Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Vant finalen på straffer

VERDENSMESTEREN!

Ghanas U20-lag ble i kveld verdensmestere etter å ha slått Brasil i finalen i Kairo. Dominic Adiyiah satte inne den viktige femte straffen og ble turneringens toppscorer.

Tekst av Martin Henriksen
Lagt ut: 16. October 2009 - 22:46

Spillerprofil: Dominic Adiyiah

Ghana og Dominic Adiyiah er verdensmestere for U20-lag etter å ha slått Brasil 4-3 på straffer.

Det sto 0-0 ved full tid etter at sør-amerikanerne hadde styrt det meste av kampen. Oppgaven ble ekstra tøff da Ghana fikk Addo utvist etter 37 minutter av en for dagen streng dommer.

Dominic Adiyiah fikk en vanskelig oppgave på topp for de sorte satelittene, og det var lite han og lagkameratene skapte foran den brasilianske keeperen.

Heller ikke i ekstraomgangene maktet lagene å score, og dermed gikk kampen til straffesparkkonkurranse.

Ghana havnet bakpå etter at Mensah og Addae bommet, og turneringenes toppscorer, østfoldingen Adiyiah var nødt til å score da han steg fram for å ta Ghanas femte straffe. Gromgutten gjorde derimot ingen feil og hamret ballen opp i vinkelen.

Brasil bommet på sin sjette straffe, og Badu ble dagens mann da han avgjorde kampen og mesterskapet med et velplassert skudd.

Dominic Adiyiah scoret totalt åtte mål og ble VMs suverene toppscorer. Han ble også tildelt gullballen for turneringens beste spiller.

ffksupporter.net gratulerer Dominic Adiyiah med både VM- og toppscorertittelen. For første gang kan vi skryte av å ha en verdensmester i våre rekker.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340