Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5513

Lagt til: 13 mai 13, 14:17

Opprinnelig postet av Tøfflus

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Dette begynte med at klubben solgte stadion og råderett over egen drift i 1997, pga at man var teknisk konkurs.

Mener du med dette å si at klubbens medlemmer (og klubbstyret) i praksis har vært bundet på hender og føtter siden den gang og at AS har hatt all makt? Høres ikke bra ut.

Siterer her fritt etter hukommelsen etter å ha lest boka som kom ut i forbindelse med 100 års jubileet:

Høsten -96 var klubben teknisk konkurs. Redningen ble at det ble stiftet ett eiendomselskap, Fredriklstad Stadion as, der næringsdrivende kjøpte eierandeler slik at klubben kunne betjene sin gjeld. Det ble også stiftet et driftselskap, Fredrikstad Fotballklubb Sport ASA, som skulle sikre videre drift. Klubben var reddet men hadde solgt sjela si og alt de eide.

Klubben satt igjen med ca 10 % av driftselskapet, og stadion var solgt for 3 mill(som var gjelden). Hadde ikke denne redningspakken kommet ville klubben gått konkurs, og stadion ville gått med i sluket. Det var klubbstyret i årene før dette som hadde skapt denne situasjonen.

Jeg synes det er verdt å skule til dette når mange snakker om at uføret begynte i 2009, og at Værste har all skyld i klubbens økonomiske situasjon. Klubben(Sport ASA) var også på randen av konkurs de 2 første årene i tippeligaen, men ble reddet i 12. time.

Har man solgt noe, og fått betalt, kan man ikke bare kreve å få det tilbake gratis fordi man hevder man er rettmessig eier. Med bakgrunn i historien er det vel heller ingen grunn til å tro at alt skal bli så mye bedre bare klubben får all makt tilbake?

Nå er jeg sterkt kritisk til mange av prosessene som førte til at stadion på Kråkerøy ble bygget. Synes allikevel mye som blir skrevet i denne tråden er veldig sort/hvitt(for ikke å si bare sort). Stadion har bidratt til blest rundt Værste-området, men Værste AS har spyttet inn egenkapital i Sport AS, ettergitt leie og eksponert seg for stor risiko rundt sitt engasjement rundt Stadion.

Hvis klubben skal slippe unna degradering til 2. divisjon(ref lisenskrav) er vi avhengig av at eierne skyter inn betydelig med egenkapital. Kanskje se enn en drøy måned å se om det skjer før man hugger hode av noen? Litt dumt å bite hånda som mater en.


---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f