Husk meg
Brukernavn
Passord

Ham-Kam sa nei til Ringberg

Før forrige sesong kunne Ham-Kam sikret seg 1. divisjons toppscorer Markus Ringberg, men han ble vraket fordi han var for treg. Snakk om feilvurdering?
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 11. July 2003 - 19:33
Etter Cato Bakkemos gode debutsesong som Ham-Kam-trener, var Ham-Kam på utkikk etter en ny spiss. Markus Ringberg var blant dem Bakkemo finsiktet.

Scoret 35 mål
På den tiden spilte Ringberg for Mjällby i Superettan. Der scoret han 35 mål på to sesonger, og Ham-Kam var fristet.
— Det var faktisk ganske nær en overgang. Jeg trodde nesten det var klart, men så fikk jeg kontrabeskjed fra agenten min om at det ikke ble noe av. Selv snakket jeg aldri med Ham-Kam, sier Ringberg til Hamar Arbeiderblad.
— Hvorfor trakk Ham-Kam seg?
— Jeg fikk ikke høre det direkte, men det var på grunn av at jeg manglet fart. Det har jeg ofte fått høre. Men alle kan jo ikke bare løpe fort. Det er jo ikke sikkert at Ben Johnson hadde scoret så mange mål, ler Ringberg.

12 mål i år
I stedet ble det Fredrikstad på den målfarlige spissen. Etter helgas serierunde står han bokført med 12 scoringer på de første 15 kampene.
— Og jeg scoret to mål mot Ham-Kam, sier Ringberg til HA-sporten.

Roser Ham-Kam
Ham-Kam-direktør Truls Haakonsen bekrefter overfor HA-sporten at Ringberg var inne i bildet for Ham-Kam før forrige sesong.
— Han var en av flere kandidater, men fra trenerhold ble han vurdert til å mangle noe fart. Men vi må også huske på at vi hadde en del andre spisstyper da, som Chris Twiddy og Daniel Novak, sier Haakonsen, som innrømmer at det kan ha vært en liten bom at klubben ikke hentet ham.
— Det er alltid lett å si sånn i ettertid. Det er heller ikke første eller siste gang at noe sånn skjer, sier han.
Ringberg derimot har tro på både Ham-Kam og Fredrikstad.
— Jeg synes Ham-Kam virker veldig solide. Særlig defensivt er de gode, sier svensken.

Så kan vi her i Fredrikstad være sjeleglade for at 1. divisjonens toppscorer per dags dato havnet i Fredrikstad. Ringberg signerte for øvrig en 3-årskontrakt før årets sesong.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340