Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

EUROPACUP 2009

Vanskelig motstand i polske supergutter

Torsdag skal Fredrikstad Fotballklubb igjen prøve å komme ut i Europa. Motstander er polske Lech Poznań , som svever høyt etter seier i den polske Supercupen lørdag.

Tekst av Marius Kjølstad
Lagt ut: 30. July 2009 - 00:10

Mandag leverte FFK en forferdelig kamp mot Aalesund. Feilpasningene på midtbanen florerte, og viljen til å løpe var fraværende. Det eneste som lyste opp en ellers så trist mandagskveld var at Éverton vartet opp med et nydelig soloraid etterfulgt av en flott scoring. Endelig viste han både besluttsomhet og avslutningsferdigheter!

Om vi skal klare å få et godt resultat mot Poznań, må samtlige elleve som starter flere hakk opp på prestasjonsstigen. Vi møter et lag som er langt bedre enn hva vi er vant med fra Tippeligaen.

Det må sies at Lech Poznań muligens var det verste laget vi kunne ha trukket som motstandere. Rent sportslig sett er de normalt langt bedre enn oss, samtidig som pengene ikke klirrer like godt i kassa som de ville gjort etter to kamper mot Roma.

Samtidig møter vi et lag som ikke er i sesong. De spilte riktignok finale i den polske supercupen lørdag, en kamp hvor de beseiret Wisla Krakow etter straffesparkkonkurranse. Ifølge deres egen trener spilte de ingen god kamp. Det kom også frem at laget ikke er i toppform, da flere av spillerne slet med krampe utover i kampen. Dette blir en vanskelig kamp, men det er fullt mulig å få et godt resultat på hjemmebane.

Fredrikstad FK

I forsvaret har vi endelig en del spillere tilgjengelige igjen. Jippi! Jan Tore Ophaug og Wallace Fernando Pereira er tilbake etter langtidsskader, mens Raio Piiroja på sin side er tilbake etter å ha sonet for karantene i Tippeligaen. Dette betyr at vi får flere valgmuligheter i det bakerste leddet vårt.

På høyreback fortsetter Amin Askar. Raio Piiroja går inn som midstopper. Til tross for at Jan Tore Ophaug spilte en glimrende kamp på Sunnmøre, tror vi at Vidar Martinsen starter sammen med vår gærne estlender. Det har tidligere blitt signalisert at Ophaug skal matches forsiktig, og vi tipper at han starter på benken mot Poznań. På venstreback er endelig Wallace tilbake. Savnet av en forsvarsspiller med en god pasningsfot har vært enormt til tider.

Dette gjør at Joachim Thomassen skyves opp på venstrekanten. Unggutten har vært stabilt god over en lengre periode. På motsatt kant tipper vi Raymond Kvisvik får fornyet tillit. Kasey Wehrman strødde om seg med horrible feilpasninger like ofte som julenissen deler ut gaver på juleaften, men vi tror likevel australieren får starte. Med seg sentralt tror vi han får Celso Borges. Mannen med de gigantiske føttene viste mot Aalesund at han definitivt er best på midtbanen.

Éverton Santos da Costa har tidligere vist at han har en teknikk og balanse som er få andre i Norge forunt. På mandag toppet han det hele med et raid som er en ren nytelse å se i reprise. I morgen tror vi han får Gardar Jóhannsson med seg som spissmakker.

FFKs forventede lagoppstilling(4-4-2):


Lasse Staw

Amin Askar   Vidar Martinsen   Raio Piiroja(K)   Wallace Fernando Pereira

Raymond Kvisvik   Kasey Wehrman   Celso Borges   Joachim Thomassen

Éverton Santos da Costa   Gardar Jóhannsson

Lech Poznańs historie

Poznań er en by som ligger vest i Polen. Den er omtrent like stor som Fredrikstad, men har hele 565 000 innbyggere. Det er en historisk by, den er faktisk en av de mest tradisjonsrike og historiske i Polen. I dag er byen et viktig handelsknutepunkt.

Det er i denne byen våre motstandere i Europacupen holder til. Laget ble grunnlagt i 1922 som WKP Lech Poznań. For tre år siden ble imidlertid laget slått sammen med Amica Wronki S.A, og fikk dagens navn KKS Lech Poznań SSA.

Klubben har fem serie- og cupgull. I tillegg til dette så har de vunnet den polske supercupen fire ganger. Så langt i år har de rukket å vinne både cupen og supercupen.

Laget er ranket som nummer 70 på IFFHS ranking over klubblag. Det er over klubber som Everton, Tottenham, Heerenveen og PSV Eindhoven. I fjor spilte laget også Europacup, og slo både Feeyenord og Austria Wien. De spilte også uavgjort mot Nancy, Deportivo La Coruña og Udinese. Det er altså ingen smågutter vi har å gjøre med...

