Husk meg
Brukernavn
Passord

"Ekspertene" tror på FFK

De såkalte ekspertene har på sedvanlig vis satt opp sine tabelltips, og veldig mange tror at FFK vil bite svært godt fra seg i årets 1. divisjon!
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 12. April 2003 - 03:48
Vi har her på ffksupporter.net hatt vårt eget tabelltips som har forløpt over 16 dager. FFK ble for få dager presentert på en 5. plass - hvilket vi så på som både realistisk og optimistisk. Mer optimistiske var derimot Fredriksstad Blad som kjørte samme type tips samtidig som oss. De mente at FFK vil havne såpass høyt som 3. plass og altså ha muligheten til å kvalifisere seg for Tippeligaen i første forsøk. Snakk om å skru opp forventningene!

Mest optimistiske på FFKs vegne, foruten vår patriotiske lokalavis, er hovedstadsavisene Aftenposten og Dagbladet. Begge tipper at FFK havner på 3. plass, noe som altså vil gi kvalifiseringsspill til Tippeligaen. Ellers har også tippeavisen Tips sterk tro på FFK og tipper oss på en god 4. plass - rett bak Moss... Fotballrevyen.no har også satt opp sitt tips. De tror FFK havner på en 5. plass og er dermed på bølgelengde med oss på denne siden. Fotballrevyen er blant annet litt skeptiske til hvorvidt FFK-spillerne er klare for den fotballen som spilles i 1. divisjon med mye innsats og dueller - og mindre finspill og sambafotball. De setter også et spørsmålstegn ved at FFK har spilt jevne treningskamper mot lag som er antatt å havne under FFK på tabellen (Bærum, Skeid, Mandalskameratene). Som mange andre, så peker også fotballrevyen på at FFKs styrke ligger i et solid midtstopperpar samt det målfarlige spissparet.

Litt urovekkende er kanskje Nettavisens tips. De går nemlig ut med at de hadde best treff av samtlige store aviser i fjor med sitt tabelltips. De har i år satt FFK på 7. plass og skriver dette: "Mange spår Fredrikstad en sesong i tetstriden, men til tross for et par spennende nykommere - det er stor forskjell mellom 2. divisjon og 1. divisjon. Plankebylaget kan slå alle, men er på sitt dårligste ikke bedre enn at det også kan bli tap mot de fleste." Nettavisen skriver også at de tror de seks øverst tippede lagene alle kan rykke opp, med andre ord inkluderer de ikke FFK i opprykkskampen. Mest tro har de på Sandefjord og Moss, mens de plasserer Hønefoss på kvalifiseringsplass.

Fotballforbundet har også forhørt seg med "fotballekspertisen" i henholdsvis NRK og TV2 med blant annet spørsmål om hvilke lag som vil rykke opp til Tippeligaen i år. Samtlige er enige om at det er vanskelig. TV2s kontroversielle "ekspert" Ivar Hoff trekker setter Moss og Raufoss på direkte opprykk, mens han tror Sandefjord må nøye seg med kvalifisering. Kollegene (Lersveen og Wathne) nevner derimot Fredrikstad spesifikt. At Ernst A. Lersveen har et godt øye til FFK vet vi, og han svarer dette: "Det hadde vært morsomt om Fredrikstad klarer opprykk, men jeg er litt i tvil om akkurat det. 1. divisjon er veldig åpen, men jeg tror Sandefjord får en av plassene. Moss kan og klare det, men det blir nesten som bingo å blinke ut opprykksklubbene." Davy Wathne er enda tydeligere i sin spådom: "Om jeg må velge to lag som går opp, sier jeg Sandefjord og Fredrikstad." Men hva med den godeste Arne Scheie? Mannen som vet alt om fotball. Diplomatisk som Arne alltid er klarer han ikke engang å nevne et eneste lag han tror vil kunne rykke opp, men Scheie får servert et morsomt tilleggsspørsmål hvor han selvsagt har et genialt svar på lur:
- Du har kanskje litt ekstra sympati for Fredrikstad FK?
- Alle fotballinteresserte i Norge har det!

Da gjenstår det å se hvem av "ekspertene" som måtte ha rett. Utrolig spennende blir det uansett - og i morgen smeller det endelig løs!

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f