Før kampen: Fredrikstad - Lillestrøm

Høyballer og langballer hånd i hånd

Edle medaljer kan begge lag se langt etter i årets sesong, men edle poeng kjempes det fremdeles om. På lørdag handler alt om å sikre FFK tre poeng og LSK null. Med fem kamper igjen av årets sesong, så er dette - på papiret - den enkleste som gjenstår.

Tekst av Stein Andre Sæther
Lagt ut: 25. September 2009 - 17:00

Forrige runde ble det grisebank i Drammen etter 20 minutter med godt spill og 70 minutter man bør ha glemt allerede. Lillestrøm kom litt ned på jorden igjen etter en sterk borteseier i Skien og klarte kun 2-2 hjemme mot Bodø/Glimt. Romerikslaget har vært en vanskelig nøtt for FFK siden opprykket, og det var først i fjor vi kunne feire første seier mot dem. Da ble det til gjengjeld tre poeng både borte og hjemme.

Henning Berg ser ut til å fått skikk på sitt lag etter en begredelig sesongstart hvor første seier kom så sent som tiende serierunde. For mens FFK har hele fire tap på de siste fem, så har LSK kun fire tap på de siste 17 kampene og tar stadig nye steg mot sikret plass i neste års Tippeliga.

Fredrikstad FK

Celso Borges er ute med karantene, mens Barsom er tilbake for sin utestengelse. Etter Barsoms glitrende forestilling mot Vålerenga, så tror vi igjen at svensken tar plass som midtbaneanker. Tom Nordlie forventer nok en startellever som er hevnlystne etter innsatsen i Drammen, og tror dermed samtlige får nye sjanser til å bevise mer enn de gjorde i Drammen for en knapp uke siden. Det betyr at Éverton får en ny sjanse på topp, og er det et lag brasilianeren liker å score på, så er det Lillestrøm.

FFKs forventede startellever (4-3-3):

Stamatopoulos
Askar - Ophaug - Piiroja - Pereira
Gashi - Barsom - Ramberg
Valencia - Éverton - Andersson

Lillestrøm Sportsklubb

Hos Lillestrøm så blir det mest sannsynlig heller ikke de store endringene fra sist kamp. Sundgot jakter sitt 100. mål for Lillestrøm og danner nok spisspar sammen med Edwin Eziyodawe som - i følge han selv - scoret mål i Messi-klassen mot Fredrikstad på Åråsen tidligere i år.

Nosakhare Igiebor er tvilsom til kampen, men man regner med han blir kampklar. Spørsmålet er om Henning Berg frykter Andersson såpass at han bytter om på Karim Essidiri og Lars Kristian Eriksen for å få mer fart på høyrebackplassen. Vi tror i hvert fall Lillestrøm stiller med dette mannskapet.

Optimisten: 3-0
Selvtilliten til laget vokser i takt med engasjementet på tribuen, og kommer først et mål i riktig retning så senker laget skuldrene og mer jubel er i vente. Arbeidsinnsatsen er tilbake i samfulle nitti minutter.

Pessimisten: 1-2
Dødballekspertene LSK lar seg ikke be to ganger på corner og tar med seg tre poeng grunnet dette. Fredrikstad klarer aldri å komme tilbake og synker om mulig enda mer ned i gjørma som leder til Adeccoligaen neste år.

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3