Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

For egen regning:

Ekte kjærlighet taper mot innoperert hjerte

At det stormer rundt Tom Nordlie, er alt annet enn uvanlig. At den sterkeste kritikken kommer fra spillergruppen, er heller ikke spesielt uvanlig. Den største skepsisen tilhører imidlertid klubbens sjel - de lokale kontinuitetsbærerne. Lytt til sjelen din, FFK!

Tekst av Stein Andrè Sæther
Lagt ut: 17. December 2009 - 23:59

I 12 år har Pål Andrè Czwartek vært i FFK. Mange av disse årene har vært preget av latter og glede, og andre av fortvilelse og fatale valg fra klubbledelsen. Pål Andrè har aldri åpnet munnen og klaget. Ikke før nå.

Tom Nordlies lederstil har blitt for mye for høyrebacken. Han ønsker ikke lenger å gå til en jobb der han opplever mobbing, utskjelling og ekstreme kjeftmetoder fra sjefen.

Tom Nordlie er grunnen til at Pål Andrè Czwartek, FFKs klubbhelt i nyere tid, ikke ønsker å skrive under på en ny kontrakt med klubben i sitt hjerte. Han velger i stedet å se seg om etter en svil jobb.

Kjeft og mobbing

En annen som har reagert kraftig på Nordlies lederstil, er Hans Erik Ramberg. Som nettgjest hos Fredriksstad Blad skrev han rett ut at Nordlie ikke er rett mann for FFK. Hansi kunne heller ikke stå inne for de metodene som har blitt brukt for å unngå nedrykk.

Og hvilke metoder er det som har blitt brukt? Etter hva ffksupporter.net har fått høre fra utallige kilder og øyenvitner er det hovedsaklig kjeft Tom Nordlie bruker på treningsfeltet. Det ser faktisk ut til at mannen tror han kan skremme spillerne sine gode.

Men hvilket lokalt stortalent er det som blir god av å kjeftes ned og ydmykes foran lagkameratene sine på grunn av en feilpasning? Hvilke utenlandske spillere er det som blir gode av å bli kalt nedverdigende betegnelser?

Veivalget

Som Hans Erik Ramberg var inne på i sitt nettmøte, er FFK som klubb nå nødt til å ta et valg. Skal man velge spillergruppen eller Tom Nordlie? Klubbens sjel eller et innoperert hjerte?

Velger man første alternativ, vil det bety at Tom Nordlie forsvinner fra FFK. Man må bla opp en sluttpakke til Nordlie og «oppvarmingstrener» Arne Kristian Hanssen. Dette har spillerne sagt seg villige til å hjelpe til med i form av en lønnsreduksjon.

Dette vil dog ikke bety at klubben er friskmeldt. Videre må man sørge for å ta flere riktige valg, blant annet i forhold til visjoner for fremtiden og treneransettelse.

Velger man det andre alternativet, vil det bety at flere spillere forlater klubben. Vi har minst tre lokale spillere, en estlender og to sør-amerikanere som ikke vil spille under Nordlies regime. Vår antagelse er at enda flere spillere vil gå til andre klubber. Dette er den kortsiktige konsekvensen av alternativ nummer to.

Den langsiktige konsekvensen vil mest sannsynlig være en klubb i ruiner. Kjente agenter har gitt klart uttrykk for at ikke en eneste spiller i deres stall skal til FFK så lenge Nordlie er trener i klubben. All empiri tilsier at Nordlie er destruktiv for klubbene han er i. Han sliter rett og slett for mye på omgivelsene. I tillegg blir eldre, avdankede spillere blir kjøpt inn, og ungdomsarbeidet lagt i ruiner.

Dette er valget FFK må ta i løpet av vinteren. Skal man innrømme at feil person tok feil telefon til feil trener? Eller skal man redde ansikt ved å la Nordlie fortsette å ødelegge klubben vi alle er så glad i? Skal man innrømme at man var ute etter en effekt ("å redde klubben fra nedrykk"), eller skal man fortsette late som om at dette var en grundig ansettelsesprossen, der FFKs verdier var i fokus, og man ønsket å finne en trener som passet inn?

FFKs styrer står foran sitt tredje store veivalg på ett år. To ganger har man valgt feil. Forhåpentligvis er alle gode ting tre.

Tom Nordlie er, som de fleste andre trenere, kun et innoperert hjerte i klubben. Pål Andrè Czwartek og Hans Erik Ramberg er klubbens sjel. Oppfordring er å lytte til klubbens sjel før den forsvinner.

Våre to lokale klubbhelter har valgt å sette klubben fremfor seg selv. Utspillene deres kan få store konsekvenser, men de har sett viktigheten av å stå opp mot Tom Nordlie.

Et eksempel til etterfølgelse?

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340