Husk meg
Brukernavn
Passord

Schei Lindbæk valgte Viking

Så var det avgjort, og såpeoperaen varte jo ikke mer enn et par-tre episoder over tiden, faktisk bare tre utsettelser etter fristen spilleren selv satte. Både media og folk for øvrig i Fredrikstad er ganske entusiastiske rundt FFK, og noen ganger fører denne entusiasmen til en voldsom naivitet. (oppdatert: 19:51)
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 09. July 2003 - 18:29
Vi har vært borte fra toppfotballen i MANGE år, og er ikke vant med situasjoner som dette. Det finnes profilerte spillere som bruker klubber som brikker i et spill, og da er media en god hjelp til å lage pr for sin egen person. Lindbæk har nok ganske sikkert helt bevisst trukket dette ut i tid i håp om bedre kontrakt, og kanskje nye og bedre klubber ville bite på kroken.

Det er ikke mindre enn et år siden vi erfarte akkurat det samme med Arild Stavrum. Han roste Fredrikstad opp i skyene, men valgte allikevel Molde. For noen uker siden skapte Raymond Kvisvik blest rundt sitt navn ved å trene litt hos FFK – et lag som allerede har voldsomt mye medieomtale, både lokalt og regionalt. Like etterpå ble han tilbudt en meget god kontrakt av Brann.

Slike nomadespillere som har byttet klubber både en, to, tre og ti ganger vet å bruke media og klubber for å øke sin egen markedsverdi. Dette har blitt en del av gamet, og nå er det på tide at Fredrikstad som en helhet har lært. Det finnes spillere som setter opp et gigantisk spill for kulissene!

Vi er langt fra overrasket over resultatet, og hadde blitt langt mer overrasket om han valgte FFK - allerede i går ante vi mistanke når Lindbæk kategorisk nektet å svare på alle spørsmål FFKSupporter.net (blant mange) stilte ham angående Viking og Stavanger, ja, han ble direkte sur.

Selvsagt passer han på å skryte av FFK og byen Fredrikstad når han er her, men faktum er nok kanskje at han hele veien har ment at Viking er det rette. Videre forteller han selvsagt at spill i FFK-trøya er interessant, men kanskje var det bare for å hale ut tiden litt slik at andre, mer interessante klubber kanskje kom på banen? Dette er selvsagt spekulasjoner, men vi tror bestemt kan være noe i det.

Media i Fredrikstad bør alle fall ha lært sin lekse - spesielt FB. De av dere som har lest både FB, Aftenbladet og Rogalands Avis jevnlig den siste tiden, har sett at det er ingen som helst tvil om at Stavangeravisene har opptrådt langt mer nøktern og profesjonelt, hvilket vitner om at de har vært med i dette gamet en stund.

FB har hauset det hele opp med en naivisme som ikke ligner grisen; tenk hvor mange som blir skuffet når de henter avisa i morgen. FB har enorm påvirkningskraft, og folk som ikke oppsøker andre medier, eller er spesielt interessert i slike saker, sluker dette uten å tenke særlig over det.

Nå gjenstår det bare å se om Vidar Henriksen (journalisten som skrev følgende: "Besøkte stadion i går, blir FFK-spiller i dag") legger seg flat i morgendagens avis, eller hopper elegant videre til neste "storfisk".

FFKSupporter.net ønsker Schei Lindbæk lykke til i Viking, og håper FFK makter å hente inn en annen spiss. I utgangspunktet mente vi at Lindbæk var feil spilletype for FFK, så skuffelsen har ikke vært av den største, i alle fall ikke om vi får en fotrapp og teknisk begavet partner til Ringberg (i stedet for en blek kopi).

Et tips til Fredrikstad må være å lete over grensene i øst. Det finnes mange spennende bosmanspillere i Sverige også, men uansett har nok FFK flere navn på blokka.

FFKSupporter.net anser nå denne saken som avsluttet, og vil fokusere på andre forsterkninger fremover.

Les mer hos fredrikstadfk.no

(PS! Artikkelen er skrevet i samspill med Trond Johansen)

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340