Husk meg
Brukernavn
Passord

Dommere, bøter og slikt.

Alt lå til rette for en fantastisk.16 mai kamp mot Sogndal. Sola skinte og stadion var fullsatt av mennesker i godt humør. Spillemessig leverte vi en kjempebra førsteomgang. Vi skapte 5-6 store målsjanser mens de skaper 1 - som de scorer på. Litt for typisk – vi må skjerpe oss foran motstanderens og egen kasse. Etter pause skifter kampen karakter, og Sogndal skaper for mange sjanser. Uansett så mener jeg at vi burde og skulle hatt 3 poeng.
Tekst av Roger Risholt
Lagt ut: 20. May 2004 - 01:46
Mye har blitt sagt, og en del har blitt skrevet om dommeren og om våre meninger om dommeren. Jeg hiver meg på mølla og oppsummerer mine tanker om dommeren, FB og Geir Bakken. Jeg mener og vet at jeg har rett med tanke på det tekniske aspektet, for jeg har sett episodene på video etter kampen. Har du sett episodene på video etter kampen, Geir Bakken, eller så du heller den versjonen som gutta i Stabæk sendte deg? Markus var ikke i offsideposisjon i forkant av målet han fikk annulert. Sogndal sitt første mål kommer etter et feil idømt kast, som de tar kjapt og utnytter forvirringen vår (Det er riktignok svakt av oss å henge oss opp i det der og da). Det andre målet til Sogndal kommer etter et frispark de får til tross for at Stadheim og Kosso låser ballen. Frisparket blir servet inn i feltet, hvor Simen får en albue i nesa og starter å blø. Ballen blir klarert ut nesten til midtbanen, og da mener jeg dommeren skal blåse, spesielt med tanke på at han ser det og blir gjort oppmerksom på det. Som om ikke det var nok, så var linjedommeren oppe med flagget, men han tar det ned igjen i det ballen blir slått inn i feltet på nytt, uten at dommeren har viftet ham ned. Sogndal skårer, og det blir kaos. På slutten skal vi selfølgelig ha straffe, men dommeren velger ikke å blåse, selv om han står kun 5 meter unna situasjonen og ser den.

Vi klaget ikke høylydt på dommerne etter de første kampene i Tippeligaen, til tross for at vi til tider satt igjen med en følelse av å ha blitt urettferdig behandlet. Men etter Sogndal kampen var begeret mer enn fullt, og da er det menneskelig å si i fra at vi ikke er fornøyde. Geir Bakken har helt rett i at dømt er dømt, men jeg synes heller ikke det er riktig å la det passere i stillhet. Gutter slår og jenter baksnakker, mener jeg å huske fra barneskolen. Bruker riktignok pennen min i stedet for en knyttet neve, men videoen levnet ingen tvil – dommeren var sterk delaktig i ett poeng forsvant over fjellet til Sogndal og at ett poeng kokte ut i kålen.

Da er den utageringen ferdig, og fokuset er rettet mot kampen mot kompisgjengen fra Hamar – Ham-Kam. I den kampen vet vi at vi kommer til å bli straffet ekstremt hardt om vi mister ballen ved sløvhet framover på banen, for Solbakken har mangfoldige år med drill(o)ing av breakdown-overganger bak seg.

Pisseepisoden var lavmål av meg. Jeg ble tatt med buksa nede, bokstavelig talt, og fikk den boten norsk lov tillot politiet å gi meg. Greit nok at jeg er en offenlig person nå og må jeg leve med. Synes likevel at journalister kan holde seg for gode til å lage stort oppslag om en episode som denne.
Politiet tok nok en god del andre i samme situasjon, og gjør det antakelig i hver helg i hver by i Norge. Slikt går upåaktet hen, men så snart det er en offentlig person er det interessant for hele Fredrikstad, ja, i disse Internet-tider sågar for hele Norge. Nei, det er ikke interessant. “Lege drakk,” “prest kjørte for fort,” ”Mette-Marit betalte ikke for plastpose på ICA,” – og vi fotballspillere blir kritisert for ikke å være kritiske nok i våre valg....

Ok, det var litt mer sinne i kroppen, men det blir rettet mot kampen på torsdag, på en positiv måte. Det skal ikke bli noe unødvendig gult kort på meg for kjefting eller tilsvarende. Jeg føler jeg har kontroll der, selv om det kanskje ikke virker slik for dere på tribunen eller foran skjermen. I fjor fikk jeg et gult kort for å ha dyttet vekk Christian Johnsen i kampen mot Raufoss, men ellers har det ikke vært noe tull fra min side. Kanskje med unntak av et par taklinger da. Men, de var i alle fall ikke i knehøyde.
Slike taklinger legger jeg igjen på treningen, hehe.

Vi satser på seier på torsdag, og på at dere fyller opp stadion igjen på søndag. Bakken mener vi bør ha minst 4 poeng på disse to kampene, men hvorfor være defensive og nøye seg med det. To kamper gir mulighet for 6 poeng, så hvorfor ikke gi alt og våkne opp til hyggelig journalistikk på både fredag og mandag.

Håper mange tar turen til Hamar også.

Sportslig hilsen fra

Roger

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3