Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 09 feb 06, 23:08
Det er nå veldig fristende for meg å referere til Newcastle, siden jeg var på kamp der i helga, og fikk et inntrykk fra St. James` Park.

Jeg vil anslå Newcastles inntekter fra billetter til å ligge på 250 - 300 mill kroner i året. De hadde en hovedsponsor, Northern Rock, men det var få andre prominente sponsorer, Av de litegrann større plakatene på stadion fantes Necastle Brown Ale, ellers var det sportsutstyrsleverandører. Salg av drakter er nok betydelig, og kommer helt sikkert opp i mange millioner i året.

Det ville overraske meg stort hvis de får noe som nærmer seg publikumsinntektene fra sponsormarkedet. Faktisk vil det overraske meg om de får inn det samme beløpet med sponsorer, salg av effekter, TV-avtaler, og alle andre inntekter.

Mitt poeng er at det er publikum som skaper de stabile inntektene fra år til år, og det er disse faste inntektene som skal brukes til de faste utgiftene så som lønn, drift, vedlikehold, og det er de usikre inntektene som skal brukes til de usikre utgiftene, så som spillerkjøp, sign-on etc.

En hovedsponsor for FFK vil bety mye, men likavæl vil det være publikum som skaper de stabile og trygge inntektene i klubben. Hvis FFK får en god hovedsponsor, så vil det først og fremst ha effekt på nyinnkjøp.

Sjøl om vi har bare en sjettedel av det NUFC har på St. James` Park, så er det her FFKs framtid ligger, for sponsormarkeder endrer seg løpende, og er ekstremt avhengig av prestasjon.

En annen viktig forskjell mellom NUFC og FFK er at det kommer 50 000 på hver eneste kamp, uansett hvor på tabellen NUFC ligger. Men det er å håpe at akkurat som FFK er solid merkevare for sponsormarkedet, så vil vel merkevaren selge til på sikt 10 000 på hver kamp, for det er i de 10 000 motoren ligger.

For meg vil derfor en fet hovedsponsor være en ren bonus som kan forsvinne like fort som den kan komme...

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340