Fredrikstads andrelag har i år som i fjor startet jakten på opprykk til 2. divisjon, og skal man dømme etter første kamp er det bare uheldig trekning i kvalifiseringen som kan stå i veien for laget denne sesongen som i fjor, da Vålerenga sto i veien for avansement.
Tekst av Jan-Helge Hansen
Lagt ut: 24. April 2006 - 22:58
3. divisjon avd. 1, 1. serierunde:

Østfoldhallen, ca. 30 tilskuere

Mål: 1-0 Wiig 9'', 2-0 Hoås 15'', 3-0 Røn 37'', 4-0 Wiig 42'', 5-0 Nordheim 73'', 6-0 Nordheim 75'', 7-0 Petersen 84'', 8-0 Trulsen 88''
Laget (4-3-3): Sørlie - Blixt, Tronseth, Petersen, Halvorsen - Røn (Trulsen 46''), Elvestad, Garro (Shabani 70'') - Wiig, Toth (Nordheim 46''), Hoås
Gule kort: Garro (FFK2), Nedreberg, Flandorfer (St.Hanshaugen)

Kjørte fra avspark

Hjemmelaget hadde tydelig fått beskjed om å gjøre kort prosess og ikke gi gjestene noe som helst håp i starten. Allerede etter åtti spilte sekunder hadde de rød-hvite fremprovosert to hjørnespark, og Hoås fikk stå alene på det første av dem og headet svakt over mål fra fem meter. Samme mann fikk sjanse nummer to etter at Lars Blixt hadde kombinert med Martin Wiig langs høyresiden, innlegget ble ekspedert med hodet utenfor mål.

Michael Røn og Martin Wiig hadde gjennom hele første omgang veggspill og kombinasjoner, som førte til mange gode og mindre gode muligheter. Mihaly Toth klarte ikke å utnytte sin første sjanse i kampen, da han under press mottok en pasning i feltet og såvidt kom til avslutning. Men det skulle ikke gå lang tid før et angrep på høyresiden nok en gang ble rullet opp, og Lars Blixts innlegg treffer Martin Wiig på bakerste stolpe som bare kan styre inn 1-0 på volley.

Ikke mer enn seks minutter senere skaffer Øyvind Hoås et hjørnespark da han header mot mål og keeper slår ballen over kortlinja. Christian Petersen tar corneren, Hoås står som et fyrtårn i feltet og styrer ballen inn bak målvakten med hodet til 2-0.

Hjemmelaget skaper sjanse etter sjanse nå. Michael Røn fyrer av et skudd som treffer en forsvarsspiller i beinet, ballen har retning mot vinkelen men har ikke fart nok, slik at keeper klarer å avverge til corner. Denne slås av Martin Wiig fra høyre, og en helt umarkert Christian Petersen header over det åpne målet fra fem meters hold. Elendig avslutning.

Så presenterer Martin Elvestad seg med en stikkpasning mellom forsvarsspillerne til St.Hanshaugen, i beina til Michael Røn som har gått på et smart løp. Dessverre leser keeper spillet akkurat tidsnok til å avverge med en benparade.

Ti minutter før pause bestemmer Are Tronseth seg for like gjerne å løpe langs hele høyrekanten, forbi tre motspillere og klarer også å komme til et godt innlegg. Øyvind Hoås har kommet seg på plass i feltet, men avslutningen med hodet går klart til side for mål. Men keeper rekker ikke mer enn å spille ut ballen før Røn får tak i den igjen, han går, finter og blir felt innenfor 16-meteren, og dommeren peker på straffemerket etter en liten tenkepause. Bortelagets spillere protesterer, og mener at Røn går for lett i bakken...ikke helt uforståelig. St.Hanshaugens spiller nummer seks, Thomas Nedreberg, pådrar seg gult kort for protestene. Michael Røn tar seg selv av straffesparket, og triller ballen kaldt helt nede i keepers høyre hjørne, utagbart til 3-0.

