen med etter kampen?

Jeg var så illsint etter kampen, så jeg kan ikke få sagt det. For det første får de en straffe som ikke er noe straffespark. Deretter scorer de på corner på overtid. Som jeg pleier å si, hvis du har en mann og gjør alt du klarer for å hindre ham i å score, men han scorer – greit. Men hvis det er en mann som står alene og scorer, så er det en mann som ikke har gjort jobben sin.

Kort innpå - Vinner vi i dag (mot Haugesund)?

Jeg har ikke trua – det blir knalltøft. Vi har en del skader nå, og jeg vet ikke hvilket lag vi spiller med nå. Jeg har vært ute og kikket på banen, og hvis det blir kamp der, så er det det laget som klarer å sparke ballen lengst mot målet, uten å treffe bakken, som har størst mulighet til å score. Det er en katastrofe, og nå har jeg bare gått der, tenk når det er 22 fotballspillere med fotballsko utpå banen. Denne banen kommer til å bli ødelagt, så vi får se hva dommeren fra Tromsø sier. Jeg har lyst til å spille, det er ikke det, men kanskje under litt bedre forhold. Det likt for begge lag, men det er det laget som klinker ballen lengst som vinner.
(Intervjuet fant sted før kampen ble avlyst)



Vi takker Tor Trondsen for at han stilte opp til intervju, og ønsker ham velkommen som fast skribent her hos oss. Tor Trondsen vil forsøke å skrive en gang i uka, mest sannsynlig på fredager.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f