Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4692

Lagt til: 18 jul 11, 13:20
Endret: 18 jul 11, 13:21
Endret av: Tøfflus

Opprinnelig postet av Arte et labore

Ser jo ut som Enga (i hvert fall tre-fire spillere) var på vei til å sette opp mur i går.

Ja, det var dårlig kommunikasjon fra dommeren i det tilfellet. Når regelverket ikke går mer i detalj enn det faktisk gjør, kreves det at dommeren er tydelig.

Skrekkeksempelet (selv om jeg som United-fan syntes det var morsomt) på dårlig kommunikasjon i en frispark-situasjon var vel Manchester Uniteds 2-0-mål mot Tottenham på Old Trafford sist sesong. Nani felles (skulle kanskje vært straffe, men det er ikke poenget). Han selv er sikker på at han skal få straffe, og stopper ballen med hendene i det han faller. Han slipper så ballen, Tottenhams keeper tar den og legger den til rette for å sparke ut. På dette tidspunktet tror alle at Tottenham har fått frispark, på grunn av handsen, men dommer har faktisk latt spillet gå (fordel, da Tottenham uansett hadde fått ballen). Dette har Nani fått med seg, men ikke Gomes. Nani snapper ballen og scorer.

Her dret selvsagt dommeren seg kraftig ut, for selv om man gir fordel må man jo se den an i noen sekunder. Ryker fordelen i samme trekk er det normalt å gå tilbake og dømme frispark likevel.

Nuvel, dette var en digresjon. Poenget mitt var at det er dommerens ansvar å gjøre det tydelig for begge lag hva som skal skje. Inntil dommer har gitt beskjed bør begge lag ta utgangspunkt i at frisparket kan bli tatt når som helst.

---------------------------

"Football eh? Bloody hell!"

- Sir Alex Ferguson


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340