Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2223

Lagt til: 25 aug 21, 15:56

Opprinnelig postet av Tøfflus

Halvspilt serie!

Jepp, og hvem hadde trodd at FFK skulle kjempe i toppen nå? Jeg skal innrømme at jeg ikke utelukket muligheten, men jeg kan heller ikke si jeg forventet det. Etter en imponerende start på sesongen er jeg enda mer imponert over hvor godt laget har kommet tilbake etter en svak periode i juni. 

Det er, som det påpekes, veldig jevnt, og man kan godt si at den tyngste delen av sesongen gjenstår. Ikke spesielt for FFK, men generelt. Spillerne beygnner etterhvert å bli slitne, skader setter inn, og det er lagene med mest stayerevne som klarer seg best herfra. Sånn sett tror jeg Ståle Solbakken hadde et poeng når han nylig sa at han har mest tro på Ålesund i år.  De burde ha stayerevnen på plass. 

Allikevel tror jeg i øyeblikket mest på de to lagene som pt ligger på direkte opprykk. HamKam ER imponerende i år, og  forklaringen på det heter etter alle solemerker Kjetil Rekdal. FFK er heller ikke så skuffende, for å si det sånn, selv om jeg tror flere navn enn Bummen alene skal nevnes for å forklare det. Jeg lar den biten ligge for nå. Tabellen er jevn, så hvorfor tror jeg HamKam og FFK står distansen best? 

Svaret er ganske enkelt målforskjellen. HamKam med +19 og FFK med +13 etter 15 kamper tilsier at de skal ligge hvor de ligger på tabellen. Det er ikke mange storseire eller tilfeldigheter som forklarer det, mest jevne gode resultater. Disse to lag har heller ikke tapt en kamp med mer enn ett mål så langt. Men bak dem? Jerv på tredje plass har +1. Det er nærmest et mysterium at de har klart å ta så mange poeng når de i gjennomsnitt spiller uavgjort i hver eneste kamp. Litt lenger ned ligger Åsane på kvalikplass med negativ målforskjell (-3). Bak Sogndal på femte er det kun ett lag (Kåffa) med positiv målforskjell. 

Sterk målforskjell betyr at man scorer mye og slipper inn lite. Det er en evne som pleier å føre langt i fotball. FFK er i tillegg det eneste lag som etter 15 runder kun har to tap. 

Konklusjonen på denne uhøytidelige analyse etter halvspilt serie blir at HamKam og FFK rykker opp direkte, men Sogndal og Ålesund vil kjempe om kvalikplassen. 

Til lørdag møter FFK Jerv, borte. Med 3-0 til Jerv der blir dette innlegget skuffende irrelvant. Seier til FFK vil av flere grunner styrke troen på direkte opprykk. Jeg blir ikke veldig overrasket over uavgjort. Det er med andre ord for tidlig for bombastiske konklusjoner. Men målforskjellen etter halvspilt serie pleier å være en sterk indikator, og til slutt vil målforskjellen fort bli avgjørende hvis tabellen ellers forblir veldig jevn. Så jeg synes dette ser lovende ut. 

Uansett er dette så langt en veldig underholdende sesong, sett med FFKsupporter-øyne! 

 


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340