Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Patrioten

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 03
Innlegg: 9586

Lagt til: 28 apr 06, 07:41

FFK trosser forbundet

Fredrikstad velger naturgress framfor kunstgress på sin nye stadion. Dermed trosser de Norges Fotballforbund (NFF) og taper penger på det.

null Se større bilde Foto: Knut Johannessen
Se større bilde
Skriv ut denne siden
Tips en venn om denne saken
Av: Tor Kise Karlsen

– Vi velger naturgress på vår nye stadion etter ønsker som er kommet fra det sportslige apparatet, sier leder i Fredrikstad FK, Bjørn Jensen, til Dagsavisen.

I går skrev vi om Stabæk som altså går for kunstgress på sin nye stadion på Fornebu.

– Vi har valgt å satse på naturgress selv om vi gir fra oss litt penger. Fotballforbundets støtte er nemlig større til dem som velger kunstgress, forteller Bjørn Jensen.

– Jeg syns det er feil at NFF går inn og skal styre dette for mye. Det er å dra det litt langt.

Som vi også skrev i går, har NFF en klar strategi for at klubbene skal velge kunstgress. Ett av argumentene de bruker, er nettopp at kunstgress får et vesentlig større økonomisk bidrag fra spillemidlene.

Bjørn Jensen syns det er litt merkelig at forbundet bruker som argument en ordning de selv har bestemt.

Han mener også at de klimatiske forholdene i Østfold-byen gjør det mer naturlig å legge kunstgress her enn i Tromsø for eksempel

Fredrikstad satte også opp et regnestykke for hva som lønte seg rent økonomisk.

– Da kom vi fram til at i løpet av en 10-15-årsperiode ble regnestykket på naturgress og kunstgress rimelig likt, forteller han.

Gress fra England

Det var 15. september i fjor at spaden ble stukket i jorda og arbeidet med den nye stadion kunne begynne. Planen er at den skal stå ferdig 1. februar 2007 med en publikumskapasitet på 12.200. Men stadion er bygget slik at den på sikt kan ta 20.000.

– Nå jobber vi mot England for å finne et gress som vil passe her i Fredrikstad. Vi vil bruke mye god kompetanse for å gjøre riktig valg av gress og også når det gjelder selve leggingen, sier Bjørn Jensen.

Ikke for all framtid

Bjørn Jensen åpner imidlertid for at de i framtida kan bli aktuelt å legge kunstgress.

– I første runde har vi valgt naturgress, men vi åpner for at det kan legges begge deler. Både varmeinnlegget og vanningssystemet blir lagt slik at vi kan bytte til kunstgress når vi en gang må legge om banen igjen, sier han.

Han tror også at de sportslige motforestillingene mot kunstgress vil bli mindre med åra.

– Neste generasjons spillere har i stor grad vokst opp på kunstgress. De vil derfor sikkert være mer fortrolig med kunstgress, tror han.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340