Husk meg
Brukernavn
Passord

Sommerhandel

Hvem har kjøpt hvem i sommer? Overgangsvinduet åpnet som kjent 1. juli, og gir tillatelse for klubbene til å hente inn forsterkninger frem til 31. august. En rekke klubber har benyttet denne tiden nettopp til å hente inn antatte forsterkninger. Vi har tatt en titt på hvilke nye ansikter det blir å se i de ulike 1. divisjonsklubbene denne høsten!
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 31. July 2003 - 22:28
http://www.fotball.no/files/{24A505E5-C321-43D4-81F9-2F2A1676BC6A}.jpgVi kan jo like greit starte med vår egen klubb: Fredrikstad Fotballklubb. Som kjent har det vært mye snakk om eventuelle forsterkninger. Mest fra media og mann i gata, men også av klubben selv og faktisk enkelte spillere. Det har vært snakket om fisker i forskjellige størrelser osv. Etter at Schei Lindbæk falt av kroken akkurat idet Harry Hansen skulle dra inn stanga, så har det vært forholdsvis stille rundt nye fisker. Men det er ikke helt sant. Christian Petersen har blitt hentet inn fra Oslo Øst og vil trolig bli en nyttig spiller - en anvennelig spillertype som kan kjempe om plass både på midtbanen og helt fremme. Petersen er også som kjent gammel bekjent av Eggen etter tiden i Moss. Foruten Petersen er det kjent at Magnus Riis har ankommet direkte fra Moss - gratis. Riis er opprinnelig fra Fredrikstad og lenge blitt beskrevet som et stort talent. Han har derimot slitt en del med skader og manglende tillit i Moss, men forhåpentligvis kan han gradvis blomstre i FFK!

Utover dette blir det meste spekulasjoner. Flere spillere er nok aktuelle og har også vært på prøvespill, men i skrivende stund er det fortsatt ikke noe nytt vi kan melde. Men Harry Hansen bekrefter at interessen er stor for FFK, og vi velger å tro han på det. Men denne artikkelen skal ikke handle om hvorvidt vi kan håpe på en storfisk eller to, hvem det kan være, når det kan skje eller hvorvidt de passer inn i FFK eller ikke.

Det vi lurer på er hva motstanderlagene har bedrevet tiden med i sommer, det vil si lederne som eventuelt har fått eller ikke fått penger til å bruke på nytt materiale. Hva kan de ha greid å fiske opp av havet i sommer? Havet kan vel virkelig ikke være tomt for storfisker selv om vi ikke har fått napp?

Alta
Alta er kanskje fortapt der de ligger i bunn med fattige 5 poeng og kun én seier - og ja, lagets eneste seier til nå kom på Stadion. Nå har de riktignok ennå ikke hentet inn forsterkninger, men i skrivende stund ser det meste ut som de knytter seg til Ole Talberg fra Tromsø på lån ut sesongen. Den 21 år gamle allsidige fotballspilleren har slitt med å spille seg til plass på Tromsø i år, men blir fortsatt beskrevet som en meget talentfull spiller; han hadde en ganske god sesong i 1. divisjon i fjor og har også rukket å få sin debut på U21-landslaget. Kan spille alt fra back, midtbane og spiss! Unggutten har fortsatt 2 år igjen av kontrakten med Tromsø, men ser det trolig som bedre å spille fast for Alta i 1. divisjon denne høsten enn å slite benken for TIL i Eliteserien. Det er dog usikkert om Talberg er klar når Alta tar i mot Moss på søndag.

Bærum
En annen klubb som kjemper for tilværelsen er Bærum. De har brukt sommeren til å hente inn en defensiv forsterkning i midtstopper Erik Rudi, og jakter i tillegg på en keeper som snart kan bli klar. Midtstopper Erik Rudi kommer fra Skeid, men har fått lite spilletid der ettersom konkurrentene Anders Jacobsen og Erik Noppi har tildels storspilt. 28-åringen har likevel flust av erfaring fra norsk toppfotball - noe som muligens kan komme godt med hos Bærum denne høsten. Rudi har nemlig tidligere spilt for Lillestrøm, Hødd, Ham Kam og nå sist Skeid. Han har nå sagt seg villig til å gå ned i lønn for å spille for Bærum, og har kontrakt også ut neste sesong - vel vitende om at det kan bli 2. divisjonsspill da. Men ovenfor Budstikka er Rudi optimist: \"Jeg tror vi klarer oss!\", er den klokkeklare meldingen. Bærum er også i dialog med den tyske keeperen Lutz Pfannenstiel, og røper at man så og si er enige med spilleren selv. Tyskeren vil da komme fra en klubb i den øverste divisjonen i New Zealan (!) Tyskeren har tidligere trent med klubben og vil bli ny førstekeeper denne høsten, dersom han blir klar.

