Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 10 sep 12, 14:07

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Er klubbstyret kompetent til å få AS'et ut at sitt økonomikse uføre?

FFK systemet er i deep shit økonomisk. Værste AS har tatt ansvar for å holde skuta flytende, og lykkes foreløpig. Vil det bli bedre om klubbstyret skulle tatt styringen fra nå av? Hvilke konsekvenser vil det få? Problemet, slik jeg ser det, er at noen av  medlemmene av klubbstyret kanskje tror de er de beste til å styre alt.

Nå har vel også Sport AS bevist at de kan være  inkompetente nok til å kjøre ting i grøfta. Skikkelig. Sånn sett er vi vel ikke sikre på at verken klubb eller Sport AS kan ødelegge klubben på ny i framtida.

Problemet idag, som jeg ser det, er at årsmøtet og derigjennom klubbstyret ikke har noen som helst innflytelse, verken på sportslige saker (og her er forbundet helt klare: ALLE sportslige avgjørelser skal tas av klubbstyret, og Sport AS kjøper rettighetene til klubben (billetter, reklame, mediarettigheter)) eller økonomiske saker.

Min påstand er at situasjonen vi nå er kommet opp i var grunnen til at forbundet har kommet opp med maler for avtaler mellom klubb og Sport AS: Forbundet har søkt å beskytte fotballklubber mot konkurs og eierspekulasjon gjennom avtalen, og avtalen vi har idag gjør åpenbart ikke det, og den er heller ikke konform mot dagens mal fra forbundets side. Som medlem kan jeg si at jeg opplever at den ikke fungerer. Pr. dags dato har medlemmer null innflytelse, og vi får ei heller informasjon.

En avtale gjelder til det er spesifisert slutt-dato, eller gjennom reforhandlingsklausuler i avtalen. Så vidt jeg kan se har avtalen gått ut på dato (jeg lurer på om jeg husker at Svein sa at den gikk ut i 2009, men det skal jeg ikke banne på), og da skal det reforhandles, inkludert konformitet mot NFFs mal.

Hvis samarbeidet mellom Klubb og Sport AS skal ha MINSTE sjans til å lykkes, må avtalen være 100% transparent, og det må vel kjøres en forankringsprosess i klubb først, så vidt jeg kan forstå. Sport AS skal ikke kunne påberope seg hemmeligstempel med ryggdekning i akjseloven. Ikke fordi de ikke har rett til det, men fordi de ikke BØR gjøre det, i samarbeidets navn. Videre vil det være et høyaktuelt krav å se nærmere på hvordan utgifter/inntekter blir ført mellom de to organisasjonene, og fritt innsyn begge veier.

Jeg tror rett og slett ikke det er mulig å bygge opp tillit mellom klubb og AS uten at medlemmene får fritt innsyn i alle avtaler og all økonomi.

Følstad må gjerne mene at den som bør ha informasjon skal få informasjon, men en samarbeidsmodell hvor AS påberoper seg aksjelovens rettigheter for å forhindre klubb i å se premissene for samarbeidet, er ikke det minste interessant for FFK klubb.

Og hvem kan angripe klubbmedlemmer og supportere for å søke en vei ut av et sånt samarbeid? 

 


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f