Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Hva tabellen forteller:

Etter 20 serierunder

For nest siste gang er det tid for å ønske velkommen tilbake til tabellhjørnet. Gjetninger og forhåpninger er nå i ferd med å bli til harde realiteter i det seks serierunder gjenstår. Fire lag har fått en luke i tet, og FFKs målsetning om topp fire ser i øyeblikket vrient ut å oppnå. Men trass pangtapet mot Brann sist har plankekællæne spilt bra i det siste, og med omstendighetene litt på vår side i avslutningen er en fjerdeplass på ingen måte utenfor rekkevidde ennå.
Tekst av Atle Armstrong
Lagt ut: 18. September 2007 - 00:41
Våre trofaste lesere vil nok være godt kjent med systemet vi bruker for å analysere FFKs utvikling gjennom sesongen slik tabellen så kaldt og kjølig forteller om den. Vi tar altså utgangspunkt i tabellsituasjonen etter hver fjerde kamp. Syv poeng på fire kamper gir et skjema som kan holde til fjerdeplass selv med beskjeden poengsanking i de to siste rundene. For å oppsummere sesongen så langt, så begynte FFK våren med syv poeng, presis på skjemaet. I neste periode falt det litt sammen med fire poeng, deretter har det gått jevnt oppover med henholdsvis fem og seks poeng, og tilbake på skjemaet med syv poeng nå på de fire siste rundene. Så langt ligger vi med det totalt seks poeng bak skjemaet vårt, og det er litt i overkant for at en fjerdeplass skal være på skuddhold. Men det er stadig 18 poeng igjen å kjempe om. De to neste rundene mot VIF og RBK kan fort vise seg å være avgjørende for om striden til slutt vil handle om å unngå nedre halvdel av tabellen eller årets målsetning. Begge deler ser i øyeblikket like mulig ut. Men ser vi rundt oss på tabellen ser vi flere ting som taler optimismens språk på Fredrikstads vegne.

De fleste har sikkert notert seg for lengst at de siste fire kampene våre er mot de lagene som ligger helt nederst på tabellen. og der har de ligget en liten stund, som vi har notert oss. Det er med andre ord ingen formlag vi skal møte utover høsten. Bortsett fra RBK er vi ferdige med alle lagene som nå går inn i medlajekampen med krummet nakke. Men det som er enda bedre er at disse lagene skal ta mange poeng fra hverandre samtidig. Alle kan ikke vinne hver gang, så mulighetene for FFK til å ta igjen forspranget opp til Viking og/eller Stabæk er absolutt tilstede. I 21. serierunde møtes Stabæk og LSK, Viking og Stabæk møtes i 24. runde. I 25. runde skal Viking på besøk til Bergen. 

Samtidig er det grunn til nøkternhet om en ser hen til formtabellen for siste periode. Selv om FFK har tatt syv gode poeng har samtlige lag foran oss på tabellen med unntak av RBK tatt like mange eller flere poeng. I tillegg kommer VIF og AaFK sterkt bakfra som de to nest beste lagene i den siste tiden etter Brann, hver med ni poeng mot Branns ti. Men igjen, de lagene vi avslutter sesongen mot har vært svake i det siste, ingen av dem viser særlige tegn til å klatre ut av bunnstriden. RBK er et usikkerhetsmoment. Hvis de gir opp seriegullet i år kan det være de satser desto mer på CL, og det vil ikke nødvendigvis være noen ulempe når vi tar imot bartefolket på Fredrikstad Stadion.  

Vi lovte forrige gang at vi skulle driste oss til en gjetning på dette stadiet i sesongen. Basert på den utviklingen FFK har hatt gjennom sesongen så langt samt hvordan konkurrentene våre i toppen har fremstått så tror vi, litt vagt men likevel, at FFK kommer til å havne et sted fra sjette til fjerdeplass. Det sikreste vi tør å si er at hvorvidt FFK klarer årets målsetning om fjerdeplass ikke kommer til å være avgjort når vi vender tilbake med en avslutning på denne spalten om fire runder. På gjensyn!

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340