Tre mål på halvannet minutt!

(NM: Bøler-FFK 2-4) Fotballkamper er heldigvis ikke slutt før dommeren blåser! For da hadde det i går gått veldig ille! Helt frem til det gjenstod 2 (!!) minutter av kampen ledet Bøler 2-1 over FFK, men da våknet Fredrikstad-guttæne!
Tekst av Jørn Moum
Lagt ut: 07. May 2004 - 22:55
1. omgang
Det begynte oppskriftsmessig på Haraløkka i går. FFK går rett i angrep, men som vi har sett så mange ganger før: Vi treffer ikke målet! Men litt av spillet er der, uten at det var noe spesielt utprega finspill, men det var nok matta på haraløkka altfor dårlig til. FFK spilte seg til sjanse på sjanse, på sjanse, på sjanse... Men det hjalp ikke hvor hardt eller presist de skjøt - ballen ville ikke inn.

Men så etter vel en halvtime spilt av 1. omgang: Roger Risholt raser fremover på høyerekanten, kommer seg inn i boksen hvor han felles av en Bøler-spiller. Dommer for dagen, Bente O. Skogvang, dømte helt korrekt straffespark og Bjørnar Johannessen satte ballen sikkert til side for en sjanseløs Bøler-keeper (som i resten av kampen skulle vise seg å være veldig god og heldig).

Resten av omgangen ble preget av flere FFK-angrep, men ballen ville ikke inn i nettet. I stedet traff den stenger, keeper eller gikk rett utenfor målet. Det ville seg ikke for FFK!

2. omgang
FFK skaper flere sjanser, men igjen vil ikke ballen helt inn. FFK skulle ledet med mange mål allerede i denne delen av kampen, men klarte altså ikke å omsette flere 100%-sjanser i mål. Men så skjer det ting på Haraløkka! Etter ca. 20 min. ut i 2. omgangen skyter Endre Castberg en "ufarlig", men høy ball nesten 70 meter fra målet til Rotevatn. Problemet var at Rotevatn ikke stod i målet, men rett utenfor 16meteren. Ballen begynte å dale nedover med Rotevatn løpende inn mot mål - og hva skjedde? Jo, 1-1 fra 70 meter! (blir ikke det rundens mål i cupen så vet ikke jeg) - med latter og applaus fra de fleste på Haraløkka (deriblant også Plankehaugen - man klarte ikke la være, et så pent mål skal applauderes for!)

Så gikk kampen inn sin vanlige fase igjen med masse FFK-sjanser og ikke direkte mye finspill. Et par til fra Bøler prøvde seg med langskudd, men det ble med å prøve, helt til det 74. min. En lang, men ikke så høy ball, kommer mot Bølers Thomas Lein, men Rotevatn plukker opp ballen rett foran han. Dessverre er ballen utenfor 16-meteren, og det var klart for FFKs første røde kort for sesongen. En helt riktig avgjørelse av dommeren. Anders Rotevatn måtte gå i dusjen og inn med Steinar Sørlie og en mann mindre for FFK.

Etter dette falt FFK nesten helt sammen. Nå var det Bøler som fikk styre spillet dit de ville, men heldigvis skapte de ikke noen ordentlige målsjanser. FFK hadde også sine sjanser, men "som vanlig" ble det med forsøket.

Så kom sjokket, etter 83 minutter får Bøler corner fra høyere, og helt umarkert på første stolpe står Alexander Stijelja og setter ballen kontant bak Steinar Sørlie på Bølers 2. sjanse i kampen. 2-1 til Bøler og ca 6 minutter igjen å spille. Spillet til FFK fortsatte; Sjanse på sjanse, men ingen mål!

Lettelsen var derfor veldig stor hos FFK da Bjørnar Johannesen i det 88. minutt (!) headet inn et perfekt innlegg fra Tero Koskela: 2-2!

Det var nå kampen begynte for FFK-spillerne, og i løpet av ett og et halvt minutt kom både 2-2 målet, 2-3 (Magnus Riis) og 2-4 (Markus Ringberg). FFK reddet altså seg selv fra en real cupbombe! Sjansestatistikken må nesten ha sett slik ut: Bøler 1.5 - FFK 45 (!) 1-1 (målet til Bøler teller ikke som en hel sjanse etter mitt syn, derfor 1,5)

La oss håpe guttæne hever seg mange hakk til neste runde på Sarpsborg stadion.

26/04/2024 21:35 | 06d4061f