Husk meg
Brukernavn
Passord

FFK skjøt seg ut av cupen

(Moss - FFK 5-3 etter straffer) Det blir ingen ny cupfinale på FFK 20 år etter siste triumf, så nå er det bare å brette opp ermene å sørge for at det heller ikke blir noe nytt nedrykk - 20 år etter. Dagens kamp mot Moss ble ingen stor severdighet av noen fotballkamp. Kampen var preget av mye dårlig spill på en humpete gressbane, en rekke merkverdige dommeravgjørelser og en spennende straffesparkkonkurranse som ikke gikk vår vei. Melløs kan vel neppe kalles vår favorittstadion...
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 09. June 2004 - 23:29
http://home.no/ffkweb/mossffk2.jpgKampen startet grusomt for FFKs del. Moss skapte to enorme målsjanser tidlig i kampen (blant annet et stolpeskudd av Sakariassen), og FFKs mye omtalte forsvar hadde åpenbart store problemer. Moss kriget best innledningsvis, spilte mange lange baller over midtbanen og opp mot Sakariassen og Friend, som Helland og Petersen ikke hadde helt kontroll på i duellspillet.

FFK kommer litt høyere opp på banen utover i omgangen, men pasningene sitter dårlig (noe et urovekkende dårlig underlag, datoen tatt i betraktning, må ta litt av skylden for). Markus Ringberg og Brian West skaper noen halvsjanser, men Per Morten Kristiansen i Moss-målet har stort sett grei kontroll.

Mye midtbanespill med fysisk spill (spesielt fra hjemmelaget) ble betegnende for 1. omgang. Rune Tangen hadde på forhånd sagt at en spiller de ønsket å ta ut av kampen var Roger Risholt. Det var åpenbart at metoden de skulle brukes ikke akkurat var av den fineste sorten. Gang på gang forsøker MFK-spillerne å hisse opp midtbaneterrieren vår, og spesielt etter at Risholt får gult halvveis ut i omgangen, forsøker flere Moss-spillere å fyre oppunder Roger. Det kan også diskuteres hvordan dommer Edvardsen løste dette. Risholt fikk gult kort for en liten holding på midtbanen. Noen minutter etter blir samme Risholt nærmest overfalt av en Moss-spiller, og det minner nesten om kvelertak. Dette lar dommeren passere uten å gi noe som helst kort (!). Fem minutter etterpå er det Joachim Walltin som dunker/slår Risholt i ansiktet uten at det engang er noen duell. Risholt faller i bakken - Walltin får gult kort. Hadde vel ikke vært noe å si på om Walltin fikk direkte rødt der og da. Derfor var det ekstra deilig at samme person fikk et billig gult kort mot slutten av kampen og dermed likevel måtte gå i dusjen.

Men tilbake til selve spillet. Lagene så ut til å gå til pause med 0-0 etter noe som hadde utviklet seg til en nokså trist affære. Men så skulle det bli enda tristere. I omgangens siste angrep, et stykke inn i overtiden, så åpner det seg på nytt et stort rom i FFKs forsvar. Dette utnytter Patrice Bernier som blir spilt fri og gjør ingen feil alene med Sørlie. Dermed kunne mossekråkene gå i garderoben med ledelsen. Surt - men kanskje like greit. For da ville Eggen virkelig ha grunn til å blåse fra seg i garderoben - og da kommer som regel FFK på banen i 2. omgang som et helt annet lag. Og det var akkurat det som skjedde nå også.

FFK stormer fremover på banen når dommeren blåser i gang 2. omgang. Håkan Söderstjerna og Dag Frode Hornseth har kommet inn, mens Stian Johnsen og Simen Brenne har forlatt banen - noe som alene vitner om at Eggen var svært lite tilfreds med hva som skjedde de første 45 minuttene.

Etter hvert som FFK fikk til noen angrep hvor pasningene satt, så man for første gang at det var en viss nivåforskjell mellom Tippeliga-laget og 1. divisjonslaget - hvert fall offensivt. Etter en god åpning av omgangen, kom også scoringen. Det er bare spilt 48 minutter og det er superreserven Hornseth som er sistemann på ballen etter et flott angrepsspill hvor spillerne lot ballen gjøre jobben. Akkurat da virket det som at FFK virkelig hadde tatt over kampen, ville feste grepet og dra i land seieren...

Men gradvis utover i omgangen slipper FFK hjemmelaget inn i kampen igjen. Begge lag skaper en del sjanser, men FFK virker hakket vassere mot slutten av kampen. Som nevnt får også Moss en spiller (Walltin) utvist i kampens siste spilleminutt. Likevel ender det med 1-1 og ekstraomganger.

http://home.no/ffkweb/mossffk3.jpgI ekstraomgangene blir det tydelig at det er FFK som har mest krutt igjen i beina. Moss legger seg bakpå med alle mann, spiller taktisk smart og klarer å ro i land uten baklengs. Sannsynligvis ble også FFK snytt for et straffespark i sluttminuttene av 2. eksetraomgang, men Edvardsen dømte faktisk frispark andre veien fremfor straffe - etter et rent overfall inne i 16-meteren.

Straffesparkkonkurranser er et system som genererer helter og syndebukker. For å gjøre det kort; denne gangen ble FFKs Vebjørn Hagen "syndebukken", mens den eneste Fredrikstad-gutten som var involvert i straffesparkkonkurransen ble den store helten. Dessverre het han Per Morten Kristiansen og spilte for feil lag.

Dermed ble det tidlig cup-exit for rødbuksene i år også. Kampen kunne vippet begge veier og utfallet av straffekonk er ren bingo, men dette var en kamp FFK burde ha avgjort før det. Spesielt når man spiller 11 mot 10 i ekstraomgangene. Da bør man kunne skape mer enn hva som ble gjort.

Det får være en trøst at vi langt i fra var det eneste laget fra Tippeligaen som røk ut fra cupen denne runden, og viktigere oppgaver står for tur: nemlig Brann i Bergen. Da skal vi ha med oss poeng hjem!

PS! Brann slo Hødd hele 6-0 i dag. Dermed blir det en passende anledning å få de ned på jorda til søndag. Bergenserne er som regel mest sårbare etter at har feid et lag av banen kampen i forveien...

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f