Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Skråblikk på en motstander

1. serierunde: Brautende bergensere

Så er det endelig seriestart dere. Endelig skal det igjen kjempes om tre-poengere i kampene. Vi er ferdig med å tape for førstedivisjonslag, nå skal vi vinne kamper mot klubber fra øverste hylle pluss Sandefjord, Molde og Brann. Og ettersom vi starter hjemme mot sistnevnte, så er det vel på sin plass med en aldri så liten presentasjon om laget fra vest.
Tekst av Stein Andre Sæther
Lagt ut: 08. April 2006 - 20:46

Historie

Det begynte faktisk allerede i 1070 da Olav Kyrre grunnla byen. Kyrre betyr egentlig noe så ironisk som fredelig, hvem ser vel på bergenserne som fredelige?

Naturen så med en gang faren ved å la bergenserne få formere seg og så sitt snitt til å isolere problemet. Syv høye fjell ble reist rundt byen, slik at ingen av dem skulle blande seg med den øvrige befolkningen.

Den planen fungerte fint helt til 1300-tallet da de ble innlemmet som hansastad sammen med 18 andre byer. Og det tok ikke lang tid før dette fikk konsekvenser for resten av Norge. I 1349 kom svartedauden til, ja riktig, Bergen, og det tok ikke lang tid før den spredte seg videre til resten av Norge, nå som bergenserne visste at man kunne ta seg til sivilisasjonen ved hjelp av sjøveien. Dette hadde vel neppe Kyrre forusett da han grunnla denne utposten.

Det store spørsmålet er om dette kommer til å gjenta seg på noen som helst måte. Nå som fugleinfluensaen kryper seg nærmere våre landegrenser er det vel snart duket for et aldri så lite comeback for Gullars, denne gule pelsdotten som dukket opp på TV-skjermene for 10-15 år siden.

Er det noen som kan innføre fugleinfluensaen en gang for alle i Norge, så er det vel denne lille krabaten som lot en stakkars Indigo sove i en søppelbøtte, mens han selv hadde det godt og varmt inne hos Marianne…

Severdigheter

De er stolte av byen sin, bergenserne, veldig stolte også. Så hva er vel mer naturlig enn å se på hva de hevder gjør denne byen unik?

Den visstnok største turistattraksjonen er Fløybanen, en helt vanlig taubane som går opp til et fjell, hvorfra du kan se en fantastisk utsikt over verdens største tåketeppe av regnbyger. Dette er også skapt fra naturens side for å ikke ødelegge utsikten til astronautene og andre vesener som måtte befinne seg ute i rommet. Naturen har ganske enkelt skjermet denne byen for innsyn utenfra.

En annen litt merkelig severdighet er Akvariet. I en by hvor det regner konstant har de altså prestert å lage et innendørs akvarium. Omtrent like logisk som et snømuseum i Antarktis. Det eneste som skiller vesenene i akvariet fra de utendørs er vel at evolusjonsprosessen har tatt et skritt videre blant de vesenene innendørs. Hvis det først regner året rundt, så er det vel like greit å gå fra paraply til gjeller?

En særegenhet ved Bergen er i tillegg buekorpsene. Mens det siviliserte Norge har utviklet seg opp igjennom årene, har bergenserne tviholdt på dette fenomenet som ble startet på midten av 1800-tallet og i tillegg videreført det til Brann Stadion. Det skal ikke mer enn en rett dommeravgjørelse i favør motstanderlaget før Brann-publikumet viser sitt sanne jeg.

Brann

Dette er kanskje byens største stolthet, men det eneste de av norsk målestokk stolt kan vise frem er to seriegull fra begynnelsen av 1960-tallet. Og de venter ennå på en reprise av disse årene, vel, det kommer aldri til å skje. Greit, de har cupgullet fra 2004, men prestasjonen er vel ikke all verden når de møtte småguttelaget Lyn i finalen.

Det ser i hvert fall ikke ut til å bli noen god sesong for dette laget i år, selv bergenserne har skjønt dette, og det før en eneste serierunde er spilt. Kurt Nilsens hulrom blir lite i forhold til det forsvaret til Brann har, og enda verre ble det vel da Ragnvald Soma mislikte Bergen så sterkt at han forsvant. For øvrig ikke den første til å gjøre det. Trioen Tore Pedersen, Raymond Kvisvik og Per Egil Ahlsen er hver for seg ikoner for bergenserne, og alle tre tok til fornuften og bor nå i og rundt Fredrikstad.

Unnskyldningene på sportslige nedturer er mange, som i fjor, som året før, og de ti årene før det. Mange skader var visstnok årsaken i fjor, og frasen "en ulykke kommer sjelden alene" ble ofte brukt. Vel, det er vel det alle som ikke kommer fra Bergen sier når et bergensk par føder tvillinger…

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3