http://195.139.49.22/n3Admin/n3Admin_fotball/files/{8A46EEC1-78CF-4B20-B201-391E72EBC204}.bmpHam Kam
Kamma hviler helt på topp av 1. divisjon i sommer, men hviler ikke så mye at de lar være å forsterke laget. Og til tross for at laget har vist seg å være bunnsolide defensivt, så er det faktisk en defensiv spiller Solbakken har lokket til Briskeby. Spilleren det er snakk om er danske John Jensen (Ikke \"Faxe\"!) som kommer fra Silkeborg. Spilleren betrakter seg helst som midtstopper eller defensiv midtbanespiller, men kan bekle samtlige roller i forsvar og midtbane. Solbakken har mange lovord om sin nye danske og beskriver han som en fysisk sterk spiller med godt skuddbein. John Jensen er på utlån denne høsten, men det er også aktuelt at overgangen kan gjøres om til å gjelde permanent. Dansken har bred erfaring fra toppspill i Danmark, har flere aldesbestemte landskamper og vært aktuell for toppklubber i Danmark. Sannsynligvis har Hamar-laget funnet en bunnsolid forsterkning her...

Haugesund
FKH sliter økonomisk, men næringsdrivende har lagt noen tusenlapper i potten slik at a-stallen kan forsterkes. FKH har derimot ennå ikke hentet inn noen forsterkning, og vet heller ikke hvilken posisjon de eventuelt vil forsterke. Spilleren må derimot være god nok til å gå rett inn på laget, uttaler sportslig leder Jens Egil Vikanes til Haugesunds Avis. Den finske spissen Ville Lehtinen som sliter benken i Bodø/Glimt har vært nevnt, men finnen har selv sagt nei til FKH-spill.

http://www.fotball.no/files/{A28C035C-4527-46A4-B39D-4B6A13CE2B58}.gifHødd
Hødd får hjelp fra storebror Aalesund ved at man får låne Pål Stadsnes og Johnny Vattøy ut sesongen. Begge spillerne har fått minimalt med spilletid for AaFK i årets Eliteserie, men innehar gode kvaliteter og har tidligere vist seg å være svært gode på høyt 1. divisjonsnivå. Stadsnes skal være en back/midtbanespiller med god venstrefot, mens Vattøy er en solid midtstopper som har havnet bak Skiri og Steen i AaFK denne sesongen. Etter alt å dømme to spillere som vil gå rett inn på Hødd-laget og tilføre etterlengtet bredde i stallen og styrke startoppstillingen.

http://www.fotball.no/files/{17EEB622-4EB0-42CB-8526-A4C9FD624282}.gifHønefoss
Har blant annet hentet inn velkjente Lars Bakkerud fra Helsingborg - en spiller som også FFK hadde på blokka. Bakkerud har spilt for den svenske storklubben siden 1999 og har tidligere vist gode takter i Brann. 32-åringen har også vært proff i greske Panionios, så det er en merritert spiller Lars Tjærnås her har hentet. Bakkerud vil nok gå rett inn på midtbanen til Hønefoss som en umiddelbar forsterkning. Klubben har også anskaffet seg en spiss, nærmere bestemt Kenneth Kvalheim fra Oslo Øst. 26-åringen står bokført med 3 scoringer for Oslo-klubben denne sesongen, og er bare en av flere spiller som har \"rømt\" derfra etter kaoset som har hersket på Lambertseter. Hvorvidt det er storscoreren de venter på i Hønefoss eller ikke, er dog usikkert...

http://www.fotball.no/files/{C5F74DF0-98AC-4F69-A7B2-41D058499B78}.gifMoss
Naboene litt nord i fylket har ikke hatt noen enkel sesong, og med en tynn og urutinert spillerstall er det ikke rart man har ønsket seg forsterkninger. Nå ser det også ut til at Rune Tangen har funnet en midtbanesjef i danske Lars Bo Larsen. I Moss håper man at den sentrale midtbanespilleren skal være spilleklar allerede til søndagens kamp mot Alta. Larsen er 33 år gammel og har bred erfaring fra øverste nivå i Danmark. Han blir beskrevet som en fysisk sterk spiller, med godt blikk for spillet, gode pasninger og lederegenskaper. Med andre ord ser dette ut til å kunne bli en nyttig spiller for årets urutinerte - men talentfulle - MFK-mannskap. Bo Larsen er på lån ut sesongen. Moss har også hatt portugiseren Paulo Cunha på besøk, men ting tyder på at han ikke vil bli tilbudt kontrakt i denne omgang.

