Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 28 feb 12, 22:39

Opprinnelig postet av Kai Roger

Er det ikke en løsning å skippe dette Sport A/S...og heller lage en modell der Klubben styrer det meste? Så hvis leien er for høy-kan vi bygge en egen Stadion med ishockey hall,på jordet ved Fr-stad brua? Kan nok få med oss investorer på dette,så kan Værste sitte der med en Stadion som ingen vil ha pga altfor høy leieWink

Med et sånt A/S....må man ha en adm dir+ eks antall ansatte ,noe som i seg selv koster masse i lønn,arb.avgift osv,osv. Har aldri likt disse A/S'ene som plutselig kom,fordi klubbene fikk uhårvelig masse penger etter den første media-avtalen.

Sarpsborg 08 har jo en sånn modell. De leier banen av kommunen (og kommunens velvilje er vel *en* av grunnene til at de kan ha en sånn modell), og har arb.giver ansvaret for alle ansatte.

Det er par fantastisk bra ting med denne modellen: Klubben er sjef i SAMTLIGE saker, ikke bare saker som har med sportslig satsning å gjøre. Klubben styrer økonomien basert på det en fotballklubb trenger: Langsiktighet, langsiktighet, langsiktighet. Kubben vil da ha en beslutningskjede som er helt entydig: Årsmøte velger et styre, styret er sjefen til daglig leder og alle andre faste ansatte. Lojalitet skal dermed alltid foreligge mellom ansatte og styre, siden styret er VALGT demokratisk av årsmøtet. Et styre som vanskjøtter økonomien vil kunne leve ett år, maks, før et nytt styre blir valgt gjennom årsmøte eller ekstraord. årsmøte.

  • I dette ligger det også noen utfordringer:
  • Arbeidsbyrden til klubbstyret blir svært stor, siden de er arbeidsgivere for alle ansatte, inklusive sponsorapparatet
  • Modellen stiller strenge krav til nøktern forvaltning av inntekter/utgifter. En fotballklubb *kan* ikke slås konkurs på mandag og stille lag på søndag (i motsetning til en klubb/AS-modell)

Jeg har prata med mye om dette med tidligere leder av S08 på toget, og han virker svært fast i sin sak når han sier at S08 ALDRI vil ha en AS-modell. Fordi klubben er viktigere enn absolutt alt annet.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f