Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Medalje gir utenlandstur

Europa, anyone?

FFK er i ferd med å gjøre ekspertenes tips til skamme og seiler mot sølv i serien. Ikke bare vil det gi klubben dens første seriemedaljer siden 1972, spill i den nye Europa League venter også. Vi har tittet nærmere på hva som venter oss om rødbuksene ikke snubler i serieinnspurten.
Tekst av Martin Henriksen
Lagt ut: 20. October 2008 - 19:30
Wikipedia: UEFA Europa League 2009–10

Fredrikstad Fotballklubb er i ferd med å gjøre sin beste serieinnsats på 36 år. Sist rødbuksene tok medalje lå Hot Butter på toppen av VG-lista for åttende uke på rad med landeplagen Popcorn, Vietnamkrigen gikk mot slutten, og Danmark bestemte seg for å bli med i EF mens Norge takket nei.

To poeng på de to siste kampene er alt som skal til for at det skal bli sølvjubel og fest i plankebyen. Men hva venter oss så neste år? Joda, du gjettet riktig, europacupspill. Men i hvilken form?

UEFA har gjort to store endringer til neste sesong. For det første er norske lags ”golden ticket” de siste årene, Intertoto-cupen nedlagt. Dette betyr at det ikke lenger er mulig å karre seg inn i den gamle UEFA-cupen bakveien slik blant annet seriefirer fra 2007, Lillestrøm gjorde i år.

For det andre har UEFA-cupen byttet navn til Europa League. Samtidig er turneringsoppsettet endret en smule. Borte er dobbeltoppgjørene i første ordinære runde. De skal nå være en del av kvalifiseringen. 48 lag skal spille gruppespill og blir fra neste år av fordelt på 12 grupper a fire lag. Det vil bli spilt dobbel serie. De to beste i hver gruppe går videre til utslagsrundene, hvor de også møter åtte gruppetreere fra Mesterligaen.

Fire norske lag er i utgangspunktet kvalifisert for neste års europacup:

  • Serievinneren (Stabæk) er kvalifisert for den første av tre kvalifiserende runder til Mesterligaen.
  • Cupmesteren er kvalifisert for den tredje av fire runder i Europa League-kvalifiseringen. Om Stabæk vinner cupfinalen går plassen til tapende cupfinalist, altså Vålerenga.
  • Serietoeren (FFK?) er kvalifisert for den tredje av fire runder i Europa League-kvalifiseringen.
  • Serietreeren er kvalifisert for den andre av fire runder i Europa League-kvalifiseringen.

Om FFK står løpet ut og sikrer andreplassen kan vi gå noen morsomme utenlandsturer i møte. Seedingen for neste år er ikke klar, det er derfor vanskelig å si konkret hvilke lag vi kan bli trekt mot. Men i tredje kvalifiseringsgruppe vil man i tillegg til vinnerne fra den tidligere runden, finne lag som vinneren av den engelske ligacupen, vinneren av den franske cupen, 6. plass i spanske La Liga og italienske Serie A. Eller hva med en tur til Israel for å møte den regjerende cupmesteren?

Skulle rødbuksene gå seirende ut av den første dobbelt-duellen venter naturlig nok enda hardere motstand. Eller hva sier du til vinneren av den engelske FA-cupen, 5. plassen i Premier League eller 15 av de utslåtte lagene fra Champions League?

Deretter venter gruppespill med ytterligere spisset konkurranse.

Så det kan være mye å glede seg til neste år om guttane fullfører sesongen på en ordentlig måte. Og det gjør de jo. De har tross alt Norges beste publikum i ryggen.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340