Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

FFK2 - Follo 0-1

FFK2 bryter avtale med divisjonsforeningen

FFK2 startet i dag sin sesong med 0-1 tap mot den tidligere FFK spilleren Christian Petersen og Follo på Fredrikstad Stadion. FFK stilte med hele ni A-lagsspillere fra start til tross for at Divisjonsforeningen av 02 før sesongen ble enige om at tippeligaklubbenes rekruttlag maks kan stille med syv a-lagsspillere i kamptroppen.
Tekst av Raymond Bråthen
Lagt ut: 22. April 2008 - 23:33
Relaterte saker:
FFK2 forblir i 2. divisjon
Truer med å kaste ut Viking (ekstern lenke)

Andredivisjonslagene har i flere sesonger klaget over hvordan andrelagene til Tippeligaklubbene har prioritert kampene i andredivisjon. Flere andrelag har stilt med toppet mannskap i enkeltkamper og rene juniorlag i andre kamper. Dette har ved flere tilfeller avgjort hvilke lag som rykker opp og ned.

Før sesongen ble Divisjonsforeningen for andredivisjon enige om en felles avtale hvor Tippeligaklubbene må stille med minimum fire og maksimum syv spillere fra 25-mannstroppen til A-laget i andredivisjonskampene.

- Vi har funnet frem til felles kjøreregler som sikrer forutsigbarhet og stabilitet i andrelagenes spillertropper, noe som er avgjørende for at Fair Play skal kunne etterleves. Nå blir de sportslige konkurransevilkårene like for alle, sa leder Kolbjørn Pettersen i Divisjonsforeningen av 02 den gang til fotball.no

Allerede i første serierunde brøt Viking denne avtalen noe som fikk Divisjonsforeningen til å reagere og truet Viking med utkastelse fra serien.

Sportsdirektør i Viking, Egil Østenstad la seg umiddelbart flat for kritikken

– Vi beklager dette og vil ikke gjøre det igjen. Dette var ikke noe vi gjorde bevisst. Vi brukte vårt gamle prinsipp med at de spillerne som ikke spilte hele A-lagskampen på søndag. Vi har gjort en feil. Veldig mange spillere i A-troppen er unge spillere. Det var ikke ti etablerte A-lagsspillere som var på banen, men det er ingen unnskyldning, sa Østenstad til Aftenbladet.no forrige uke

Aftenbladet meldte den gang at det i prinsippet ikke kunne gis poengstraff eller bøter for brudd på avtalen, men at laget i ytterste konsekvens kunne bli sparket ut av serien.

Nå er det altså FFK som bryter denne avtalen.


For ordens skyld, FFK tapte kampen 0-1 etter et Follo-mål i det 72. minutt.

FFK stilte med følgende lag fra start i følge f-b.no
Erik Bråthen - Pål Andrè Czwartek, Agim Shabani, Dardan Mehmeti, Christian Halvorsen - Balal Arezu, Serge Kouadio, Joachim Thomassen, Ismael Beko Fofana - Brian West, Michael Trulsen

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340