Ikke mer enn fem minutter etter Røns mål kommer Martin Wiigs andre for kvelden, da han snapper en svak pasning i det bakre leddet og runder keeper. I åpent mål triller Martin inn 4-0, som blir et solid pauseresultat.

Verdt å ta med seg er en kommentar fra en av bortelagets forsvarsspillere, i etterkant av FFK2s siste mål. "Pass på gutter, de kommer hele tida!"

Fortsetter målfesten?

Andre omgang sparkes igang med to nye spillere i oppstillingen til FFK2. Mihaly Toth og Michael Røn har forlatt banen, inn har kommet Michael Trulsen og Markus Nordheim. Trulsen tar plass på venstresiden i angrep, Nordheim går inn som midtspiss og Martin Wiig flyttes ned som høyre indreløper.

Markus Nordheim presenterer seg umiddelbart med en scoring etter tre minutter på banen, men assistentdommeren vinker ivrig med flagget sitt og mener unggutten ikke var på rett side idet ballen ble spilt gjennom. En marginal avgjørelse, men målet er ikke godkjent. Ikke mange minuttene etter kommer Nordheim først på et bra innlegg fra venstreback Christian Halvorsen, men ballen går i bue over bortelagets keeper og en liten halvmeter over mål.

Idet timen passeres presenterer tidligere FFKer Glenn Flandorfer seg med å takle Øyvind Hoås bakfra, og pådrar seg kampens andre gule kort. Hoås kommer seg kjapt på beina igjen, og ikke lenge etter er han på farten med et perfekt innlegg til Markus Nordheims panne, men avslutningen går nok en gang over mål. Keeper setter raskt i gang spillet igjen, og i et ivrig øyeblikk er Josè Garro altfor sen inn i en takling og pådrar seg hjemmelagets eneste gule kort i kampen. Om det var i denne taklingen eller en annen duell Garro pådro seg en smell i ankelen er ikke lett å si, men tjue minutter før slutt må unggutten fra Costa Rica gi seg for kvelden. Inn kommer forsvarstalentet Agim Shabani, og Christian Petersen flyttes frem på midtbanen.

Det har vært en dødperiode i kampen nå, faktisk er det så stille i Østfoldhallen at man kan høre matchuret tikke sekund for sekund. Men i det 73. minutt skjer det endelig noe. Martin Wiig tar med seg ballen fra eget forsvar, avanserer forbi flere spillere før han vender bort sistemann og slår et godt innlegg. Foran mål venter Markus Nordheim og endelig sitter ballen i nettet på et fint volleyskudd, til 5-0. Og ikke mer enn to minutter senere legger samme spiller like gjerne på til 6-0, da han snapper et meget svakt tilbakespill og lobber kaldt over en utrusende målvakt.

Vi skulle få to mål de siste seks minuttene også, først ute var Christian Petersen. Martin Elvestad slår en lekkerbisken av en crossball til Michael Trulsen, som tar med seg ballen inn i feltet og overlater til Petersen å plassere ballen kaldt i lengste hjørne til 7-0. Så tar Trulsen rollen som kald målscorer to minutter før slutt, da han kommer helt alene gjennom på en god overgang. 8-0.

St.Hanshaugen produserer faktisk tre av sine fire sjanser på overtid, men Steinar Sørlie holder buret rent. Symptomatisk for angrepsspillet til bortelaget var det at deres siste mulighet ble headet bortimot femten meter til side for mål.

FFK2s serieåpning er vel gjennomført, og man kan vel ikke be om stort greiere start på sesongen. Det er vanskelig å trekke frem veldig gode prestasjoner med såpass svak motstand, men Martin Elvestad gjør en solid innsats sentralt på midten og fortjener å nevnes for det.

Neste kamp spilles borte mot Klemetsrud torsdag 4. mai klokka 18.45.

26/04/2024 21:35 | 06d4061f