Til vanlig spiller Lech Poznań sine hjemmekamper på Stadion Miejski. Dette er en arena fra 1980, som det tok hele 12 år å lage. Anlegget er imidlertid under ombygging fra 24 000 til 46 000 plasser. Bortekampen mot Poznań skal derfor spilles på en mindre stadion.

Trener for "Kolejorz" er Jacek Zielinski(48). I fjor ledet han laget til en 3.plass i den polske Ekstraklasa. Grunnen til at de kalles Kolejorz er at laget har vært knyttet opp mot den statlige jernbanen i Polen. Kolejorz betyr lokfører på polsk.

Laget landet på Rygge rundt 11.00 onsdag. De hadde en lett treningsøkt på Fredrikstad Stadion senere på ettermiddagen.Til sine hjemmesider presiserer de gang på gang at seieren på ingen måte er vunnet på forskudd, og mener at FFK er et godt lag.

Lech Poznań påstår å ha god kontroll på FFK, men vi tviler. Deres analytiker så Aafk-FFK live, og trakk etter kampen frem Abgar Barsom og Raymond Kvisvik som to spillere de måtte passe på, i tillegg til Éverton og Celso Borges. Treneren deres har også uttalt til en avis at Gardar Jóhannsson er en av våre viktigste spillere. Enten så har de ikke fulgt god nok med, eller så trenger de seg en tur til optikeren.

KKS Lech Poznań SSA

Mot FFK tror vi Grzegorz Kasprzik stiller mellom stengene. 25-åringen sto flesteparten av kampene i fjor, og går for å være en god keeper.

På høyreback tipper vi at Marcin Stubbe starter. Stubbe spilte tidligere for Amica Wronki, og fortsatte i klubben da den ble slått sammen med Poznań. Som stopper har Kolejorz en rutinert ringrev i Bartosz Bosacki. 35-åringen har tidligere spilt for tyske Nürnberg og har også spilt for landslaget. I VM i 2006 scoret han faktisk begge målene i Polens 2-1 seier over Costa Rica. Med seg i midtforsvaret får han columbianske Manuel Santos Arboleda Sánches. Den serbiske 32-åringen Ivan Djurdjevic kaprer venstrebackplassen. Det er altså et rutinert forsvar vi møter.

På høyrekant tipper vi Slawomir Peszko starter. På motsatt kant ser det ut til at 24-årige Jakub Wilk spiller fra start. Venstrekanten har scoret fem mål på sine fire år i klubben, så han virker ikke akkurat målfarlig. Sentralt på midten har Poznań en veldig god spiller i Semir Stilic. Han signerte for klubben i fjor, men var jaget av klubber som Arsenal, Dinamo Zagreb og Trabzonspor. 24-åringen har også fått sin landslagsdebut for Bosnia. Med seg på midtbanen får han Thomas Bandrowski, også 24 år. Bandrowski var en av lagets beste spillere i fjor, men scoret kun ett mål i serien.

På topp spiller Hernan Rengifo fra Peru. Han er visstnok en stor, stasjonær spiller som fungerer godt som et oppspillspunkt. Han har imidlertid nese for mål, noe hans fire mål på åtte kamper for landslaget viser. I 2007 scoret han også 15 mål på 29 kamper for Lech Poznań. Med seg på topp har han lagets store stjerne, Robert Lewandowski. I fjor scoret han 14 mål på 30 kamper i serien, og ble med det lagets toppscorer. Han debuterte også for Polen mot San Marino i fjor med scoring. Dette er mann vi må passe godt på!

Lech Poznańs forventede lagoppstilling(4-4-2):


Grzegorz Kasprzik

Marcin Stubbe   Bartosz Bosacki   Manuel Sánches   Ivan Djurdjevic

Slawomir Peszko   Semir Stilic  Thomas Bandrowski   Jakub Wilk

Hernan Rengifo   Robert Lewandowski

Sannsynlighetsberegning:

 

NIFS.no: 14% for hjemmeseier, 61% for uavgjort, 26% for borteseier.

Betbrain.com:  36% for hjemmeseier, 28% for uavgjort, 36% for hjemmeseier.

 

ffksupporter.net tror...

Optimisten: 1-0

Poznań er et knallsterkt lag. Vi bør være fornøyde med å ikke slippe inn mål samt å score ett selv. Det vil være et godt resultat.

Realisten: 0-1

Lech kommer til å ligge tett bakover, men samtidig prøve å ta de sjansene de får. En kamp for bortelaget dominerer, men kun vinner 1-0 på bortebane. Allikevel er det et godt resultat, mot et Fredrikstad-lag som får det tøft i Polen.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3