Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 28 okt 17, 12:47

Opprinnelig postet av kjo

Opprinnelig postet av ey1984

Opprinnelig postet av Erikk

Det har jo sett ut som en styrt avvikling lenge 

I så fall betyr det at Ulrik Flo, styret og Loberto har løyet i dag og de siste ukene. Dette er ikke dagen for å spille VM i konspirasjonsteorier.

Hva skal de svare til pressen på et slikt spørsmål?

Enig i dette. Poenget mitt var snarere at når klubben, Ulrik Flo og Loberto selv sier at avgangen skjedde som følge av en samtale mellom spillere og trener, som endte i at det kom fram at trener ikke har tillit i garderoben, blir det for dumt å spekulere i om det egentlig var en plan fra styret som de har jobbet med de siste månedene og nå har gjennomført og alt er bare et spill og Bush sto bak 9/11... osv.

 

Våknet opp til tidenes blålørdag i dag, og selv etter at frustrasjonen og sinnet har lagt seg, sliter jeg fortsatt med å se at dette er til det beste for klubben nå (dvs. når spillerne sier at de ikke har tillit, så er det selvfølgelig ikke annet å gjøre. Så her sikter jeg til mer til klubbens situasjon generelt enn til den konkrete situasjonen som oppsto i går). Mellom all frustrasjonen i går, fylte jeg ut ikke annet enn et pro/con-skjema. Kom gjerne med tilleggs- eller motargumenter her.

-1 At vi forsterker inntrykket av oss selv som en "kaosklubb" det gir jeg blanke i. Hvordan andre ser på oss er så langt nede på lista jeg bekymrer meg over akkurat nå. Det som derimot er mer problematisk er at vi, ved å sparke nok en trener, underbygger signalet til fremtidige trenere om at vi er en klubb det er svært vanskelig å lykkes i. Vi gjør oss dermed enda mindre attraktive for potensielt nye trenere.

-2 Vi tar tre steg bakover hva gjelder spillelogistikk. Loberto har akkurat rukket å bli kvitt flesteparten av spillerne som ikke passet inn i hans system. Det begynner å bli en nokså klar formening i fotballverden at en trener gjennomsnittlig trenger 3 overgangsvinduer før troppen er helt tilpasset. Prosessen som handler om spillerlogistikk må vi dermed starte helt på nytt nå. Forhåpentligvis får vi inn en trener med en ikke altfor annerledes filosofi slik at vi delvis kan bygge på det vi har nå. Men samtidig rakk heller aldri Loberto helt å sette sin egen stall, så det er ikke veldig mye å bygge videre på for en ny trener, selv om vi heldigvis har fått på plass noen nye langtidskontrakter som kan den nye treneren kan bygge videre på, forutsatt at han benytter et spillesystem som er nokså likt det vi har hatt til nå (Veteli, Rocky, Skagestad, Falk L, Leko osv).

-3 De få personene vi har som nå jobber sportslig i klubben, det er vel stort sett Heier, blir nå opptatt den kommende tiden med å finne en ny trener. En jobb vi vel er enige om at skal gjøres grundig uten slurv, og vil følgelig oppta mye tid. Forhåpentligvis vil dette gå fort, men jeg tipper Heier hadde pris på å heller bruke denne tiden til å se etter forsterkninger, eller å jobbe med å få på plass et bredere sportslig apparat. 

-4 Når det gjelder treneransettelse har vi jo faktisk ikke den sportslige kompetansen som kreves til å ansette en trener som passer klubben. Hadde vi ventet, ikke mer enn tre måneder, men jo mer jo bedre, så hadde vi rukket å få på plass et større sportslig apparat med en bredere kompetanse som følgelig ville hatt bedre grunnlag for å finne en trener som faktisk passer oss. 

-5 Til slutt vil jeg ta med at jeg synes Loberto er en flott fyr som fremstår faglig dyktig, som har fremstått engasjert og arbeidet knallhardt for å få denne skuta på rett kjøl og som jeg har tro på hadde lyktes om han hadde fått mer tid. Men dette er selvfølgelig ikke fullt så relevant i en slik diskusjon.

+1 Et trenerskifte får av og til en kortvarig boost, og kan gi laget ekstra motivasjon de siste 2 eller 4 kampene. Det kan likevel være begrenset hvilken effekt dette faktisk får når det da blir assistenttrener som skal lede laget. 

+2 Mange mener han var en dårlig trener og/eller ikke rett mann for jobben, men dette argumentet blir i denne sammenhengen like irrelevant som punkt -5. 

 

Uansett synes jeg det er sterkt av Loberto å gjøre det på denne måten, det er ingen tvil om at han setter klubben foran seg selv. Trenerjobben er til syvende og sist nettopp det, en jobb, og ved å fratre sin stilling setter Loberto nå klubben foran seg selv og sin egen økonomiske trygghet. Det synes jeg han fortjener honnør for. 

Til sist må jeg si at Twitter-tråden til Jesper Mathisen er helt sjokkerende, selv om det riktignok virker som den må tas litt med en klype salt (blant annet ett utsagn der ble påstått å ikke stemme, han har nå slettet dette). Allikevel er jeg veldig spent på hva som gjør at en spiller lekker så nære og oppsiktsvekkende detaljer til pressen.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340