Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Endelig på plass:

Thomassen klar for FFK

Joachim Thomassen (19) er nå offisielt FFK-spiller: – Jeg har signert en kontrakt som binder meg til FFK ut 2010, bekrefter Thomassen overfor ffksupporter.net.
Tekst av Øystein Holt, foto: fkspartasarpsborg.no
Lagt ut: 20. November 2007 - 16:05
Andre dagsaktuelle nyheter:
- Bjørkøy blir i Fredrikstad
- Holm til Molde, men FFK fortsetter spillejakten

Midtbanespilleren har i år vært på utlån til Sparta FK i Adeccoligaen, hvor han har gjort sine saker bra. Thomassen ble flere ganger kåret til banens beste og overgangen fra 2. divisjon ble ikke for stor:

– Ut ifra forutsetningene og posisjonen jeg spilte i, så gikk det helt greit. Veldig synd at det endte med nedrykk, men det er jo mulig at de holder seg likevel, forteller Thommasen.

Nå er det Tippeliga og Fredrikstad som blir agendaen til unggutten. Thomassen har allerede gjennomført to treninger med laget og ser frem imot å kjempe seg til en plass i startelleveren.

– Det er veldig morsomt å være i gang, men jeg er ung og har fortsatt mye å lære. Jeg skal stå på og jobbe hardt for å nå mine mål, sier Thomassen og legger til at det ikke var vanskelig å bestemme seg når FFK kom på banen:

– Akkurat som alle andre unge fotballspillere med ambisjoner så ønsker også jeg å spille på høyest mulig nivå.

Midtbanetalentet liker ikke å beskrive seg selv og gjentar heller Øivind Nilsens (G19-landslagssjef) beskrivelse av ham: God spilleforståelse, stor løpskapasitet og god teknikk. Han er også en anvendelig spiller som kan spille stort sett langs hele venstresiden:

– Det kommer litt an på hvilket system vi spiller. I 4-4-2 har jeg spilt mest offensiv og defensiv midtbane, mens i 4-3-3 har det blitt mest indreløper. Jeg kan også spille spiss/kant, eller vandrende ving om du vil, men det er ikke det jeg liker best, forteller Thomassen før han skyter inn:

– Jeg har også spilt venstreback. Når jeg ble tatt opp i A-stallen til Sarpsborg FK som 16-åringen, så spilte jeg de første kampene under Trulsen i 2. divisjon som venstreback. Jeg ble vel som alle andre unggutter plassert på backen, ler Thomassen.

Joachim Thomassen har mange G17-landskamper, men etter det har det gått litt i stå, da skader satte ham på sidelinjen i nesten 1,5 år. Av den grunn ble det ingen G18-landskamper, men Thomassen fikk prøve seg i ett innhopp for G19-landslaget mot Italia i våres.

Etter det ffksupporter.net erfarer skal overgangssummen ligge i underkant av én million kroner.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340