Husk meg
Brukernavn
Passord

Eggen om Kallio

Knut Torbjørn Eggen virker svært tilfreds over at Toni Kallio ser ut til å bli FFK-spiller. - En spiller vi har hatt i kikkerten siden midten av januar, sier Eggen i dag til Radio Fredrikstad.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 25. March 2004 - 14:11
Toni Kallio ankommer altså La Manga i dag for å vise seg fram for klubben. Men det er ikke snakk om noe eventuelt impulskjøp, for Kallio er en spiller Eggen og FFK har hatt i kikkerten en stund.

- Han er en spiller vi har hatt i kikkerten siden medio januar. Den gangen vurderte vi at vi først ville få på plass en sentral midtbanespiller og jobbet da med Leo og flere velremonerte navn i Norge. Så tok vi med oss Koskela på treningsleir og ble veldig fornøyd med det han viste, sier Eggen til Radio Fredrikstad.

Det endte, som vi alle nå vet, med at Koskela skrev under for FFK. Og nå ser det ut til at han får besøk av en landsmann til klubben.

- Vi har etter hvert gjennom februar sett hvor skoen trykker, og hele tiden hatt Kallio litt på vent før vi tok kontakt med HJK. Det ser ut som klubbene er i nærheten av å bli enige, så da gjenstår det å se om vi liker det vi vil se og han er fornøyd fornøyd med oss, sier Eggen.

Eggen beskriver Kallio som en stor en lang, tynn og rask spiller - men legger til at man jo ikke kjøper spillere på metermål! (heldigvis). Eggen legger også til at spilleren har internasjonal erfaring, og at Kallio er en av veldig få spillere fra hjemlige ligaen som figurerer på det finske landslaget.

Klubben ønsker å gå inn for en 3 årskontrakt, noe Eggen mener er fornuftig ettersom det dreier seg om en spiller av høyt kaliber. Eggen understreker også at mange finske spillere søker til Norge fordi de ser på Tippeligaen som et springbrett ut mot Europa.

- Jeg hadde jo blant annet Jarrko Wiss i min tid i Moss, og han havnet etter hvert i Stockport og Birmingham, poengterer Eggen.

Viking er en annen klubb som har hatt stor suksess med finske spillere og spesielt fra HJK. Både Hannu Thienen og Toni Kuivasto ble hentet fra den finske toppklubben, og begge ble fort store profiler i Tippeligaen. Nå er begge forsvunnet til utlandet. Klubben har derimot fortsatt Kopteff i stallen, også en spiller de hentet fra HJK.

Overgangsvinduet stenger om en uke, så det vil enten bli Kallio eller ingen nå, bekrefter Eggen.

Han legger også til at det er en fordel at klubben har en finsk spiller på laget fra før, og at Koskela og Kallio kjenner hverandre personlig fra før - begge har spilt for hver sin Helsinki-klubb samtidig.

I morgen spiller FFK treningskamp mot Café Opera på La Manga - og Kallio forventes å få en del spilletid. Ellers forteller Eggen gledelig nok at han forventer å ha hele troppen tilgjengelig til denne kampen. Det betyr at Brian West også er tilbake etter å ha slitt med influensa!


foto: finland-football.net

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340