Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 20 apr 12, 18:05

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Men fakta er at klubben kan ha så mye planer de bare vil.

Værste AS er hovedeier i FFK Sport AS, og har mer eller mindre satt dette under administrasjon. Det er også grunn til å tro at Værste AS er en av Sport AS sine største kreditorer. Hvis klubben gjør valg, som strider mot Værste AS sin oppfatning vil dette kunne påvirke deres engasjement(tilskudd av kapital og inndrivelse av utestående). Nå kjenner jeg ikke hverken vedtektene eller aksjonæravtalen, men det er tvilsomt om det er andre enn Værste AS som kan slå driftsselskapet konkurs. Dermed er alle andre aktører redusert til nikkedukker.

For jævlig? Ja, men sånn har det en gang blitt. Man valgte på en måte side når man flyttet til Værste.  

Bondefangeri? Ja, så definitivt.

Jeg mener å huske at avtalen mellom FFK og selskap fulgte en minimumsnorm som forbundet har laga, og i den sto det:

 - Klubben har alt sportslig ansvar, blant annet er det klubben som skriver kontrakter med spillere og trenere

 - Selskapet forvalter "markedsrettighetene", dvs reklame-inntekter, sponsor-avtaler, TV-inntekter, og billett-salg.

 - Klubben kan overlate andre oppgaver til selskap, men dette kan når som helst inndras

 - Jeg mener også at klubben har anledning til å dra inn markedsrettighetene, og da vil det ikke finnes no AS

Jeg har ikke avtalen mellom klubb og AS i og med at den er hemmelig (sic!), men hele poenget med avtale-konstruksjonen mellom klubb og AS er laga sånn at AS-et skal kunne gå konkurs uten at klubben går konkurs.

Jeg mener faktisk at vi hadde vært tjent med å kjøre alt gjennom klubb; markedsavdeling, sponsor-salg, billettsalg etc etc, og da heller i begynnelsen kjøre budsjett og regnskap  hjemmekamp for hjemmekamp for ikke å svi av kroner vi ikke har. Vi måtte da ha forhandla fram en ny avtale mellom værste og klubb om leie/nedbetaling av stadion, men her er det også et avhengighetsforhold: Værste er avhengige av at FFK spiller sine kamper på stadion!

Man kan si at FFK ikke hadde hatt noe reelt valg om hvor man skal spille, men i en krisesituasjon kunne vi ha leid oss inn på sarpestadion, eller Melløs, om ikke bare for å statuere et eksempel.

Jeg simpelthen klarer ikke å legge meg flat for pengekreftene og være fornøyd med det. Det er klart FFK og eventuelt selskap skal samarbeide med pengesterke aktører, men det må aldri, aldri være tvil om at det er FFK klubb som styrer dette samarbeidet, og at klubben ikke aksepterer forsøk på eksternt press som går inn i det sportslige. Jeg vet at liten innflytelse vil bety mindre investerte kroner, men sånn må det heller være, for FFKs framtidig kan ikke legges i enkelt-aktørers hender. Folk i klubb-systemet må kjenne sitt mandat, og hvilke muligheter klubben har, og være knalltøffe mot pengekreftene.

Jeg er klar over at FFKs framtid nå ligger i Værste AS sine hender, og dette vi bort fra, hvis FFK skal ha noen som helst framtid i norsk toppfotball.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f