Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

ffksupporter.net avslører:

Stamatopoulos klar for FFK

FFK låner Lyn-suksessen Kyriakos «Kenny» Stamatopoulos (29) ut sesongen.

Tekst av Øystein Holt, Foto: Jarle Vines
Lagt ut: 20. July 2009 - 12:00

Spillerprofil: Kyriakos «Kenny» Stamatopoulos

Før sesongen ønsket FFK å satse videre på våre unge og svært lovende keepere. At prestasjonene ville svinge kunne man leve med så lenge ungguttene fikk verdifull matching og positiv utvikling. Siden den gang har situasjonen endret seg. Fjorårets medaljekamp har blitt erstattet av en faretruende flørt med nedrykkstreken. Det gjør at klubben nå ønsker å forsterke keeperteamet med rutine for å avlaste ungdommens unødvendige ansvarsbør.

Mannen som skal sørge for trygghet i de bakre rekker er ingen ringere enn Kyriakos «Kenny» Stamatopoulos. Tromsø og Fredrikstad er allerede enige om en utlånsavtale som varer ut sesongen, men både Lyn og FFKs unge keepere skal informeres før avtalen offentliggjøres.

Det er Fredrikstad Spillerinvest som muliggjør handelen, da klubben i utgangspunktet ikke har råd til forsterkninger. Lånet skal ikke koste FFK som klubb én eneste krone.

Nomadetilværelse

Stamatopoulos begynte karrieren i greske FC Kalmata før turen gikk videre til våre naboer i øst. Til tross for godt spill ble det svensk trippelnedrykk for Stamatopoulos. Et dobbeltnedrykk med Enköpings SK i 2003 og 2004 ble etterfulgt av et nytt nedrykk med Bodens BK i 2005. I 2006 ble nedrykksrekken brutt da «Kenny» vendte snuten til «Nordens Paris» for spill i Tromsø.

Siden den gang har Stamatopoulous nærmest vært for en utlånsnomade å regne. Greskcanadieren føler selv at han aldri har fått den sjansen han fortjener i Tromsø. Gutan har valgt å satse på tyskbosnieren Sead Ramović, og uansett hvor godt Stamatopoulos stod da han var på banen, så ble han plassert på benken igjen så fort Ramović var tilgjengelig.

Det medførte at «Kenny» i stedet ønsket å prøve lykken andre steder. I 2007 ble det utlån til canadiske FC Toronto. Fra 1. april til 1. august i år har 29-åringen vært utlånt til Lyn.

Osloklubben skal ha hatt et ønske om å beholde suksesskeeperen, men keeperen med fem landskamper ønsker selv å spille for Fredrikstad.

Stamatopoulous er en reaksjonssterk skuddstopper med sin styrke på strek og i én-mot-én-situasjoner.

ffksupporter.net ønsker «Kenny» Stamatopoulos velkommen til Fredrikstad Fotballkubb!

Diskutér saken i forumet.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f