Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Før kamp: Sarpsborg 08 FF - FFK

Ut og kværke pædder

Kampen på Fredrikstad Stadion 6. november 2009 svir fortsatt. Det er tid for hevn og revansje når vi tar turen til Pæddekummen søndag.

Tekst av Martin Henriksen
Lagt ut: 09. April 2010 - 22:00

ffksupporter.nets tabelltips: 4. plass: Sarpsborg 08 FF

Kampfakta

Sarpsborg 08 FF - FFK
Sarpsborg Stadion søndag 11. april kl. 16:00
Dommer: Kim Rune Østerlie Borgersen, Austad FK
Værvarsel: Lettskyet, svak vind, 0 mm nedbør, 10 plussgrader

Fredrikstad FK

Serieåpningen mot Alta var en rufsete affære. Det endte som kjent med en solid 3-0-seier, men spillet som ble levert imponerte ingen. Vi velger å legge litt av skylda på en vintertrøtt stadionmatte.

Søndag finnes det derimot ingen unnskyldning. Med over tusen tilreisende supportere forventer vi at guttane er interessert i å vise fram litt av finspillet som preget sesongoppkjøringens siste treningskamper.

FFK har tradisjonelt hatt et godt tak på de blåkledde på Sarpsborg Stadion. Vi må tilbake til 1971 for å finne siste sarpeseier på eget gress i seriesammenheng, og de to siste oppgjørene, i cupen i 2004 og 2007, endte med smått overbevisende 2-8 og 0-4.

Men siden den gang har lagene nærmet seg hverandre, noe en kamp en viss regntung novemberkveld i fjor beviste. Nå er det tid for hevn...

Ukens FFK-er
Joachim Thomassen. Sarpingen vender tilbake til sin gamle hjemmearena for første gang som FFK-spiller.

Thomassen var jaget av flere norske klubber i vinter og er spådd å få sitt endelige gjennombrudd i år. Lynvingen pådro seg en betennelse på balansenerven kort tid før seriestart, men kom raskt tilbake og leverte en godkjent innsats i seriepremieren mot Alta.

Og det er garantert store ting i vente. Unggutten imponerte tidvis voldsomt i fjor, og en skadefri Thomassen vil bli en nøkkelspiller på årets FFK-lag. Vi venter fortsatt på den første scoringen, og lite hadde passet bedre enn om den kom mot gamle lagkamerater.

FFKs forventede startellever (4-4-2):

Lasse Staw

Vidar Martinsen - Raio Piiroja - Jan Tore Ophaug - Wallace Fernando Pereira

Amin Askar - Hans Erik Ramberg - Celso Borges - Joachim Thomassen

Mattias Andersson - Andreas Tegström

Sarpsborg 08 FF

Nabobyens nye samarbeidsklubb leverte en kontrastenes sesong i fjor. Etter en høyst ordinær vårsesong, var laget nesten utilnærmelige utover høsten.

Etter å ha sendt erkefienden ned i Adeccoligaen, tapte laget sammenlagt de avgjørende kvalifiseringskampene mot Kongsvinger. Og det er kanskje like greit. Med en forholdsvis tynn stall og en moderat økonomi er det store sjanser for at Sarpsborg 08 ville tatt over Hønefoss' plass som eliteseriens kasteball.

I stedet er laget klart for en ny sesong på nest høyeste nivå, for femte år på rad. Og for første gang er sarpingene av de fleste tippet å kjempe i toppen.

Og det med god grunn. I Martin Wiig og Øyvind Hoås har Sarpsborg divisjonens beste spisspar, og lagets mange unggutter beviste i fjor at de er mer enn gode nok for dette nivået.

Helt sikkert er det at Martin Mathisen ikke spiller. Han er ute med en langtidsskade. Morten Giæver har også vært ute lenge men skal være på vei tilbake. Tilbake fra sykdom er også Magnar Ødegaard. Ellers er det fortsatt usikkerhet rundt Mame Mbar Dioufs oppholdstillatelse.

Siste tre kamper:
20. mars Ljungskile SK - Sarpsborg 08 2-1 (Starke Arvid Arena)
29. mars Sarpsborg 08 - Lyn FK 2-0 (Sarpsborg Stadion)
4. april Løv/Ham - Sarpsborg 08 2-1 (Varden Amfi)

Se opp for
Øyvind Hoås. Latterliggjort i Fredrikstad, folkehelt 17 kilometer lenger nord. Historien om kjempen fra Sunndal viser hvor kort det er fra helvete til himmelen som fotballspiller. Hoås og makker Wiig sørget for halvparten av Sarpsborgs mål i fjor, og i seriepremien terroriserte han Løv/Hams forsvar. Til tross for at Sarpsborg tapte kampen 1-2, var Hoås et angrep alene og sørget for østfoldingenes mål.

Sarpsborg 08 FFs forventede startellever (4-3-3):

Magnus Hjulstad

Magnar Ødegaard - Kjetil Berge - Ole Christoffer Heieren Hansen - Berat Jusufi

Tom Erik Breive - Joachim Jørgensen - Michael Røn

Emmanuel Amarh

Øyvind Hoås - Martin Wiig

Tidligere oppgjør:

10. februar 2010: FFK - Sarpsborg 08 2-1, treningskamp, Østfoldhallen
6. november 2009: FFK - Sarpsborg 08 0-2, kvalifisering til Tippeligaen, Fredrikstad Stadion
8.februar 2008: FFK - SFK Sparta 2-1, treningskamp, Østfoldhallen

NIFS.nos sannsynlighetsfordeling:

50% for hjemmeseier, 37% for uavgjort, 13% for borteseier

Basert på tidligere møter mellom lagene

Betbrain.coms sannsynlighetsfordeling:

34% for hjemmeseier, 28% for uavgjort, 38% for borteseier

Basert på et gjennomsnitt av bookmakernes oddssetting.

Her ser du kampen

TV: NRK 1 kl. 15:50
Nett: NRK.no: http://www.nrksport.no/fotball/1_divisjon/1.6553095

ffksupporter.net tror...

Optimisten: 0-2
Seieren mot Alta tok vekk mye av forventningspresset som har ligget som en klam hånd over Tom Freddy Aune og hans tapre soldater. Dermed går det an å senke skuldrene, male Pæddekummen rød/hvit, og bevise for alle hvem som er storebror i fotball-Østfold.

Pessimisten: 2-1
Sarpsborg fikk en kronglete start med tap i Bergen, og vil trolig satse alt på å reise kjerringa på en fullsatt hjemmebane. Laget er tradisjonelt sterke hjemme, og FFK-forsvaret vil garantert få kjørt seg mot løpsvillige sarpespillere.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3