Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5513

Lagt til: 10 sep 12, 11:37

I forbindelse med 100 års jubileet i 2003 gav klubben ut en bok. Der står også en forklaring på hva som foranlediget opprettelse av ASA og FFK Eiendom AS, og hvordan dette ble gjort.

Klubben hadde en gjeld på over 3 mill i -96, og var teknisk konkurs. Denne høsten ble det satt opp et utvalg som skulle lage en ny eierstruktur. Denne strukturen ble presentert på ekstraordinær generalforsamling i -96, og vedtatt på generalfosamling i -97. Konklusjonen til forfatterene av boken var at klubben hadde overlatt all råderett til de to selskapene, og det kan tolkes som at dette også var generalforsamlingen i -97 bevisst.

Det som i grove trekk skjedde var at klubben solgte stadion, og alt matriell/løsøre som klubben eide, til FFK eiendom AS for 3,2 mill. Investorer gikk da inn og kjøpte eierandeler.

Sport ASA tok over den komersielle driften, og ansvaret for å lønne spillerne, som fortsatt hadde sin ansettelsesavtale med klubben. Fredrikstad Fotballklubb satt igjen med en eierandel på 10 %!

Sport ASA gikk med underskudd de neste fem årene, og tapene ble dekket av eierne. Da klubben skulle flytte til Værste fikk de tilbake aksjene i Eiendom AS fra de fleste eierne vederlagsfritt.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f