temp

FFK 2 - Ålgård 4-2 (0-2)

Mesterlig comeback

FFKs reserver fikk i kveld besøk av Rogalandsklubben Ålgård. Etter en førsteomgang hvor Ålgård ufortjent ledet med to mål, fikk de for alvor merke at Michael Trulsen vet hvor målet står.

Tekst av Raymond Bråthen, Foto: Jan-Helge Hansen
Lagt ut: 02. June 2009 - 20:41

FFK åpnet kampen soleklart best og presser bortelaget hjemover på banen uten å komme til de helt store sjansene. Den siste forløsende touchen blir stadig hindret av Ålgård som forsvarer seg godt mot et aggresivt hjemmelag. Etter halvtimen har FFK likevel spilt flipper inne i Ålgårds sekstenmeter ved flere anledninger. Michael Trulsen har sågar hatt en heading i tverrligger fra to meter.

Det var derfor helt mot spillets gang at Ålgård scorer sitt første mål etter 34 minutter. Levon Pachajyan vinner ballen nede ved eget cornerflagg. Setter fart oppover, mister ballen for så å gjennvinne den, spille på tvers til Adiyiah, som for dagen spilte på sentral midtbane, som gir bort ballen til Ålgård på 25 meter. Et innlegg fra venstresiden treffer en medspiller som setter ballen enkelt i mål bak Erik Bråthen.

Og det skulle bli værre. For bare seks minutter senere slår Martin Elvestad en horribel tverrsoverpasning på egen banehalvdel. Ballen blir snappet av en Ålgårdspiller som kommer alene med Erik Bråthen. 0-2. Ålgård har hatt minimalt med eget spill men på grunn av personlige feil av hjemmelaget kan de gå til pause med en tomålsledelse.

FFK fortsetter å dominere i åpningen av andre omgang og allerede etter fem minutter kommer reduseringen. Michael Trulsen får et innlegg fra venstre innenfor sekstenmeteren, tar ned ballen på brystet med en mann i ryggen. Vender opp og avslutter fint i mål. En sterk prestasjon av spisstalentet.

FFK fortsetter å dominerer uten å lage de helt store sjansene. Det er ikke før i det 75 minutt utligningen kommer. Pachajyan slår et presist og hardt innlegg fra høyre som Trulsen enkelt setter i mål. Et flott innlegg fra armeneren og en sikker avslutning av torpingen.

Og det skulle ikke gå mer enn to minutter til før Trulsen fikk sitt hat-trick. Trulsen blir spilt fint igjennom, setter fart alene mot keeper og avslutter sikkert. 3-2 og FFK har snudd kampen mesterlig.

Og som ikke det var nok. Med et minutt igjen av ordinær spilletid fyrer Dominic Adiyiah av et skudd fra seksten meter. Knallhardt og utagbart bak keeper og en fullt fortjent seier hvor guttene aldri gir seg til tross for to sure mål i mot i første omgang. Ledet av en god Martin Elvestad som sprer om seg med gode baller (og en mindre god) og en målkåt Michael Trulsen viser FFK2 en fantastisk lagmoral. Flott guttær.