Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltipset 2007: Lillestrøm

Tom Nordlie og sølvguttene

2. plass: Tom Nordlie er ansatt for å ta LSK det lille steget opp i ryggen på RBK. Uwe Rösler var lenge nær i fjor, men det er ikke nok for det utålmodige styret på Romerike. Vi tror at forsterkningene alene ville gjort at Lillestrøm hadde blitt styrket nok for oppgaven.
Tekst av Trond Johansen og Stein Andre Sæther
Lagt ut: 06. April 2007 - 01:56
Relaterte saker:
- ffksupporter.net tipper tabellen


Keeper


Som tilfelle er hos mange andre Tippeliga-klubber, er det også her Lillestrøm har sitt kanskje svakeste punkt. Heinz Müller er så absolutt en habil keeper som har vist i enkeltkamper at han har mye inne. Problemet er likevel at disse enkeltkampene burde vært den røde tråden gjennom en hel sesong, ikke unntaksvis. Klubben var som kjent på jakt etter Thomas Myhre, men han valgte å dilte etter kona til Stavanger. Otto Fredriksson er heller ikke et navn vi forbinder med de store opplevelsene. Likevel en passe solid lagdel.

Forsvar


Det er liten tvil om at Frode Kippe også i år kommer til å bruke albuen i annenhver hodeduell. Vi kan i hvert fall ikke se noen ta fra han midtstopperplassen med det første. Kippe er også farlig på offensive dødballer med sin hodestyrke. Med seg i midtforsvaret får han enten fremadstormende Pål Steffen Andresen eller Anders Rambekk. Sistnevnte klarte på forunderlig vis å spille seg inn i landslaget i fjor. På høyreback. Det er ingen tvil om at han er best i midtforsvaret, men kombinasjonen Rambekk/Kippe kan samtidig bli veldig temposvakt. Isolert sett er likevel Rambekk en spiller som holder bra Tippeliga-nivå. Pål Steffen Andresen er på sin side en spiller som sårt trenger tillit for å utvikle seg ytterligere. Vil Nordlie gi ham den tilliten?

På venstreback peker Shane Stefanutto seg ut som det sterkeste kortet. En lynrask spiller som bruker hurtigheten for å kompensere for andre svakheter.

Dansken Dan Anton Johansen ble hentet i fjor sommer som en forsterkning på høyreback, men ble ingen umiddelbar suksess på Åråsen. I hvert fall ikke defensivt. Johansen har imidlertid interessante offensive kvaliteter og har gjort suksess i danske Superligaen tidligere. Kanskje trenger han bare litt tid for å tilpasse seg norsk klubbfotball.

Johan Petter Winsnes har den beste tiden bak seg, mens det spørs om Nordlie tør å bruke talentet Eirik Bertheussen.

Midtbane


Simen Brenne
er vi godt kjent med, og det er liten tvil om at LSK har gjort et godt kjøp - av de fleste eksperter omtalt som årets beste overgang. Brennes spissferdigheter vil trolig komme godt til syne i Nordlie sitt spillesystem som er skreddersydd for Skjærviken-gutten. Som indreløper i 4-3-3 kommer Brenne til å skape mange sjanser og score flere mål for LSK. Men vi som kjenner Brenne vet samtidig at han sjeldent glitrer om våren, men snarere er selve leksikonsdefinisjonen på «høstspiller». Nordlie og Kanarifansen må derfor kanskje smøre seg med litt tålmodighet før de får sett det beste av sin nye midtbanestjerne. Brenne er heller ingen Koren - egenskapene er annerledes - og en prislapp på 7 millioner kan i seg selv være en utfordring. Vi tror likevel Simen Brenne innfrir. I hvert fall over tid.

Bjørn Helge Riise får den andre indreløperrollen i Nordlie-systemet. I likhet med Brenne, så er også unge Riise en arbeidsvillig sliter, en såkalt «box-to-box-player», som også har rimelig grei teknikk. Med ambisjoner om å følge etter Brenne inn i Hareides planer for a-landslaget, blir Riise en spennende spiller å følge i år. Hvis Tom Nordlie får like sterk innflytelse over duoen Brenne & Riise som han hadde over Strømstad & Hæstad, så vil dette bli usedvanlig bra.

