Etter tirsdagen meget underholdende kamp var Fredrikstad storfavoritter foran dagens oppgjør mot Ise. Litt smårusk i maskineriet hopper vi elegant over, men samtidig velger i stedet å gi æren til nummer 17 hos Ise. Gang på gang gjorde Frode Risbakken livet surt for de rødhvite, og den hurtige spissen var svært aktiv i Ises flere smågiftige kontringer.
- Juniorstallen 2007!

Borgenhaugens svar på David Beckham – Frode Risbakken – stilte med egen heiagjeng for dagen. Mens FFK-supporterne var stille som mus, gav to herremenn mer enn nok lyd fra seg. Tor-Arne Gjermundsen og Fredrik Edvarsen (til venstre på bildet) er begge ivrige FFK-supportere, men i dag grep de muligheten for å heie på sitt eget lille idol:

– Dette var stort, kommenterte Fredrik Edvardsen etter kamp. – Men du skulle ha vært mer ego! Det var jo deg jeg ville se score!

For Risbakken la den ene lissepasningen etter den andre uten at medspillere helt klarte å utnytte hans pasningskvaliteter. Det tidligere stortalentet måtte til slutt gå av banen med hele 11 baller i eget nett.

Ise ble tildelt fem straffer grunnet divisjonsforskjellen. Fire av dem ble omsatt i scoringer, hvor Risbakken sin straffe må sies å være av det penere vi har sett. For Fredrikstad tok det hele fire minutter å score dagens første mål. Deretter kom dagens andre redusering etter ti spilte minutter. Til pause stod det 4-4.

Bare 34 sekunder etter sidebyttet sjokkåpnet Ise ved å gå opp i ledelsen. Jørn Lund hamret inn en kontring i motsatt hjørnet, men så var det slutt. Ise beviste nok engang at to ganger 20 minutter er minst 5 minutter for mye, og kreftene tok slutt. Fredrikstad fortsatte å male på og fastsatte sluttresultatet til 11-5.

Er du glad i mange scoringer, så bør du komme deg til Østfoldhallen og se Fredrikstad spille julecup. Hele 28 mål har det blitt på to kamper og kun ett eneste innsluppet spillemål.

Tarik Elyounoussi er for øvrig den av dagens aktive FFK-spillere som har scoret flest mål totalt i julecupen. Hele fjorten fulltreffere har det blitt, hvor av 8 har kommet i år.

4-0 Daniel Texeira

4’ 4-1 Martin Elvestad (Raymond Kvisvik)
10’ 4-2 Mergim Dervishi (Thomas Jørgensen)
14’ 4-3 Tarik Elyounoussi (Christian Halvorsen)
19’ 4-4 Raymond Kvisvik (str)
21’ 5-4 Jørn Lund
24’ 5-5 Mickael Trulsen
28’ 5-6 Faton Hoti (Raymond Kvisvik)
32’ 5-7 Tarik Elyounoussi (Agim Shabani)
34’ 5-8 Faton Hoti
35’ 5-9 Michael Trulsen (Faton Hoti)
39’ 5-10 Selvmål (av nummer 16:)
40’ 5-11 Tarik Elyounoussi (Mergim Dervishi)