Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Abby

A-lagspiller

Ble medlem: 23 aug 04
Innlegg: 244

Lagt til: 02 jun 06, 11:12
Endret: 02 jun 06, 11:15
Bønna har sagt at flere her inne ikke vet hva de snakker om. Bl.a meg. Jeg uttaler meg sjelden om temaer jeg ikke kan en skit om. Det gjør jeg heller ikke denne gangen. Desverre, bønna. 

Grunnen til min skepsis rundt det hele er historien til Ultras-bevegelsen. Hvis man ser bannerne som gruppene har, så er det mye hodeskaller ute og går. (Ikke at jeg er redd for hodeskaller. Er man litt bevandret innen metallens verden, så er man vant til hodeskaller.) Innen metallen hører de hjemme, men på en fotballbane?? 
Hvorfor skal BRH ha noe som alle andre har? Hvis gutta vil være kreative og nyskapende så må de finne på noe litt mer originalt. Dette som bønna kommer med er ikke noe nytt. Ultrasbevegelse startet på 60-70tallet i Italia. Dette var personer i aldersgruppen 15-25 år som samlet seg på de billige delene av stadion. De revlusjonerte supporterkulturen i Italia ved å lage enge bannere og paroler de sto under. En av de første store Ultrasgruppene var Veronas Yellow-Blue Brigade, Juventus Fighters og Milans red and black brigade. Disse hadde riktignok ikke hodeskaller i bannerne sine, men deler av ville dyr. Løver, tigre og pantere. 

Med Ultrasgruppene økte episodene hvor man stormet banen og rundt 1974 ble det mer og mer vanlig med slosskamper mellom gruppene. I to av kampene det året, Turin-Sampdoria og Rome-Lazio begynte supporterne umiddelbart og kaste ting på banen og voldelige kamper oppsto mellom rivalene. Politiet måtte storme tribunene med tåregass. Slosskampene fortsatte ute i gatene. Busser ble ødelagt og biler snudd på taket osv... 
Dette ble mer og mer vanlig. Mange av diss episodene oppsto når lag fra samme by møttes eller man så ann motstandernes politiske ståsted. 

I 1975 Milan-Juventus kampen ble en person knivstukket. I Inter-Milan kampen var det knivkamper mellom Boys from Inter og Milan`s Brigade. Den 28.oktober i 1979 ble en Lazio supporter, Vincenzo Paparelli, truffet i hodet av en rakett som ble fyrt opp av Rome Fedayn supporter, og døde minutter etterpå. 

Beklager at jeg er skeptisk, men når man ser på dette så blir jeg det. Gutta sier de vil holde seg unna bråk, men dette er faktaene de flørter med. Dette er hva de ser opp til. Dette er historien. Og den skal vi se vekk ifra??

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340