FFK2 Pors Grenland 1-1(0-0)

Poengdeling for reservene

En totalt sett jevnspilt kamp endte oppskriftsmessig 1-1 mellom FFK2 og det antatte topplaget Pors Grenland. En veldig varierende, men like fullt brukbart gjennomført match av det sterkt juniorpregede FFK-laget. Den teknisk sterke Jeton Pestisha, som spilte juniorfotball for Fredrikstad kun få sesonger siden, gjorde sine saker bra på venstrekanten.
Tekst av Ole Magnus Mostad
Lagt ut: 15. May 2007 - 03:08
Trenerteamet til FFK valgte å hvile mange av seniorene, trolig med tanke på den nært forestående 16. mai-kampen mot Brann. Laget var derfor sterkt juniorpreget; åtte av elleve spillere i startelleveren var under den magiske 21-års grensen. Kun Mihaly Toth, Hermanni Vuorinen og Gardar Johansson av de mer eller mindre etablerte seniorene ble tilgodesett med spilletid. Sistnevnte ble for øvrig tatt av banen halvveis etter et avtalt bytte med Abdi Shakoor Egeh.

Upresist, unøyaktig og naivt

Fredrikstad starter kampen friskt, med et kjempeløp av Fabian Andersen etter ett minutt, som passerer praktisk talt halve Pors-laget langs den venstre krittlinja og klarer å få lagt inn ved dødlinja. Foran mål står Gardar Johansson, men som dessverre ikke er i den målformen som han var i sesongåpningen. Han får ikke stokket føttene, og ballen triller utenfor. Godt spill av Andersen, men uheldigvis veldig symptomatisk for kampen. Juniorene leder an, men dårlig presisjon i avgjørende faser, spesielt av seniorene, fører til at muligheter forblir bare muligheter, og ikke gode avslutninger på mål. Fredrikstad hadde flere kvalifiserte muligheter, ofte på godt lagte dødballer av en for øvrig positiv Martin Elvestad, men laget manglet den siste touchen som sender ballen i nota. Det ble litt for mange dårlige pasninger, og litt for mange dårlige mottak. Blant annet hadde Hermanni Vuorinen en kjempesjanse praktisk talt alene med keeper halvveis i annen omgang, men heller ikke han klarer å stokke beina.
- Vi blir for naive i forsvar, og for unøyaktige i angrep. Vi slipper til tider Pors litt for lett til, sa juniortrener Glenn Rostad i pausen.

Mindre aggressiv 2. omgang

Etter en veldig bølgende første omgang, hvor Fredrikstad hadde det meste av banespillet mens Pors hadde avslutingene, festet bortelaget grepet utover i kampen. Pors Grenland, som foreløpig er langt unna å innfri forhåndstipset om opprykk, spilte på seg mer ballbesittelse, og kontrollerte store deler av annen omgang. Kun to ganger var FFK på mer eller mindre farlige visitter innenfor Pors’ 16-meter.

Det gikk mot uavgjort at Fredrikstad tok ledelsen etter 75 minutter. Christian Halvorsen løp opp fra sin venstre back-posisjon og fant pannebrasken til Mihaly Toth, som satte ballen bak Dag Ole Thomassen i Pors-buret. En fin scoring fra ungareren, som trenger flere slike scoringer etter å ha tilsynelatende mistet mye av tilliten han ble vist av Eggen under fjorårssesongen.

Dessverre klarte ikke rekruttlaget å holde på ledelsen. Dagens FFKer, Erik M. Bråthen, gjør lenge alt han kan for å holde buret rent, men etter 87 minutter må han kapitulere. Christer Fjellstad lurte offsidefella og satte inn utlikningen, noe som i bunn og grunn er det siste som skjer på den regntunge stadionmatta.

Aune fornøyd

Etter kampslutt tar Tom Freddy Aune seg tid til å skryte av juniorene:
- Vi avslutter med tilnærmet rent juniorlag, men klarer å få med oss ett poeng. Vi gjennomfører en kamp fullt på høyde med motstanderen, så jeg er for så vidt godt fornøyd med, forteller Aune etter endte 90 minutter.

I morgen skal formen finspisses på kl. 15, før avreise til Bergen.