Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

FFK2 - Lisleby 1-1 (0-0)

Uavgjort i toppkampen

FFK2 og Lisleby spilte uavgjort i en jevn kamp på et vått Fredrikstad Stadion ikveld, Lars Blixt (bildet) berget ett poeng på straffe. Resultatet gjør at hjemmelaget overtok tabelltoppen på ny, og veien mot opprykk fortsetter.
Tekst av Jan-Helge Hansen
Lagt ut: 19. June 2006 - 21:38

3. divisjon avd. 1, 8. serierunde:

FFK2 - Lisleby 1-1 (0-0)
Fredrikstad Stadion, 70-80 tilskuere

Mål: 1-1 Blixt 76'
Laget (4-3-3): Staw - Czwartek, Zivkovîc, Shabani (Jørgensen 87’), Bertelsen - Røn, Dervishi, Elvestad - Wiig, Trulsen (Blixt 66’), West (Hoås 46’)
Gule kort: Lisleby 3 stk
Røde kort: Røn (FFK) 45’

Vanskelige forhold

Det regnet godt på Stadion i kveld, faktisk så godt at de fleste setene under tak var våte før folk rakk å sette seg. Gressmatta hadde også fått sin dose, og en del små vanndammer rundt i gresset gjorde det vanskelig og uforutsigbart å spille ballen langs bakken, noe som preget starten av kampen.

Hjemmelaget kunne fått en virkelig pangstart etter å ha kjempet seg til et hjørnespark allerede i åpningsminuttet. Trond Erik Bertelsen slår et presist innlegg som Agim Shabani møter på nærmeste stolpe. Dessverre blir den harde headingen litt for upresis, og går på feil side av stolpen.

Neste sjanse kommer ikke før halvveis i omgangen, og tilfaller Lisleby. De er noe heldige da Shabani sklir på det glatte underlaget, men en svak avslutning ender rett i klypene på en Lasse Staw som hadde en solid dag på jobben. FFK går rett i angrep, og Wiig spiller gjennom West som må strekke seg etter pasningen. Den raske amerikaneren sklir inn og styrer ballen, men den ender på utsiden av stanga.

Nå er vi inne i en periode hvor hjemmelaget har tatt styringen, og skaper muligheter. Brian West avslutter via keeper og i stolpen, men får ikke noe hjørnespark. Like etter fyrer Mergim Dervishi av et hardt skudd fra 25 meters hold, og skuddet som er på vei inn oppe i hjørnet blir slått til corner.

Brian West spiller så gjennom Michael Trulsen, som kommer alene mot keeper. Dessverre blir vinkelen litt skrå, og avslutningen blir blokkert. På returen smeller Wiig i vei et skudd, men det går et stykke til side for målet. Bertelsen er nestemann som prøver seg, men skuddet fra nesten 30 meters hold treffer oversiden av tverrliggeren og går ut av spill.

Det siste som skjer før pause, kommer på overtid. Fredrik Lundblad feller Michael Røn, og etter at ballen er borte og undertegnedes øyne ikke lenger er på situasjonen, skal visstnok Røn ha sparket en liggende Lundblad. Dette ender med gult til Lundblad for taklingen, og Røn får se det røde kortet. Velfortjent, hvis det er riktig det som ble sagt av de som så hva som skjedde.

Tøft med ti mann

Andre omgang skulle bli en prøvelse for FFK, med ti mann en hel omgang. Midtbanen som fra før var urutinert og fysisk underlegen, var nå ytterligere svekket og Morten Simensen, den gamle FFK-kjempen, fikk mye rom til å styre spillet. Hjemmelaget gjør også en endring, da Øyvind Hoås erstatter Brian West.

I starten blir det en midtbanekrig, og lite skjer. Men etter rundt timen er spilt, kommer sjansene på rekke og rad. Først blir Trulsen spilt gjennom alene igjen, men forsøket på å skru ballen i lengste hjørne blir enkelt reddet av keeper. Så stusser Hoås ballen ned til Shabani etter dødball, men avslutningen fra den talentfulle midtstopperen blir altfor svak.

I neste angrep kommer Hoås gjennom på høyresiden, og har med seg to medspillere alene foran mål. Pasningen treffer Elvestad, som avslutter og keeper redder. Returen får ikke Trulsen skikkelig tak på, og sjansen renner ut i ingenting. Like etter får Hoås ballen alene på ti meter, men roter det til da han forsøker et hælspark ut til Wiig.

Etter 66 minutter blir Michael Trulsen erstattet av Lars Blixt, som går inn som høyre indreløper. FFK legger om til 4-3-2, med Wiig og Hoås på topp. Like etter byttet slår Lisleby en høy, ufarlig ball mot hjemmelagets forsvar, og Bertelsen header tilbake mot Staw. Pasningen blir enkelt snappet opp, og Lisleby-spilleren vender bort Zivkovîc enkelt og setter ballen sikkert inn i lengste hjørne. En høyst ufortjent ledelse til bortelaget, skal man se på sjansestatistikken, men i banespillet har de vært gode.

Heldigvis går det under ti minutter før svaret kommer fra FFK, da Agim Shabani tilsynelatende blir felt i en duell inne i 16-meteren etter dødball. Hjemmelaget får straffespark, og Lars Blixt er sikker som vanlig og utligner.

Et brukbart skuddforsøk av Morten Simensen fra distanse, og en heading utenfor fra Hoås er beholdningen de siste ti minuttene, så kampen ender uavgjort. Det blir vanskelig for FFK å etablere et skikkelig press på Lisleby i andre omgang, med bare ti mann og langt fra optimale baneforhold. I tillegg, til tross for meget god innsats, sliter midtbanespillerne med at de er fysisk og erfaringsmessig underlegne i møtet med en god Morten Simensen. I tillegg så er innsatsen slett fra de mest rutinerte, og Hoås’ overdrevne fall i alle dueller han kunne fått frispark, ødelegger mye av inntrykket fra hans innhopp.

Det er de fem yngste som skal ha skryt idag, de prøvde og prøvde. Staw, Shabani, Elvestad, Dervishi og Trulsen har lite å skamme seg over denne kvelden. Martin Wiig var klart best av de med Tippeliga-erfaring, resten bør skamme seg over hva de viste i denne kampen.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3