Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2223

Lagt til: 08 jan 24, 22:20

Opprinnelig postet av Anders Strand

Jeg vet godt at Mikkjal og Heier har ca en million ganger bedre greie på fotball enn det jeg har. 

Ja meg også. Så jeg kommenterer også dette med en viss ydmykhet. Jeg synes vel å kunne se det fornuftige i å ha to keepere i stallen som er gode nok for eliteserien. Det er alltid en risiko for skader, sykdom, karantener osv. 

Det er kanskje heller ikke helt feil å ha en keeper til i stallen som kan gi Jensen reell konkurranse. 

Men jeg håper at i den store kompetanse dagens sportslige ledelse i FFK utvilsomt har, at det også finnes en viss forståelse for betydningen av å ha lokale profiler på laget. Det betyr mye for lokalbefokningens følelse av å identifisere seg med laget, lyst til å komme på stadion, og entusiasme når vi er der. Jeg forstår at de tkan være vanskelig å legge vekt på sånne hensyn når man er under press for å oppnå resultater. Men publikums fremmøte, samt følelsen av at FFK er byens lag (og ikke bare et lag bestående av fremmedarbeidere som tilfeldigvis holder til i Fredrikstad for tiden) utgjør mye av fundamentet for klubbens økonomi. Så det er viktig, også på den måten. Jensen er en av få lokale spillere på dagens FFK. Jeg håper noe av tanken med denne investering er at konkurranse vil gjøre ham bedre. 

 

Hva gjelder Tarik, er det nettopp det at han er en sterk lokal profil som gjør ham verdifull for FFK nå, selvsagt kombinert med den erfaring han har med seg hjem etter mange år i utlandet. Det er intet langsiktig i Tariks fremtid som spiller, men bare en enkelt sesong i FFK trøya kunne gjort en stor forskjell. 

Det ser ut til at FFK synes det er fornuftig å bruke 6 mill på å hente en talentfull (men uferdig) dansk keeper. Jeg skal ikke kritisere det, men jeg tror det vill gitt minst like stor mening å tilby Tarik en sign on fee på et par mill, for en kontrakt på ett år. Hvis Tarik selger ca tusen ekstra billetter til hver hjemmekamp (som andre har gjettet på her inne), betyr det en ekstrainntekt på omkring 5 mill på et år. Man kan godt redusere dette anslaget en hel del og forsatt se at den attraksjon Tarik vil være, kaster inntekter av seg - og derfor forsvarer en investering, selv om det ikke er fremtidig salg inne i bildet. (Det kan også tenkes at enkelte sponsorer vil mene at en sterk lokal profil gjør FFK enda mer attraktiv). 

Ut over det, tenker jeg at det kunne ha en betydning for Tariks fremtidige verdi for klubben, altså etter at karrieren endelig er over, hvis dagens unge talenter får en mulighet til å selv se hva Tarik kan på en fotballbane. De spillere som i dag er14-15 år gamle var knapt nok født sist Tarik spilte for FFK. Hvis Tarik skulle gå inn i rolle hvor han trener/utvikler/inspirerer dagens unge FFK'ere, så vil det bety noe at de selv har hatt mulighet til å se ham spille. Det vil gjøre ham mer levende i rollen som forbilde, og ikke bare være en historisk skikkelse fra en svunnen tid. Når jeg selv husker Tarik i dag, er det ikke for hans 60 landskamper eller flotte karriere i utlandet. Jeg husker ham fordi jeg har hatt gleden av å se hans prestasjoner på banen for FFK. Det er det som setter et varig innttrykk. Bare en enkelt sesong kan bety mye for Tariks fremtidige status som klubblegende og inspirasjonsskilde for en ny genersjon unge spillere. Jeg synes å se konuturene av en vinn-vinn situasjon i det, både for klubben og for Tarik selv. Men det er klart, hvis jeg er den eneste som ser dette, så tar jeg sansynligvis feil.  


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340