En offensiv midtbane må nødvendigvis ha et defensivt anker, og der finner Kasey Wehrman sin plass. Den robuste australieren er definitivt blant de beste alternativene i Tippeligaen som defensivt anker på midten. Men Wehrman fikk sparsomt med spilletid i fjor, og har heller ikke imponert voldsomt i vinter.

Derfor ser vi likevel ikke bort i fra at den lojale sliteren Espen Søgård også får en del kamper under beltet denne sesongen. Søgård er en spilletype vi tror Nordlie vil sette pris på. Khaled Mouelhi er også en kvalitetsspiller han har i bakhånd. Til slutt finner vi den islandske nyervervelsen Viktor Bjarki Arnarson i oversikten over LSKs midtbanespillere foran årets sesong. Overgangen har kommet helt i skyggen av Brenne. Det er kanskje en grunn til det.

Uansett finner vi mye kvalitet i denne lagdelen, selv etter Robert Koren sin exit. I 4-3-3 ville ikke den slovenske playmakeren uansett kommet like godt til rette. LSK har lenge spilt 4-4-2, men med Riise og Brenne tror vi at midtbanen kanskje vil fungere enda bedre i 4-3-3. Wehrman, Søgard og Mouelhi er dessuten klassespillere på sitt beste. Vi synes LSK har god bredde på midtbanen.


Angrep


Canadieren Olivier Occean klarte ikke å leve opp til forventningene i kjølevannet av rekordovergangen fra Odd for et par år siden. Men spissen har vist lovende takter i vinter, og vi tror han er en outsider til å bli toppscorer i årets serie. Vi så i Odd at det bor veldig mye kvalitet i spilleren, og med enda bedre spillere rundt seg er det ingen grunn til å tro at han ikke også kan lykkes i LSK. Men noen trenger mer tid enn andre for å lykkes etter klubb- og miljøskifte. Vi tror tiden endelig er inne for Occean i LSK.

Ved siden av seg får han trolig Karim Essediri, som for øvrig er første spiller fra Tunisia som har spilt for tre forskjellige Tippeliga-klubber. Vi gratuelerer. Han kan bli en hit. Magnus Myklebust har ved flere anledninger bevist at han kan hamle opp med konkurransen fra importspillerne, og lysluggen kan meget vel bli en slager som hurtigtog langs sidelinjen i 4-3-3. I bakhånd har Nordlie et potensielt trumfkort i Arild Sundgot som på sitt beste er en målkåt herremann. Det kan bli en del rotasjon i LSKs angrepstrio.

For vi ser heller ikke bort at vi får oppleve noen sporadiske opptredener fra innleggsspesialisten Pål Strand. Mange snakker også varmt om talentet Tore Andreas Gundersen.


ffksupporter.net mener…


Vi er spent på hvor lenge Nordlie-effekten varer denne gangen. I Start holdt den omtrent 2/3 av sesongen, og derfra gikk det nedover til han fikk sparken sesongen etter. En utålmodig ledelse kommer til å se på tabellen ofte i år, og skulle forspranget til Rosenborg begynne å bli noen poeng, bør det brenne under føttene på Tom Nordlie.

Vi tror likevel at med signering av Simen Brenne, så vil LSK ta enda et steg mot seriegull. Selv om det neppe vil holde helt inn, så vil i hvert fall Rosenborg føle pusten i nakken fra Romerike-laget gjennom hele sesongen. Brumlebassen Nordlie vil også kunne justere, omorganisere og bytte på laget uten at det ser ut til å gå nevneverdig på bekostning av kvaliteten. Han har mange alternativer å velge mellom, og flere av spillerne kan bekle ulike roller i laget. I tillegg består laget av en del ulike spillertyper som kan gjøre Lillestrøm litt uforutsigbare i år. Vi tror heller ikke omorganiseringen fra 4-4-2 til 4-3-3 vil være veldig problematisk. LSK har mange spillere som passer inn i «Nordlie-stilen».

Med en god blanding av muskelstyrke og teknikk, erfaring og ungt pågangsmot, så kan det bli gøy å være medlem av Kanarifansen denne sesongen. Vi tror LSK forbedrer fjorårets 4. plass og sikrer sølv i 2007.


Lillestrøms forventede førsteellever:



--------------------------- Müller ------------------------

Johansen – Rambekk – Kippe – Stefanutto

-------- Riise ----– Wehrman –---- Brenne -----

--- Essediri ------- Occean ---- Myklebust -----

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3