Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Skråblikk av motstander: Brann

Tre poeng plasker i det fjerne

Fotballens festdag står for døren, og lukker vi opp døren ser vi regnværet stå og vente på oss. Vi skal til Bergen, hvor solskinnsdagene dukker opp like ofte som Herman Friele på raveparty.
Tekst av Stein Andre Sæther, Illustrasjon: mckenzie
Lagt ut: 16. May 2007 - 09:37

Det satses stort i Bergen. Lettlurte investorer har hentet inn stjernespillere på løpende bånd, ikke minst på midtbanen. Stallen til Brann i år fremstår litt som glamour-modellene - greit proporsjonert i bunnen og på toppen, men overdimensjonert på midten. 

En av profilene de har hentet inn på midtbanen er Eirik Bakke, litt fordi han er en god spiller, men kanskje mest fordi de trengte å sysselsette fysioterapeutene i klubben da de har mye dødtid i løpet av en sesong. Da er det greit å ha en spiller som er skadet omtrent hele sesongen igjennom. Bakke er mer skadeutsatt enn ei gammel dame med beinskjørhet som blir puttet inn i en tørketrommel på full guffe.

Midtbanen er også beriket med et vrakgods fra Rosenborg, en råkjører fra Vålerenga og en møbelarving fra Stabæk. Det høres mer ut som en nykomponert ranslag for David Toska enn en midtbane det lukter fugl av.

Sesongen ble en aldri så liten nedtur i fjor, sølvmedalje til tross. For dette var året Brann virkelig kunne sikre seg gullet, de hadde til og med laget gulløl for å feire det første seriegullet siden Napoleons tid. Gullølet ble aldri brukt, Brann klarte aldri å sikre seg gullet. Det de skulle ha gjort allerede i 1963, etter det siste gullet, var å lage gullvin. Da hadde de kunne brukt samme innhold år etter år, og hadde nå hatt skikkelig årgangsvin å by innbyggerne på om det umulig skulle skje og de faktisk ble seriemester. Så får de heller la andre lage gulløl, som Fredrikstad, som skjønte at man må vinne noe for å feire!

Skulle det ende med tap for FFK i dag, så blir nok, som så mange ganger før, Bergens Tidende nedringt av hissige innbyggere. Forrige gang det var telefonstorm der borte var da avisen etter omleggelingen av tabloidformatet kuttet ned på værinformasjonen på baksiden av blekka. Bor man i Bergen må man selvsagt vite hvor mye regn det har kommet siste 120 døgn!

Blir presset for stort på Mons, så har kanskje Brann-ledelsen tenkt samme tanke som innbyggerne, nemlig å gå for noen innenfor kaffeindustrien som reddende engel. Undertegnede tror komiker Zahid Ali kunne gjort en god jobb. Ali kurerer gruff, og det har vært mye gruff opp igjennom årene på Stadda.

Regn slukker som kjent Brann, så får vi håpe Fredrikstad gjør det samme og at det mest jublende toget er det som beveger seg langs skinnegangen mot Fredrikstad og ikke det som befinner seg i Bjørgvin dagen derpå.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f