Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

FFK smartere enn resten:

- Vi bryter ingen avtale

ffksupporter.net meldte forleden at FFK 2 stilte med hele ni A-lagsspillere fra start mot Follo. Nå viser det seg at to av disse spillerne ikke er meldt opp i FFKs «25-mannstropp». Dermed bryter ikke FFK noen avtale.
Tekst av Øystein Holt, Foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 24. April 2008 - 20:04
Relaterte saker:
- FFK bryter avtale med divisjonsforeningen

– Nei, vi har full kontroll, understreker sportslig administrator i FFK, Per Morten Haugen, overfor ffksupporter.net.

Haugen forteller at FFK har tatt valget om å ikke melde opp samtlige A-stallmedlemmer for spill i Tippeligaen. Dermed kan noen av de yngste talentene tilegne seg verdifull kamperfaring i 2. divisjon.

– Det er ikke noe dramatikk i dette. Det er snakk om unge spillere som har blitt tatt opp i A-stallen for fremtiden, men som vi ikke forventer skal bidra allerede i år, forteller Haugen og understreker at det ikke ensbetydende med de ikke vil bli satset på videre.

Etter det ffksupporter.net erfarer skal det være trioen Christian Halvorsen, Martin Elvestad og Michael Trulsen som ikke har blitt meldt inn, men Per Morten Haugen ønsker ikke å navngi hvilke spillere det er snakk om.

Haugen understreker videre at FFK ikke har tenkt til å utnytte systemet eller «kjørereglene» klubbene har blitt enige om. Rent teoretisk kan FFK melde av og på spillere til enhver tid, og mellom hver enkelt kamp.

- Vi har ikke tenkt til å melde av og på spillere, men rent teoretisk, så er det mulig ja. Det eneste kravet er at spillerne allerede er spilleklare for klubben.

FFK er et av lagene i Tippeligaen som er best på å la unge, talentfulle spillere få slippe til i A-stallen og i førsteelleveren. Henstillingen om å ha minimum fire og maksimalt syv A-lagsspillere i startoppstillingen til rekruttkampene kom på nyåret, og Haugen frykter denne kan få konsekvenser for talentfulle spillere.

– Kanskje vil klubber i fremtiden kvie for å hente opp spillere i A-stallen før man mener de er gode nok til å bidra, sier Haugen.

FFK har altså full kontroll, mens ffksupporter.net tok feil. Vi beklager. :)

– Det er rart at ingen andre har tenkt på dette, vi er kanskje litt smartere enn de andre klubbene, humrer Haugen avslutningsvis.

PS! Implisitt betyr dette, rent teoretisk, at lag i Tippeligaen kan ha tolv eller flere såkalte "frie spillere". Skulle en bli skadet, eller man har behov for andre ferdigheter, kan klubbene melde på en eventuell tolvtemann til neste kamp.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340