http://195.139.49.22/n3Admin/n3Admin_fotball/files/{E57B5612-2A43-4818-AC0D-B457B4AA96DE}.bmpOslo Øst
Oslo Øst har mistet hele 10 spillere denne sesongen, det er med andre ord så og si krise for den hardt rammede klubben. Det er heller ikke lett for en utenforstående å holde oversikten på hva som skjer ettersom en haug av nye spillere er på vei for å erstatte de som har forlatt klubben. Men at laget er svekket er hevet over enhver tvil. Disse spillerne enten trener med klubben eller har allerede skrevet under: Joakim Dahl (Jutul), Andreas Isnes (Skeid), Petter Heum (Mercantile), Per Arne Nyjordet (Ull/Kisa), Zdravko Spehar (Team Strømsgodset), Josef Kwit (Fossum), Remik Kwit (Fossum), Omar El Fakiri (Frigg) og Ove Karlsen (Abildsø). I tillegg jobbes det med to forsterkninger til, og da primært spisser, samt at to spillere vil bli tatt opp fra juniorlaget. Oslo Øst sin trener Ståle Andersen beskriver \"nye Oslo Øst\" som et meget godt 2. divisjonslag og påpeker at spillerstallen fortsatt er meget tynn...

http://www.fotball.no/files/{BAC22E7E-C3F1-4411-84C1-51F2F459EA8D}.jpgRaufoss
Dag Oppjordsmoen har ønsket seg en ny spiss i løpet av sommeren, og i dag kom også bekreftelsen på at den nye spissen er klar. Spilleren det er snakk om er britiske Neil Tarrant som har skrevet under en 18 måneders kontrakt med klubben. Tarrant har allerede vist seg frem i Raufoss-drakta og scoret like greit hat-trick samt hadde en målgivende i sin første opptreden for sin nye klubb. Vi kan vel bare si oss fornøyde med at han ikke er spilleklar før ETTER kampen mot oss førstkommende søndag. Tarrant har en fortid i blant annet Aston Villa som kjøpte talentet for 3 millioner, men han slapp aldri til der og har siden spilt i skotsk fotball. Han har også U21-landskamper for Skottland. Tarrant er en fysisk sterk spiss med relativt god teknikk, dessuten vet han hvor målet står... Utvilsomt en spennende nykommer som kan være svært delaktig når Raufoss skal kjempe om opprykksplass...

http://195.139.49.22/n3Admin/n3Admin_fotball/files/{30A99F4D-55CD-4D72-B69A-A174438B0916}.bmpSandefjord
Har hentet inn den svenske midtstopperen Andreas Augustsson fra Vålerenga - gamleklubben til Tom \"Keiko\" Nordlie. Svensken har allerede vist seg frem under treningskamp i Sandefjord, og utfra rapporterne å dømme har han imponert og vil nok vise seg å være en nyttig tilvekst i et allerede godt SF-lag. Augustsson blir gjerne beskrevet som en spillende midtstopper, med bra spilleforståelse, teknikk og fysikk. Han har tidligere spilt for Malmö FF, Helsingborg, FC Twente (Nederland), Raufoss og nå sist Vålerenga.

Skeid
Det har en stund vært klart at Espen Grina skulle spille høstsesongen for Skeid - han er bare en av flere spillere som har forlatt Oslo Øst i sommer, og sannsynligvis også den beste og viktigste. Grina er en notorisk måljeger og vil sikkert gjøre seg gjeldende på Voldsløkka utover sesongen. Grina er heller ikke ukjent med sin nye klubb - han spilte nemlig sist for Skeid i 2001!

Ørn Horten
Ørn kjemper tradisjonen tro i bunn av 1. divisjon og har blant annet mistet sin \"stjernespiller\" Ardian Gashi til Vålerenga. Det ser med andre ord ikke lyst ut med tanke på lagets eksistens i divisjonen, men denne uken har de i alle fall sikret seg en ny spiller. Pascal Dias heter spilleren som Ørn håper skal score de fleste målene på Lystlunden fremover. Franskmannen har en fortid i blant annet Standard Liege. Foruten Dias, så har Ørn Horten hentet inn en annen forsterkning: Even Eide Eriksen gjøre comeback. Eriksen var kaptein for Ørn i fjor, og etter operasjon og motivasjonsproblemer er han nå igjen klar for 1. divisjonsspill.


Såvidt oss bekjent har Mandalskameratene, Start og Strømsgodset ikke hentet inn nye spillere denne sommeren. Vi kan derimot konkludere med at de klubbene som har hentet inn nytt blod - alle virker å ha hentet spiller(e) som går rett inn på laget og hever nivået. Med andre ord betyr også det at nivået i divisjonen generelt vil kunne bli høyere denne høsten!

PS! Vi tar forbehold om at artikkelen kan inneholde mangelfulle opplysninger.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340